10 fördelar med att anställa ditt barn som anställd i ditt företag

10 fördelar med att anställa ditt barn som anställd i ditt företag

Anställa ditt barn som anställd i ditt företag

Funderar du på att anställa ditt barn som anställd i ditt företag? Kanske har du alltid velat att de ska arbeta som en del av familjeföretaget. Kanske behöver de bara ta tag i fötterna med lite arbetslivserfarenhet, och du har möjlighet att få igång dem. Hur det än är så finns det många saker att tänka på. Att arbeta med familjen kan vara utmanande. Men det kan också vara underbart. Det finns faktiskt många fördelar med att anställa ditt barn som anställd i ditt företag.

10 fördelar med att anställa ditt barn som anställd i ditt företag

Du kanske blir förvånad över några av fördelarna med att anställa ditt barn som anställd i ditt företag. Det finns personliga fördelar för var och en av er. Dessutom kan det finnas ekonomiska fördelar för er båda också. Och om det går bra är det bra för affärerna. Här är tio fördelar:

1. Ge gåvan med bra arbetserfarenhet

Om dina barn precis har börjat på arbetsplatsen måste de skaffa sig erfarenhet. Naturligtvis, som alla vet, efter att ha varit där själva, är det svårt att bli anställd innan du har erfarenheten. Därför gynnar det ditt barn mycket när du anställer dem. De får bygga sina CV, och du får må bra av att hjälpa dem att göra det.

Även om detta är mer av en fördel för dem, är det också bra för dig. När allt kommer omkring, känner du dig inte stolt över att kunna ge dem denna möjlighet? Tänk på hur stolt du kommer att bli när de tar den chansen och springer med den.

2. Det är en ny möjlighet att lära ut värderingar

Under hela ditt barns liv har du ingjutit värderingar inom dem. När de kommer för att arbeta tillsammans med dig, öppnas möjligheten att ingjuta fler av dessa värderingar. Ofta tillbringar tonåringar mycket tid hemifrån. De lär sig av andra människor i livet. Det är absolut en viktig del av utvecklingen också. Men om du kan få chansen att fortsätta lära dem arbetsetik och livsvärderingar genom att arbeta tillsammans, då kan detta vara ovärderligt för dem.

3. De kommer att ha sina egna pengar

Enkelt uttryckt, att ge ditt barn ett jobb ger dem sina egna pengar. Därför kan de bidra till hushållet. Kanske betalar de sitt eget telefonabonnemang om de är unga. Eller så kanske du vill anställa ett vuxet barn som fortfarande bor hemma och det gör att de kan flytta ut på egen hand. Du får hjälp på jobbet och hela familjen får förmåner i takt med att de får en inkomst.

4. Du kanske får en fantastisk ny anställd

Uppenbarligen finns det för- och nackdelar med att arbeta med nästan vem som helst. Och att anställa familj i företag kan verkligen vara komplicerat. Men det finns många gånger det fungerar underbart. Dina barn kan ha sett familjeföretaget utvecklas under åren på långt håll, så de är engagerade i att hjälpa dig att fortsätta växa. De kan vara villiga att offra mer än en genomsnittlig anställd bara för att de är familj. Dessutom kan bara det faktum att ni känner varandra så väl göra att vissa uppgifter går smidigare, beroende på vilket arbete du erbjuder dem.

5. Skatteförmån #1

Det finns några skatteförmåner att anställa ditt barn som anställd i ditt företag. Den första är att du kan dra av deras lön som en affärskostnad. Pengarna finns fortfarande kvar i familjen. Däremot får du skatteförmånen. Om du är ett litet företag som inte nödvändigtvis var ute efter att anställa, men du vill ge ditt barn ett jobb, så är detta en bra anledning att göra det.

6. Skatteförmån #2

Övriga skatteförmåner gäller om ditt barn är under 18 år. Till exempel behöver du i allmänhet inte hålla inne skatt på lönen. Som ett resultat flyttar detta en del av din företagsinkomst till ditt barns skatteklass. Därför kanske du betalar mindre i skatt.

Men oroa dig inte, du kan fortfarande hävda ditt barn som ett beroende av dina skatter (förutsatt att de är det.)

7. Skatteförmån #3

Ditt barn behöver inte betala skatt på de första $12 000 som du betalar dem. Det är schablonskatteavdraget från och med 2021. Därför får du möjlighet att använda dina pengar väl inom familjen. Du betalar mindre i skatt som en kombinerad enhet, eftersom de $12 000 du betalar till ditt barn inte beskattas.

8. Du kan hjälpa dem att börja spara till pension

Som Mark J. Kohler påpekar, att anställa ditt barn som anställd i ditt företag ger dig en unik möjlighet att hjälpa dem att börja spara till pension. Du kan hjälpa dem att starta sin Roth IRA genom ditt företag. I vissa fall kanske du till och med kan få dem igång med deras 401(K), men särskilt det finns begränsningar på det tills de är 21 år.

9. Det är en bindningsupplevelse

Som tidigare nämnts, genom att anställa ditt barn kan du fortsätta att föra över dina värderingar till dem. Men det är inte den enda anledningen till att det hjälper till att växa dina band. Du får också se dem på ett nytt sätt. När de antar en professionell persona, får du se dem bli vuxna i sin egen rätt. Du kommer att få en chans att verkligen lägga märke till deras styrkor. Dessutom kommer ni att gå igenom en mängd olika upplevelser tillsammans som helt enkelt inte skulle inträffa om ni inte arbetade tillsammans. Allt detta hjälper till att stärka ditt familjeband.

10. Du kanske kan föra familjeföretaget vidare

Vi vet aldrig hur framtiden kommer att gå. Men om du alltid har föreställt dig att lämna över familjeföretaget till ditt barn, är det bra att få in dem tidigt. De kan alltid gå ut i världen ett tag, till college och andra jobb, förstås. Men de kanske alltid kommer ihåg de tidiga dagarna med företaget. När du blir äldre och närmar dig pensionen kanske de vill komma tillbaka och hjälpa dig att driva det hela. Och vem vet, de kanske inte lämnar alls. Vissa människor anställer sina barn i unga år och de skiftar genom olika roller i verksamheten i flera år tills det till slut är dags att ta över det själva.

Läs mer:

Om du tycker om att läsa våra blogginlägg och vill prova på att blogga så har vi goda nyheter för dig; du kan göra precis det på Saving Advice. Klicka bara här för att komma igång.

Kolla in dessa användbara verktyg som hjälper dig att spara Mer. För investeringsråd, besök Den brokiga dåren.
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts