4 sätt du kan tjäna på en jordbruksmark

4 sätt du kan tjäna på en jordbruksmark

Sätt du kan tjäna på en jordbruksmark

Har du så mycket jordbruksmark att du inte vet vad du ska göra med det? Du kan göra om din yta till kontanter genom att hyra ut den eller starta ett jordbruksföretag. Här är fyra sätt du kan tjäna på en jordbruksmark för att hjälpa dig att generera extra inkomster från din lediga tomt.

Sälj varor på bondens marknad

Ett av de bästa sätten du kan tjäna på en jordbruksmark är att sälja hemodlade produkter, ägg, honung eller kött. Konsumenter är ofta villiga att betala en premie för färsk, lokal mat, så jordbruk kan vara ganska lönsamt. Du kan sälja dina varor på bondens marknader i ditt område eller sätta upp en vägkarm på din fastighet om du bor på en upptagen gata.

Uthyr marken

Om du inte vill odla din mark kanske någon annan i ditt område vill. Bönder och lantbrukare arrenderar ofta mark för att odla grödor eller beta djur. Beroende på värdet av jordbruksmark i ditt område kan du tjäna allt från $ 50 per tunnland till $ 200 per tunnland per år. Om du äger en stor tomt kan detta uppgå till tusentals dollar av passiv inkomst varje år.

Det är enkelt att hitta någon att hyra din mark nu tack vare internet. Du kan låta bönderna veta att din mark är tillgänglig genom att publicera på Craigslist, Facebook Marketplace eller en leasingmarknad för jordbruksmark som Tillable eller MarkLease.

Ett annat alternativ att överväga är att hyra ut din jordbruksmark till jägare under jaktsäsongen. Du kan dock bara ta ut cirka $ 10 till $ 50 per tunnland för ett säsongsbetonat jaktavtal. Så du tjänar mer pengar genom att hyra din mark till bönder snarare än till jägare.

Uthyr marken till husägare

Många människor har bestämt sig för att bo i husbilar, skåpbilar och små hem som ett sätt att spara pengar på hyran. Men de behöver ofta en plats att parkera sitt fordon när de inte är på vägen. Om du har verktyg på din mark kan du hyra utrymmen till husbilar och ta ut ett par hundra dollar per månad.

Även om du inte har vatten och el är några små hus och husbilar inrättade för att fungera utanför nätet. Så du kanske fortfarande kan hyra din mark till husbilar som inte behöver verktyg.

Skapa en camping

Ett annat alternativ om du inte har verktyg på din jordbruksmark är att sätta upp en camping utanför nätet. Du kan antingen tillhandahålla tält eller bara ge besökare en plats att slå upp sina egna i några dagar. Men ju fler bekvämligheter du erbjuder, desto mer kan du ta betalt.

Du kanske bara kan beställa några dollar per natt om allt du ger gästerna är en gräsmatta att sova på. Men om du skapar en lyxigare glampingupplevelse kan du kanske höja dina priser till $ 100 per natt.

Överväg att investera i fina duktält och bygga trädäck så att besökare slipper sova på den blöta marken. Om du lägger till en spjälsäng, mattor och några små inredningsdetaljer kan du göra tälten bekvämare, så att du kan tjäna mer pengar på din campingplats.

Hur tjänar du pengar på din jordbruksmark? Låt oss veta i kommentarfältet nedan!

Läs mer

Vilka är de bäst betalande jobben i Connecticut?

Lågkostnadsliv: Så här kan du spara pengar i hemmet

Är målet stängt på Columbus Day 2021

Om du tycker om att läsa våra blogginlägg och vill prova på att blogga, har vi goda nyheter för dig; du kan göra exakt det på Saving Advice. Klicka bara här för att komma igång.
Kolla in dessa användbara verktyg som hjälper dig att spara Mer. För investeringsråd, besök Den brokiga dåren.
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts