5 frågor med Dows Melanie Kalmar

Melanie Kalmar, Chief Digital and Information Officer, Dow

Som Dows chef för digital och informationsansvarig driver Melanie Kalmar den globala strategin för informationsteknik och digital kapacitet till den kemiska tillverkarens tillväxt och affärsstrategier. Hon är också medlem i det verkställande ledarskapet, som anger företagets strategiska inriktning, definierar prioriteringar och ansvarar för att leverera resultat på företagsnivå.

Under hela sin karriär på Dow har Melanie varit med och drivit viktiga transformationsinsatser och arbetat på epicentret för företagets IT -projekt för sammanslagning och förvärv, inklusive att leda den största och mest komplexa SAP -implementeringen i världen på Sadara, Dows joint venture med Saudi Aramco .

Kort sagt, hon vet en sak om att vara djärv och ta de stora möjligheterna. När jag pratade med Melanie för CIO Whisperers podcast, kom vi hela tiden tillbaka till detta tema om mod. Som hon påpekar kan viljan att ta sig an de tuffa utmaningarna leda dig till spännande nya platser. I hennes fall tog det henne till Saudiarabien, där hon hade möjlighet att påverka affärsstrategi och driva verkligt affärsvärde genom IT.

Efter showen delade Melanie några fler tankar om vad som behövs för att hantera de enorma förändringarna som väntar oss och hur Dow galvaniserar den intellektuella styrkan hos sina 36 000 anställda för att ta till sig digital, utnyttja teknik på nya sätt och behålla en 125-åring företag innovativt. Det som följer är det där samtalet i luften, lättredigerat för längd och tydlighet.

Dan Roberts: Tror du att människor förstår storleken på förändringar vi behöver påbörja?


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts