5 tidlösa kakeldesigner – Windermere Real Estate

A kitchen with white surfaces, decorative tile, a blue island, and gold light fixtures.

Historien om hemdesign är full av trender som har kommit och gått. En stil kan plötsligt skjuta i höjden i popularitet, fånga husägare och designers hjärtan överallt, bara för att blekna bort lika snabbt. Med hänsyn till detta kommer husägare ofta att titta på pelarna i hemdesign som har stått tidstestet när de förbereder sig för att bygga om eller uppgradera sitt hem. Det är dessa element av tidlös hemdesign som säkerställer att utrymmena i ditt hem inte kommer att bli av mode, och när det är dags att sälja, kommer det inte att skada dess återförsäljningsvärde.

Vit tunnelbana

Tunnelbana kakel är allestädes närvarande – och av goda skäl. Rena, enkla och eleganta, dessa plattor gör det till det bästa backsplash -valet för många köksrenoveringar och ombyggnad av badrum. Den vita ytan lyser upp utrymmet, vilket gör att det känns rent och organiserat. Tålig och lätt att rengöra, tunnelbana kakel kan vara precis vad designern beställde för ditt nästa hemprojekt.

Bildkälla: Getty Images

Penny Tile

Penny brick har förblivit relevant genom åren, och inte bara av estetiska skäl. Även om pennplattor är visuellt tilltalande, gör dess många fogmassor det idealiska materialet för hala och hala ytor som dusch, badkar eller badrumsgolv. Denna praktiska funktion har hållit penny brickor i framkant för både husägare och professionella ombyggare i decennier. Med många färgkombinationer från svart och vitt för ett retro -utseende till färgglada mosaiker för de mer eklektiska husägare, finns det ett alternativ för alla med pennakakel. Även om det vanligtvis används i badrum, är öreplattor också bra nära eldstäder och köksplattor.

Ett duschgolv av neutralfärgade öreplattor.

Bildkälla: Shutterstock – Bildkredit: Berkay Demirkan

Sillbone Tile

Känd för sitt distinkta vinkelarrangemang, har fiskbensben varit en inredning av inredning i årtionden. Sillben -kakel ger stil och textur till ett utrymme, och dess repetitiva mönster hjälper till att liva upp alla rum utan att dra sig bort från andra intressanta platser. Det är ett populärt val som backsplash på badrumsväggar, bakom fåfängor eller i duschkabiner. För dem som söker renheten i tunnelbanan, men föredrar mer dramatiska linjer, kan sillben vara det perfekta valet för dig.

En badrumsvägg dekorerad med fiskbenspannor bakom fåfängan och spegeln.

Bildkälla: Getty Images

Checkerboard Tile

Schackbräda är en av de sällsynta mönster som har förmågan att kontinuerligt uppfinna sig själv. Den bär en vintage charm men finns också ofta i aspekter av modern design. Det är samtidigt formellt och roligt. Av alla tidlösa kakeldesigner är schackbrädan kanske den mest flexibla. Designen kan göra stor inverkan på golven i ett utrymme så litet som ett badrum men ändå är djärvt nog att uttala sig på en större yta som en foajé.

En hall i ett hus med ett rutmönster och ett skrivbord under trappan.

Bildkälla: Getty Images

Hexagon Tile

Även om det finns en viss geometri för alla de tidigare nämnda konstruktionerna, ger den sexkantiga (eller bikakan) unika formen dess varumärkesmönster. Det finns flera varianter av sexkantiga plattor, inklusive sträckt hex och picket brickor, som kan leverera den tidlösa känslan du letar efter när du bryter upp monotonin av rektangulära linjer i ditt hem. Sexkantiga mönster är djärva och iögonfallande, men deras mönster kan ge en känsla av lugn och ordning. Oavsett om du bestämmer dig för att använda den som backsplash, duschplattor eller golvplattor, kommer Hexagon -plattor att lägga till intriger i utrymmet.

Ett badrum med sexkantskakel som backsplatta och duschgolv.

Bildkälla: Getty Images

Rätt kakel kan vara just ingrediensen du behöver för att knyta ihop ditt hem. Det kan göra en överraskande skillnad i din nästa ombyggnad, så det är värt din tid att utforska de många olika alternativen som finns innan du fattar ditt beslut. För mer om tidlös hemdesign, ta reda på vilken 7 vintage designelement är fortfarande populära idag.
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts