6 Nyttiga tips för att hålla ett doftande hem

6 Nyttiga tips för att hålla ett doftande hem

Sparsamma tips för att hålla ett doftande hem

Ingen vill bli drabbad av en dålig lukt så snart de går genom ytterdörren. Men mellan matlagning och husdjurrelaterad lukt kan det vara svårt och dyrt att få ditt hem att lukta så fräscht som en tusensköna. Stora ljus kan kosta $ 35 eller mer och kan behöva bytas ut ofta om du bränner dem varje dag. Eteriska oljor kan kosta dig $ 10 till $ 20 för en liten flaska. Men lyckligtvis finns det mer kostnadseffektiva sätt att få ditt hem att lukta bra. Här är sju sparsamma tips som hjälper dig att hålla ett doftande hem.

Sparsamma tips för att hålla ett doftande hem

Koka apelsinskal

Apelsinskal är ett bra sätt att få ditt hem att lukta himmelskt på en budget. Kasta helt enkelt apelsinskalet från ditt mellanmål i en kruka med tillräckligt med vatten för att täcka det. Koka upp blandningen, sänk sedan värmen och låt sjuda i 20 minuter för att lätt dofta hela ditt hem. Du kan till och med kasta en kanelstång i grytan för att få ditt kök att lukta som höst.

Deodorize mattor och soffor

Om du har en stor familj eller husdjur kan dina mattor och soffor verkligen slå hårt. För att de ska lukta fräscha måste du ge dem lite extra TLC. Rengöringsexperter rekommenderar att strö ett tunt lager bakpulver över soffor, mattor och andra stoppade föremål för att deodorisera dem. Låt bakpulverna sitta på dina möbler eller matta i minst 20 minuter och dammsug sedan upp det.

Fräscha upp saker med torktumlare

Torktumlare är ett billigt sätt att deodorisera illaluktande föremål i ditt hem. Placera en i ett stinkande par skor, i botten av din papperskorg eller någon annanstans som behöver lite uppfräschning. Du kan till och med placera dem i din garderob eller byrå för att få dina kläder att lukta som om de just kommit ur torktumlaren.

Dekorera med växter

Visste du att växter kan förbättra inomhusluftkvaliteten? Krukväxter som jasmin och eukalyptus kan hjälpa till att rena luften i ditt hem och ta bort föroreningar. De har också en lätt, mild doft som kommer att hålla ditt hem doftande fräscht och rent.

Absorberar dålig lukt

Istället för att försöka dölja dåliga dofter med kemiska luftfräschare, absorbera dem med hjälp av naturliga luktavlägsnare. Bakpulver, kaffe och vit vinäger är alla bra för att ta bort obehagliga lukter om du lämnar dem utan lock i en skål. Sätt dem i problemområden som badrum och lerrum för att fräscha upp det billiga.

Baka vanilj extrakt

Vill du att ditt hem ska lukta som om du bara bakat kakor från grunden? Lägg två lock full vaniljtextrakt (ren eller imiterad) i en ugnssäker behållare och grädda den vid 300 grader i en timme. På bara några minuter kommer hela ditt hus att lukta som söt sötma!

Du behöver inte spendera en arm och ett ben för att få ditt hem att lukta fantastiskt. Att koka några kvarvarande apelsinskal eller lägga ett extra torkark i din socklåda är allt du behöver göra för att hålla ditt hem rent och fräscht.

Vilka är dina bästa sparsamma tips för att få ett hus att lukta underbart? Låt oss veta i kommentarfältet nedan!

Läs mer

9 Subreddits där du kan få gratis saker

Varför investerar människor i RobinHood?

Varför du måste överväga att få en HSA

Om du tycker om att läsa våra blogginlägg och vill prova på att blogga, har vi goda nyheter för dig; du kan göra exakt det på Saving Advice. Klicka bara här för att komma igång.
Kolla in dessa användbara verktyg som hjälper dig att spara Mer. För investeringsråd, besök Den brokiga dåren.
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts