Aktier kan glida ytterligare när priserna stiger och Big Tech drar marknaden

Aktier kan glida ytterligare när priserna stiger och Big Tech drar marknaden

Strategister ser mer sälja framåt efter att aktier sålts av på tisdagen, ledda nedåt av teknik och tillväxtnamn för stora kepsar.

A kraftiga räntehöjningar under de senaste sessionerna sved marknaden, särskilt tillväxtnamnen. På sin höga tisdag hade avkastningen på riktmärket 10-åriga Treasury stigit till 1,56%, ungefär en kvarts procentenhet sedan Federal Reserve-mötet i onsdags.

De S&P 500 avslutade sessionen med 2%och Nasdaq minskade med 2,8% på grund av den stora koncentrationen av tekniska namn i indexet. Tio av de 11 S&P 500 -sektorerna var nere, och tekniken förlorade 2,9%. Energi var den enda utvecklaren och fick 0,4%

“Vi ser en nedgång i nedgången som drivs av megakapslarna i stort, som är nere från 2% till 5% vid denna tidpunkt”, säger Fairlead Strategies grundare Katie Stockton och lyfter fram nedgångar i Äpple, Amazon, Facebook, Nvidia och Microsoft.

Dessa namn är “klart den största dragkraften på börsen”, sa hon. “Eftersom de är de största, det skakar känslor.”

Stockton sa att dessa aktier, plus Tesla, är cirka 25% av S&P 500.

“Håll koll på momentum bakom dem,” sa hon. “Bara deras stora fotavtryck skapar enbart problem. När de gör detta påverkar det känslan. Människor förlitade sig på Google och Microsoft att aldrig gå ner. Nu får de en verklighetskontroll.”

Stockton tillade att hon ser ett nedåtriktat mål på 4 238 på S&P 500, en tidigare stödnivå. S&P 500 stängde tisdagens session vid 4 352,63.

CFRA: s investeringsstrateg Sam Stovall sa att han hade väntat sig en försäljning. Han noterade också att S&P 500 kunde testa 4 128, dess 200-dagars glidande medelvärde. Stovall sa att en nedgång till den nivån skulle sätta den mer än 5% under nuvarande nivåer och ner cirka 10% topp till dal.

Under viktiga nivåer

S&P 500 var under sitt 50-dagars glidande genomsnitt tisdag, efter att ha återhämtat det och samlat över det i slutet av förra veckan. 50-dagars överträdelse avsevärt förra veckan. 50-dagarna är ett genomsnitt av de senaste 50 stängningarna, och det ses som en negativ momentumindikator när indexet faller under det.

Stovall sa att det var betydande att stora cap -aktier ledde till baksidan.

“Om generalerna börjar bli skjutna, är det ett tecken på att alla är sårbara, så det verkar som om tekniken sjunker med 2,5% med högre räntor, jag skulle tro att det fortfarande finns fler nackdelar”, säger Stovall.

Big Tech och tillväxtnamn är känsliga för högre räntor eftersom deras höga värderingar är baserade på framtida tillväxt och kassaflöde. När räntorna stiger diskonteras värdet av det framtida kassaflödet.

Men Oppenheimers tekniska analytiker Ari Wald sa att det faktum att Big Tech säljer av innebär att de populära tillväxtaktierna för stora bolag går med i många andra aktier som redan hade stora nedgångar.

“Det hade inte runnit ut i stora kepsen och nu har det. Vi ser det som ett tecken på kapitulation”, sa han. Wald tillade att han ser mer nackdel för S&P 500: s juli -låga på cirka 4230.

Stovall sa att det verkar som om någon korrigering kommer att finnas och inte kommer att bli en björnmarknad. “Om inte våra intäkter, BNP och ränteprognoser tror jag inte att detta pågår längre än en korrigering”, sa han.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts