Aktierna står inför ännu en turbulent vecka när tredje kvartalet avtar

Aktierna står inför ännu en turbulent vecka när tredje kvartalet avtar

En näringsidkare arbetar inne i en post på golvet på New York Stock Exchange (NYSE), 27 augusti 2021.

Brendan McDermid | Reuters

Efter den senaste turbulensen kommer marknaderna sannolikt att stänga sista veckan i tredje kvartalet med ytterligare en volatilitet.

Aktierna gjorde stora drag den senaste veckan. För det första skickade rädslan för finansiell smitta från den kinesiska utvecklaren Evergrande aktier som sladdade på måndag. Dessa förluster reverserades i torsdags, då marknaden rippade högre. De S&P 500 och den Dow Jones industriella genomsnitt var positiva för veckan, medan Nasdaq var platt.

“Jag tror att denna oroliga marknad ännu inte har avslutats”, säger CFRA: s investeringsstrateg Sam Stovall. “Säkert gör September det som det brukar göra. Det frustrerar investerare.”

De tre stora aktieindexen är också högre för tredje kvartalet.

Strateger säger hur marknaden handlar under den kommande veckan kan vara den viktigaste utvecklingen, efter de vilda svängningarna i aktier och även den snabba uppgången i statsskuldernas avkastning sent i veckan. Tioårsräntan hade skjutit upp till 1,46% i fredags efter att ha handlat med cirka 1,31% på onsdagen.

S&P 500 sjönk med cirka 1,5% för september.

“Vi blir långa i tanden. De tekniska indikatorerna pekar på distribution. Vi ser priserna rulla över, bredden rullar över. Du ser känslorna rulla över”, säger Stovall och noterar att marknadens bredd måste förbättras, och många aktier handlas under sitt 200-dagars glidande medelvärde.

Oktober är en “seismisk” månad

“Jag tror att oktober kommer att vara sant mot sig själv, vilket är en mycket volatil månad. Oktobers volatilitet är 36% högre än genomsnittet för de andra 11 månaderna på året”, tillade Stovall. “Volatiliteten är högre och du har ett större antal tillbakagångar, korrigeringar och bearmarknader som antingen börjar eller slutar i månaden. Det är en seismisk månad.”

Förmögenhetsförvaltningsföretaget Wellington Shields varnar för att många aktier har sjunkit under sitt 200-dagars glidande medelvärde är negativt för marknaden. Bara 59% av aktierna på New York -börsen ligger kvar över den, eller i en uppåtgående trend, enligt företaget. 200-dagars glidande medelvärde är genomsnittet av de senaste 200 stängningskurserna för ett aktie eller index, och det ses som en momentumindikator.

“Regeln är att när detta 200-dagars antal sjunker från över 80%till under 60%, går det vanligtvis under 30%. Glömma det, den verkliga poängen är att även om de flesta aktier kan gå framåt, så går knappt mer än hälften fram tillräckligt att vara i uppåtgående trender. Med marknaden bara några procent under sina toppar är detta ett problem, säger Wellington i en anteckning.

Vad ska vi titta på

Under den kommande veckan finns det några viktiga ekonomiska rapporter, inklusive hållbara varor måndag och ISM tillverkning fredag. Det finns också personlig konsumtionsutgiftsdata på fredag, som Federal Reserve övervakar för sitt inflationsindex.

Federal Reserve kommer att vara ett stort fokus i veckan framöver. Det kommer att finnas en mängd Fed -talare, inklusive ordförande Jerome Powell, som vittnar två gånger inför kongressen om pandemin och det politiska svaret på den. Finansminister Janet Yellen kommer att gå med honom för utfrågningarna tisdag och torsdag. Powell framträder också på en europeisk centralbankpanel med andra centralbankledare onsdag.

Investerare kommer också att titta på kongressen i veckan framöver, som lagstiftare försöker passera en finansieringsplan i tid för att avvärja en regeringsavstängning 1 oktober. Skuldtaket förväntas vara en del av den debatten, men strateger förväntar sig inte att det ska lösas samtidigt. De säger att detta kan hänga över marknaderna i flera veckor innan kongressen höjer skuldtaket.

Fed -högtalare förväntas inte ge någon ny information, men de kan finjustera sitt budskap efter att centralbanken under onsdagen signalerade att den förväntar sig att börja minska sina 120 miljarder dollar i månatliga obligationsinköp snart. Fed släppte också en ny prognos för räntor, som avslöjade att hälften av de 18 Fed -tjänstemännen räknar med att höja räntorna nästa år.

“Jag tror att Fed har uppnått hittills är en avsmalning utan raseri,” sade Bannockburn Global Forex chefs marknadsstrateg Marc Chandler.

“Jag tror att många som investerar på marknaden har en känsla av att de åker skridskor på tunn is, och alla sprickor kan vara stora … Människor är mycket känsliga och nervösa eftersom de vet att värderingarna är utsträckta”, sa han . “Det betyder att vi bör förvänta oss dessa episodiska hopp i volatilitet.”

Chandler sa att marknaden kommer att behöva smälta de senaste åren, särskilt steget i statsskatteavkastningen.

“Det vi har att vänta på nu är att hitta denna nya jämvikt. Vilken typ av marknad ska vi förvänta oss? Trender? Eller försöker vi hitta ett sortiment?” han sa. “Jag tror att vi hittar en räckvidd. Vi behöver några hinder för att klara oss.” Chandler tillade att ett hinder är jobbrapporten i september den 8 oktober.

Fed förväntas minska sina månatliga obligationsinköp på 120 miljarder dollar om det inte finns chockerande svaga sysselsättningsdata. “Det är det enda som står i vägen för Fed avsmalnande,” sade Chandler.

Wells Fargos Michael Schumacher sa att kvartalets slut kan vara tyst när det gäller ombalansering av stora fonder. “Aktiemarknaden studsade runt. Det är upp mot kvartalet. Det var inte mycket när man jämför det med obligationsutvecklingen”, sa han.

Den 10-åriga avkastningen gjorde ett ovanligt flyktigt tur och retur-drag under tredje kvartalet. Det var 1,47% den 30 juni och det var så högt som 1,46% på fredagen. Däremellan sjönk det till 1,12% i början av augusti. Schumacher sa att obligationsmarknaden kunde vara tystare före kvartalets slut, och 10-årsavkastningen kan sedan återuppta sin rörelse högre.

Vissa strateger ser den 10-åriga statsskatteavkastningen som en ledande indikator för aktier. Det är också kopplat till tekniska rörelser och andra högväxtaktier.

Vad kommer härnäst

Fairlead Strategies grundare Katie Stockton sa att hög tillväxt och teknik är mottagliga nu för rörelser i den 10-åriga statsskatteavkastningen. Hon sa att teknologisektorn är den mest överköpta relativt sett när man jämför sektorn med S&P 500. Teknologisektorn S&P 500 ökade med nästan 1% för veckan, och den ökade med nästan 6% för kvartalet.

“Vi skulle överväga att minska exponeringen för tillväxande ETF: er som ARKK och skulle respektera eventuella haverier, säger Stockton.

Investerare har fixerats till S&P 500: s 50-dagars glidande medelvärde, som satt på 4 439 på fredagen. För första gången i år gick indexet under och stängde under genomsnittet för flera sessioner den senaste veckan. I torsdags återfick den 50-dagarna och slutade ovanför den. Det breda marknadsindexet stängde över 50-dagars glidande genomsnitt på fredagen, vid 4 455.

50-dagarna är bokstavligen genomsnittet av de senaste 50 stängningspriserna, och det ses som en viktig momentumindikator, precis som 200-dagars glidande medelvärde. Ett avbrott ovanför kan signalera ett positivt drag, och ett avbrott under det kan innebära mer nackdel.

Stockton sa att lättnadsmötet i S&P 500 kan återupptas under den kommande veckan. “Men vi tror att det kommer att blekna i slutet av veckan med tanke på nedgångarna i våra mellanliggande indikatorer. Vi förväntar oss att SPX kommer att göra en lägre hög”, skrev hon i en anteckning.

Hon räknar med att den 10-åriga statsskatteavkastningen kan fortsätta högre. “Momentum verkar växla till uppsidan och nästa motstånd är nära 1,53%. Utbrottet borde gynna finanssektorn, som såg betydande outperformans [Thursday], “Noterade Stockton.

Vecka framåt calendar

Måndag

Förtjänst: Aurora Cannabis

08:00 Chicago Fed -president Charles Evans

08:30 Hållbara varor

12:50 pm Fed -guvernör Lael Brainard

Tisdag

Förtjänst: IHS Markit, Mikron, Cal-Maine Foods, Thor Industries, United Natural Foods, FactSet

8:30 i förväg ekonomiska indikatorer

09.00 Chicago Feds Evans

09.00 S&P Case-Shiller hempriser

09:00 FHFA hempriser

10:00 Fed -ordförande Jerome Powell och finansminister Janet Yellen inför senatens bank-, bostads- och stadsfrågor om pandeminsvar

10:00 Konsumentförtroende

13:40 Fed -guvernör Michelle Bowman

15.00 Atlanta Fed President Raphael Bostic

19.00 St. Louis Fed -president James Bullard

Onsdag

Förtjänst: Jabil, Band, Herman Miller

10:00 i väntan på hemförsäljning

11:45 Fed -ordförande Powell i Europeiska centralbankens panel

14.00 Atlanta Fed’s Bostic

Torsdag

Förtjänst: Jefferies Financial, CarMax, Bed Bath & Beyond, Paychex

08:30 Initiala arbetslösa anspråk

08:30 Real BNP Q2

9:45 i Chicago PMI

10:00 Fed -ordförande Powell och finansminister Yellen inför House Financial Services Committee

23.00 Atlanta Fed’s Bostic

23:30 Philadelphia Fed -president Patrick Harker

12:05 St. Louis Feds Bullard

12:30 Chicago Feds Evans

fredag

Månadsvis bilförsäljning

08:30 Personliga inkomster och utgifter

10:00 Tillverkning PMI

10:00 ISM tillverkning

10:00 Konsumentkänslor

10:00 Byggnadsutgifter

11:00 Philadelphia Fed’s Harker


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts