Annonsera ditt hem [A Complete Guide]

small house figurine with keys on a table

Marknadsföring har sina rötter i alla former av kommunikation, vare sig det är tidningar, tv eller sociala medier. 1981, 22% av alla bostadsköpare hittade sitt drömhus genom tidningar och människor ställer sig fortfarande frågan …

Hur lockar jag köpare?

Du kan locka köpare till din fastighet genom att annonsera i flera medier: sociala medier, tryckta medier, Google, noteringswebbplatser och mer. Din fastighetsmäklare kanske inte använder alla dessa metoder när ditt hus träffar marknaden. Varje mäklare har sina föredragna metoder för reklam, så du bör fråga dem vilka metoder din agent är mest bekväm med.

Se också till att fråga dem vilka trendmetoder som fungerar bäst på dagens fastighetsmarknad.

I stället för att använda tidningar har hemförsäljningsagenter och köpare flyttat till sociala medier, Google-annonser, tryckta medier och fastighetswebbplatser.

Med ökningen av teknik kan marknadsföring på sociala medier vara en otrolig hjälp för att få potentiella köpare till ditt hem. Det finns många hemförsäljningstips som kan användas för att få en fördel på fastighetsmarknaden. Från att dela ut flygblad och investera i sociala medier annonskampanjer hela vägen för att öppna hus och liveevenemang.

Vissa av dessa reklammetoder kan vara komplicerade för vissa agenter, så de kan välja att anställa en andra byrå för att hjälpa dem att annonsera online för dina räkning. Fråga din agent om vilka metoder de tycker är mest effektiva och hur de hanterar onlineannonsering.

När dina annonser är klara är nästa steg att göra dig redo för ditt öppna hus!

Ett klassiskt sätt att se till att ditt hus blir märkt och är att vara värd för ett öppet hus. Undersökningar tyder på det 53% av allaYers i USA deltog i öppna hus när man letade efter en plats.

Att vara värd för ett öppet hus låter potentiella köpare se ditt hus i realtid. Detta gör att dina kunder kan föreställa sig att de bor i ditt hem. Låt deltagarna vandra runt när du är värd, men se till att du är tillgänglig för att svara på alla frågor de kan ha snabbt och ärligt.

Vi rekommenderar att du har din hemförsäljningsagent med dig i hela ditt öppna hus. Detta ger dig inte bara en extra uppsättning ögon för att hålla koll på potentiella köpare, utan ger också de som deltar i det öppna huset en känsla av att du menar allvar med att sälja.

Husköpare reser vanligtvis i grupper, så ett öppet hus ökar din fastighets chanser att bli uppmärksammade och sprida mun till mun.

Om du är värd för ett öppet hus, gör dessa saker för att göra dig redo;

 1. Djuprengöring: Allt i ditt hus ska rengöras eller ommålas.
 2. Iscensätta ditt hem: Du kan få en professionell stager komma in eller göra det själv.
 3. Underhåll ett inloggningsark: Detta håller dig i ögonen på vem som deltog i det öppna huset.
 4. Ha kopior av inteckningskvalificeringsformulär: Att ha kopior visar beredskap och säkerställer att alla kan få tillgång till fullständig information.
 5. Markera fastighetens bästa funktioner: Detta kan uppmärksamma de bättre funktionerna och minimera effekten av fastighetens sämre funktioner.
 6. Erbjud turer: Genom att vänligen erbjuda en rundtur visar det potentiella köpare att du är tillgänglig för dem.
 7. Förbered snacks: Detta skapar en känsla av att vara hemma och kan göra ditt öppna händelse mer minnesvärd.
till salu tecken för fastighetsfastigheter hus

Virtuella rundturer

Gör en detaljerad video av ditt hus som lyfter fram de bästa funktionerna i din fastighet. Se till att videon har god produktionskvalitet, annars tränger eller vänder den bort potentiella köpare. Om du har gjort ändringar eller uppgraderat nyligen, till exempel att lägga till nya våningar, inkludera det i din turné.

När du gör en virtuell rundtur, peka på alla detaljer som gör att ditt hus sticker ut. Kanske en kändis som bodde här eller om din fastighet har en intressant historia.

När du är klar, be din hemförsäljningsagent att lägga upp den online. Du kan också lägga upp det på dina sociala mediekonton för mer täckning. 58% av Millennials och 46% av Generation X-köpare hittar sina nya hem via mobila enheter. Du kan också använda betalda marknadsföringsverktyg för att se till att ditt hus kommer på topp när människor söker efter ett hus till salu i ditt område.

Utskrift och digital

2019 såg betydande tillväxt i tidningsabonnemang. Du kan också välja att lista ditt hus i en lokal tidning för att få mer täckning. Hemförsäljare rekommenderar också att man använder skyltar och banderoller för att locka mer uppmärksamhet åt huset. Ett “Till salu” -skylt kan låta alla i området veta att utrymmet är klart att säljas.

Se till att skylten är tillräckligt stor för att ses på avstånd, men inte för stor för att skrämma bort köpare. Andra marknadsföringssteg för reklam för hem via tryckta medier kan inkludera:

 • Reklamblad
 • Tidningsannonser
 • Personliga brev till potentiella köpare
 • Broschyrer

Det finns många fler alternativ för att försöka öka antalet potentiella köpare som går till din fastighet.

E-post / SMS-marknadsföring

Flera marknadsföringsföretag är specialiserade på att skicka ut sms till potentiella köpare. Ett SMS eller e-postmeddelande är ett mycket icke-invasivt sätt att annonsera, vilket ger användarna möjlighet att läsa det på sin fritid i motsats till telefonsamtal.

För att ringa köpare i ditt hemförsäljningsagents kontaktlista är inte bara ett besvär utan är också lite läskigt. 41% av användarna i Storbritannien använder sina mobiltelefoner för att sms ofta varje dag. Även om det inte är lika effektivt som marknadsföring på sociala medier eller de andra tipsen om hemförsäljning som nämns här, är SMS / e-postmarknadsföring fortfarande ett effektivt sätt att låta folk veta att din plats är på väg.

hus med till salu tecken för reklam

Sälj grannskapet

När du marknadsför ditt hus, fokusera inte bara på att göra ditt hus mer attraktivt, fokusera också på grannskapet. När allt kommer omkring är ett hus bara så säkert och fridfullt som kvarteret det är i.

Se till att du påpekar så många funktioner i området som möjligt, som följande:

 • Polisens svarstid
 • Brottsstatistik
 • Närliggande gallerier och nöjescentra
 • Skolor och utbildning
 • Nattliv och mathöjdpunkter
 • Grannskapsparker och fritidszoner
 • En grannskapsvakt
 • Bostadsorganisationer

Hela syftet är att få dina köpare att relatera och föreställa sig att de bor i din fastighet. Vem vet, de kanske gillar grannskapet så mycket att de skulle vara villiga att förlåta en brist eller två!

Förbereda ditt hem

Innan du arbetar med marknadsföringsstegen för reklam för hem som nämns ovan måste du göra vissa arrangemang.

Hemmaköpare ringer normalt innan de tar med sig sina kunder, men oberoende köpare har en tendens att dyka upp utan dörrtrådar oanmälda. Det är därför det är viktigt att du är redo att visa ditt hus innan du listar det.

Det är just därför du vill vara redo att visa upp ditt hus när potentiella köpare anländer. Du kan vidta följande steg i förväg för att undvika att riskera att vara oförberedd eller generad:

 1. Rengör din plats och håll den ren.
 2. Hyra en fastighetsmäklare för att värdera ditt hus. Din hemförsäljningsagent kan dock göra det åt dig också.
 3. Se till att alla listor du har gjort online har rätt adress och telefonnummer
 4. Avpersonalisera ditt utrymme genom att ta bort familjebilder så mycket som möjligt. Du vill att köparna ska föreställa sig sina foton på väggarna.

När du tar ovannämnda marknadsföringssteg för att annonsera hem, se till att det inte finns någon felaktig framställning av fakta. Det är normalt att ignorera negativa funktioner, men felaktig framställning kan få dig att fastna i juridiska problem.

Slutsats

Det finns innovativa och betrodda sätt att marknadsföra ditt hem. Du kan använda sociala medier, digitala eller tryckta medier och använda din agent för att hjälpa dig med hemmamarknadsföring. Om du vill sälja ditt hem och letar efter pålitliga tips för försäljning av hem och fastighetsmäklare kan du hitta din perfekta fastighetsmäklare och få en bra affär på ditt hem idag. Om du är redo för nästa steg kan du kontakta oss och komma igång för att hitta din agent.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts