Är det dags att avveckla lager? Vad du behöver veta

regions_menu_image

Om du är en tillverkare eller återförsäljare av konsumtionsvaror – oavsett om det handlar om totepåsar till brödrostugnar – gör du ditt bästa för att hålla populära artiklar tillgängliga för dina distributörer och kunder. Kanske ännu svårare än att välja de heta säljarna? Att veta när man ska likvidera inventarier som inte sålde – och hur man gör det när den tid kommer. Och så skrämmande som det kan tyckas behöver det inte vara en smärtsam process.

Om du upplever vissa problem som återförsäljare eller tillverkare kan det vara dags att avveckla eller läsa om hur du hanterar allt det överflödiga lagret. I den här artikeln kommer vi att bryta ner:

  • Kämpar med lagring och lagring av varor
  • Varför butiker kanske inte är en lösning
  • Möjlighetskostnaden för inventering
  • Miljöeffekten av osålda varor
  • Hur B-Stock kan lindra dina lagerproblem

Avveckla lager om du har slut på utrymme

Ett av de största problemen med osålt lager är att det tar värdefullt utrymme. Blandning av retur och överlager från lager till lager är knappast hållbart för ditt företag med tanke på att du behöver betala förare eller frakttjänster, underhålla lagringsutrymme och ge plats för nya varor.

Och om stora företag med flera platser känner sig ansträngda av dessa metoder, känner små företag det dubbelt. Även om en mer etablerad verksamhet inte har lager kan de åtminstone ha ett bakre hörn fritt där de kan sälja rabatterat rep-och-buckla inventering. En lokal mamma-och-pop-butik kanske inte har denna lyx. När utrymmet är kort måste företag vara ännu mer försiktiga med hur de använder det och bara hänga på de artiklar som de snabbt kan sälja till fullt pris.

Outlet lagrar en tömning på affärer? Ändra det

Om du är en tillverkare har du förmodligen utforskat tanken på att öppna butiker – det vill säga om du inte redan har dem. Dessa butiker kan vara ett effektivt sätt att flytta djupt rabatterat överflödigt lager. Dessutom är shoppare ofta märkesfans som älskar ett fynd.

Trots det gör denna modell inte ditt lager tillgängligt för nästan så många människor som det kan med, säg, en auktion online. Du måste fortfarande köpa eller hyra ett utrymme av något slag, spåra lager, skapa ett betalningssystem och anställa och behålla anställda för att driva allt.

Om du har denna typ av operation, gör en vana att regelbundet omvärdera. Det är i slutändan en distraktion från din kärnverksamhet och även om dina butiker håller lager i rörelse i en anständig takt, kan det vara att det inte är tillräckligt snabbt eller tar in tillräckligt med pengar för att motivera att hålla en sådan plats öppen.

Om du äter möjlighetskostnader, återställ och fortsätt

När du tänker på det lager du säljer – eller inte säljer – är det viktigt att inte bara överväga vad du spenderar för att hänga på det, utan också möjlighetskostnaden för att behålla det hela. Det betyder att du ställer dig själv frågorna, ”Är allt utrymme och pengar som jag har bundit i denna inventering värt det? Kan vi göra dessa resurser till en möjlighet för mitt företag?

Om du kunde få tillbaka en del av lagerets värde samtidigt som du eliminerade logistiska bördor skulle du kunna hysa fler av de produkter som konsumenterna älskar. Och när du väl har en gedigen plan för hur du flyttar och likviderar inventarier, kommer du att känna dig bemyndigad att fatta djärvare köpbeslut som kan löna sig i stort.

När du är i tvivel, likvidera. Inventering är en miljöhänsyn

Enligt senaste EPA -data, 17 miljoner ton textilier gick till deponier? Mycket av detta var helt enkelt osålda varor som märken och återförsäljare inte kunde flytta ut.

När du minskar dina förluster och skräp med sådant lager är ditt företag inte det enda som påverkas. Genom att göra det är du aktivt skada miljön. Många typer av kläder, för bara ett exempel, kommer inte att försämras i hundratals år och fylla jorden och haven med mikroplast under tiden.

För att göra ett affärsmässigt fall för ett grönare tillvägagångssätt bör återförsäljare och tillverkare veta att konsumenterna bryr sig om dina metoder. De är verkligen ganska försiktiga med företag som inte gör en miljöinsats. En ny global studie visar att 70% av konsumenterna i USA och Kanada tror att det är så viktigt att ett varumärke är miljövänligt. Nästan 80% vill veta ursprunget till de produkter de köper, och en majoritet av dem skulle vara villiga att betala en premie för varumärken som var transparenta.

Även om dessa siffror kanske inte är direkt tillämpliga på ditt företag, bör de illustrera var kundernas huvuden befinner sig idag. Hur skulle de känna om de visste att du hade skickat perfekt bra varor till en deponi?

Frustrerad över traditionella likvidatorer? Ta det online

Kanske har du försökt ta itu med de lagerhanteringsproblem som du har upplevt tidigare, inklusive de som anges ovan. Medan du har rätt att likvidation är vägen att gå, kan du känna dig bränd av dina tidigare eller nuvarande partners.

Traditionella likvidatorer ger låga erbjudanden på ditt överflödiga lager och säljer det sedan till en markering. De kan till och med vara de första i en kedja av mellanhänder som alla tar sitt snitt av dina produkters värde. Dessutom bryr de sig ofta inte om att förhandla om pris, så att du kan söka andra likvidatorer om du vill ha bättre affärer. Sedan är det upp till dig att upprätthålla dessa relationer om din primära köpare stänger sin verksamhet. Slutligen ger dessa partners dig sällan någon kontroll över vad som händer med dina varor efter att de tagit dem, vilket kan skada ditt varumärkes rykte.

B-Stock online-auktioner kan bara vara din lösning på var och en av dessa frågor och mer.

Utnyttja den stora aptiten för överflödiga varor

Är du osäker på efterfrågan på ditt överflödiga lager? Var inte rädd. Andrahandsmarknaden fortsätter att växa år efter år. År 2021 är B-Stocks nätverk av hundratusentals köpare hungrigare än någonsin för ditt lager.

Faktum är att en majoritet av de tillfrågade B-aktieköparna anser att inköp är det bästa sättet att växa sin verksamhet. Mer än 80% förväntar sig högre intäkter 2022 och 70% av de där köpare sa att de planerar att öka mängden lager de köper.

Vänd dig till B-Stock när du likviderar lager

Med B-Stock: s onlineauktioner kan tusentals granskade köpare tävla om din lista om det är en enda pall eller en lastbil med överflödigt lager. Istället för att nöja sig med det mest en likvidator kommer att betala, är du säker på det högsta priset som marknaden kommer att leverera. Faktum är att säljare kan återkräva ytterligare 30% eller mer värde jämfört med traditionella likvidationskanaler.

Oavsett om du vill rensa utrymme, ta tillbaka lite pengar eller bli grönare, är B-Stock din bästa insats. Att lära sig mer, kontakta oss i dag.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts