Att köpa och sälja ett hus samtidigt

An elderly man and woman hold the keys to their new home.

Framgångsrikt sälja ett hem och köpa ett hem är betydande prestationer på egen hand, men när deras tidslinjer går över kan det vara svårt att hantera båda. Om du funderar på att göra båda samtidigt är det lika viktigt att förstå vilka steg du kan vidta för att få processen att gå smidigt som att ha en reservplan om den inte gör det. Framför allt belyser den balansgång som krävs för att dra av båda affärerna vikten av att arbeta nära med en pålitlig och erfaren fastighetsmäklare.

Ska jag köpa eller sälja först?

Man kan tänka sig en perfekt värld där de två transaktionerna går igenom den ena efter den andra. Detta är dock vanligtvis inte fallet. Så, bör du lista ditt nuvarande hem först eller börja med att lägga in erbjudanden på ett nytt? Det finns fördelar och nackdelar med båda.

Genom att sälja ditt nuvarande hem först kan du göra erbjudanden på ett nytt hem med pengar i fickan, ökar din köpkraft, och undviker att behöva jonglera två bolån samtidigt. Å andra sidan skapar det ett brist på bostad, vilket ofta låter husägare undra där de stannar tills de flyttar till sitt nya hem eller om de kan behöva hyra innan de kan köpa igen. Säljare kan också förhandla fram ett hyresavtal med köparna, så att de kan hyra huset av de nya ägarna innan de flyttar in.

Att köpa innan du säljer löser behovet av tillfälliga bostäder och gör den övergripande flyttprocessen mycket enklare. Att ha ett boende etablerat i förväg innebär att du bara behöver flytta en gång, vilket kan spara dig allvarlig stress under denna övergångstid. Om du köper ett nytt hus innan du säljer ditt nuvarande kommer det att påverka din ekonomi ytterligare. Att ha två samtidigt inteckningar motsvarar att ta mer skuld, vilket kan resultera i mindre än gynnsamma lånevillkor för att köpa ditt nya hem. Utan det engångsbelopp som genereras av en hemförsäljning i fickan kan det vara en utmaning att få fram tillräckligt med pengar för handpenning privat inteckning försäkring (PMI) kan finnas i korten. Slutligen kommer köp före försäljning med ett självklart antagande – att ditt nuvarande hus kommer att sälja.

I slutändan beror ordningsföljden på din situation. Kanske flyttar du på grund av ett anställningsbyte, och du måste rikta all din energi mot att köpa ett nytt hem vid ett visst datum innan du ens kan tänka dig att sälja ditt nuvarande. Oavsett vilken väg du tar är det viktigt att kommunicera din tidslinje till din noteringsagent eller din köparens agent så att de kan strategisera därefter.

Att köpa och sälja ett hus samtidigt

Lokala marknadsförhållanden

Att köpa och sälja samtidigt kommer med en viss dualitet: vid varje steg i processen måste du balansera ditt ansvar som både köpare och säljare. Till exempel vid bedömning dina lokala marknadsförhållanden, du kommer inte att titta på en, utan två bostadsmarknader.

  • Säljarens marknad: Säljer i en säljarens marknad betyder att du måste vara beredd att flytta när du listat, eftersom du kan titta på en kort säljande tidslinje. Men att för mycket förlita sig på antagandet att ditt hus kommer att sälja snabbt kan göra saker jobbiga på vägen. Om du köper på en säljarmarknad kan det ta längre tid än väntat att hitta ett nytt hem. Du kan eventuellt vänta veckor eller månader på att ett erbjudande ska bli accepterat.
  • Köparmarknad: Att sälja på en köparmarknad innebär vanligtvis att bostäder stannar längre på marknaden. Om du fortsätter med ett nytt husköp strax efter att du har listat ditt nuvarande hus, vet du att det kan ta ett tag att sälja. Om du köper på en köparmarknad har du råd att vara kräsen, eftersom du vet att tiden är på din sida. Med färre människor som köper bostäder blir säljare mer flexibla, vilket ger dig möjlighet att förhandla om dina händelser.

Har en reservplan

Om du bara kunde vifta med en trollstav och få båda transaktionerna att gå igenom som planerat. Det är därför det är viktigt att ha en reservplan på plats för att rätta fartyget om saker och ting går åt sidan när som helst i köp- eller säljprocessen. Prata med din agent om vilka alternativ som kan vara rätt för dig. Här är några:

  • Försäljningsberedskap: Att köpa ditt nya hem med en försäljningsberedskap gör att du kan välja bort köpekontraktet om ditt hem inte säljer ett visst datum. Att köpa villkorad försäljning är sällsynt på mycket konkurrenskraftiga marknader.
  • Bron lån: Om ditt nuvarande hem inte har sålt än och du inte har råd med handpenningen på ett nytt hem, kan ett brygglån vara en passande lösning. Brygglån kan användas för att täcka handpenningen på ett nytt hus och återbetalas när ditt befintliga hem har sålt.
  • Hyresavtal: Ett hyresavtal är en klausul i försäljningskontraktet som gör att säljaren kan hyra sitt gamla hem av köparen under en överenskommen tid innan köparen flyttar in. Detta kan vara särskilt användbart i situationer när säljaren har problem med att hitta ett nytt hem.

För mer information om köp och försäljning av ett hem samtidigt, kontakta en erfaren Windermere -mäklare idag genom att klicka på knappen nedan.
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts