Besöker tandläkaren – Dagligt tips

Besöker tandläkaren - Dagligt tips

Över hälften av amerikanerna går till tandläkaren en gång var sjätte månad enligt American Dental Association och många ser mantrat “gå till tandläkaren två gånger om året” som skrivet i sten. Detta mantra härstammar dock från en serietidning som skrevs för över 150 år sedan med titeln Tandvärken – en tid då tandhygien och vård inte ens var i närheten av dagens standarder. Så frågan är om du verkligen behöver besöka din tandläkare så ofta för kontroller? Enligt Colgate, du får inte:

”Vissa människor behöver bara besöka tandläkaren en eller två gånger om året, medan andra kan behöva gå oftare. Så kom alltid ihåg att fråga din tandläkare när du ska boka din nästa tid. Och oroa dig inte! De kommer förmodligen att berätta när de vill se dig nästa ändå. ”

Om du har en fullständig tandvårdsförsäkring som redan betalar för tandläkarbesök var sjätte månad, är det vettigt att fortsätta ta din kontroll två gånger om året. Om du har regelbundna tandproblem är det också meningsfullt att fortsätta gå minst var sjätte månad. Om du däremot får glödande märken varje gång du ser tandläkaren och tar hand om dina tänder och tandkött på egen hand, är det vettigt att åtminstone diskutera med din tandläkare hur ofta du behöver komma in för en kontroll . Detta gäller särskilt om du har en stor egenavgift för tandläkare, sambetalar eller inte har någon tandförsäkring alls (endast 55% av amerikanerna har tandförsäkring).

Var ärlig mot din tandläkare och förklara situationen att du betalar mycket pengar för behandling och kontroller ur din egen ficka. Om du har en högriskfaktor för tandsjukdom och behöver träffa tandläkaren var sjätte månad kommer de att meddela dig det och du bör följa deras råd. Att försöka spara pengar genom att inte få regelbundna kontroller kommer att innebära mycket mer pengar i tandvård. Om du är en lågriskkandidat för tandsjukdom kan du dock bli förvånad över att din tandläkare säger att det är acceptabelt att komma in var 9: e månad eller varje år för en kontroll.

Även om du måste fortsätta den nuvarande sexmånadersundersökningen är en annan fördel med att diskutera detta med din tandläkare att du kan få rabatt över de ordinarie priserna. Många tandläkare erbjuder mer än gärna en rabatt på 10 procent eller mer till patienter som betalar sin tandvård i förväg så att de inte behöver ta kontakt med ett försäkringsbolag. Många erbjuder också lägre priser till dem som betalar för vård ur egen ficka. Det gör inte ont att fråga och du kan upptäcka att du inte behöver spendera så mycket som du har varit hos tandläkaren.
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts