Best Buy, Altice, Occidental, Moderna och mer

Best Buy, Altice, Occidental, Moderna och mer

En anställd tar med en tv till kundens bil i en Best Buy -butik i Orlando, Florida.

Paul Hennessy | SOPA -bilder | LightRocket | Getty Images

Kolla in de företag som gör rubriker i middagshandeln.

Energilagren-Energilagren ledde S&P 500 på måndagen när oljepriserna klättrade mitt i leveransproblem som drivs av en ökad efterfrågan när pandemiska förhållanden runt om i världen börjar lätta. Cimarex, Cabot, Diamondback och Marathonolja klättrade över 6%. västerländsk lagt till mer än 7%. Halliburton var inte långt efter med mer än 5% vinster.

Finansiella aktier-Aktier i finansinstitut ökade också när avkastningen på riktmärket 10-åriga statsobligationer steg över 1,5% vid en tidpunkt måndag morgon. Lincoln National och M&T Bank steg med 5% medan MetLife fick cirka 4%. State Street lagt till mer än 3%. Bankaktier tenderar att dra nytta av stigande räntor eftersom de tillåter högre marginaler och vinster.

Bästa köp – Aktierna i Best Buy hoppade 4,8% efter Piper Sandler höjde sitt prismål på aktien till $ 150 från $ 146 per aktie. Den nya prognosen innebär 43,2% uppåt från Best Bays slutkurs fredag. Piper Sandler kallade Best Buy för “en av våra bästa idéer under täckning” och sa att Best Bays nya medlemsprogram är “ett av de mest spännande initiativen BBY har lanserat på 5+ år.”

Altice – Bredbands- och videoföretagets aktier sjönk med mer än 6% efter att Credit Suisse nedgraderade aktien till neutral från överpresterande. Wall Street-företaget sa att Altice kan uppleva en kortsiktig negativ påverkan från sin aggressiva fiberutvecklingsstrategi.

Carnival Corp. – Kryssningsoperatörens aktier steg 4,7% efter att företaget utfärdade en positiv affärsuppdatering på fredagen. Carnival sa att dess “resor redan är kassaflödepositiva” och förväntar sig att den positiva trenden kommer att fortsätta. Företaget rapporterade en US GAAP -förlust på 2,8 miljarder dollar och en justerad nettoförlust på 2,0 miljarder dollar för det tredje kvartalet 2021.

Vaccintillverkare-Tillverkare av Covid-19-vacciner föll när Singapore rapporterade ett dagligt rekord i Covid-fall och nådde fem nya dagliga toppar under den senaste veckan. De två huvudvaccinerna som används i Singapore är de som utvecklats av Pfizer-BioNTech och Moderna. Pfizer är ungefär platt måndag men BioNTech och Modern sjönk 6,8% respektive 4,7%. Novavax sjönk också mer än 7% och CureVac tappade över 3%.

Acceleron Pharma – Acceleron -aktierna steg 4,8% efter att Bloomberg på fredagen rapporterade att företaget är i samtal om att förvärvas av ett namnlöst stort läkemedelsföretag för cirka 180 dollar per aktie. Bristol-Myers Squibb, som redan äger 11,5% i Acceleron, är enligt uppgift en av de potentiella kandidaterna som övervägs.

– CNBC: s Hannah Miao, Maggie Fitzgerald och Yun Li bidrog med rapportering

Bli en smartare investerare med CNBC Pro.
Få aktieplock, analytikersamtal, exklusiva intervjuer och tillgång till CNBC TV.
Registrera dig för att starta a gratis provperiod idag


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts