Council for Digital Intelligence: Robots vs Humans

Council for Digital Intelligence: Robots vs Humans

Mänsklighetens starkaste fördel gentemot de snabbt närande robothorden är vårt tänkande och vår kreativitet. Vi måste göra allt för att utveckla dessa färdigheter.

I Cal Newports bok, “Deep Work”, hävdar han att de flesta kunskapsarbetare behöver koncentration och betydande tid, som är dedikerad och oavbruten, för att producera sitt bästa arbete. Han hävdar att många tekniker och arbetsmiljöer hämmar kreativitet, och det är kreativitet som levererar skapelser. Våra sinnen kräver “djupt arbete” och “djupa tankar” för att producera nya produkter, nya företag, nya strategier, nya konkurrensfördelar och nya förbättringar. Det här är de mest värderade artiklar som en organisation kan utveckla, men ofta fokuserar vi väldigt lite på att optimera miljöerna för att främja dem. De är också de starkaste differentierarna vi har mellan oss själva och maskinerna.

Newport hävdar att vi måste förstå och optimera de förhållanden och miljöer som hjälper våra hjärnor att fungera bäst. Han hävdar att ständiga varningar, aviseringar, möten och meddelanden (skickade av maskinerna) tjänar till att hindra oss från att uppnå djupa tankar och djupa arbete. Han rekommenderar att vi omstrukturerar våra arbetsmiljöer, scheman, aktiviteter och tekniska användningsområden för att ge betydande, reserverade “djupa tankar” så att vi kan maximera vår hjärnans produktivitet.

Det är viktigt för oss att inse att bara för att teknik kan göra det, gör det inte användbart för vår hjärna, person eller samhälle. Jag är en stor förespråkare för teknik som är utformad för att främja samhällelig, planetarisk och affärsmässig nytta, men när teknik och maskiner försämrar vår hjärnans funktion och vår livskvalitet måste vi ta en paus och fundera. I en ny serie artiklar publicerade av WSJ, Facebook -filerna, omfattningen och omfattningen av de skadliga effekter som teknik (maskinerna) kan ha på våra samhällen och personer avslöjas vara betydande. Det är dags för oss att närma oss tekniken med mer omtanke och försiktighet.

I vårt yrkesliv är det så enkelt att låta vår e -postinkorg, samarbetssajter och kalenderinbjudningar bli vår chef och diktera vår dags fokus. Om dock vårt högsta bidrag till vår organisation är vårt tänkande och kreativitet, så kanske vi vill närma oss vår dag med mer syfte och disciplin.

Det är min uppfattning att vi borde styra vår teknik, inte tvärtom. Tekniken måste försvinna i bakgrunden, medan syftet bör vara vår sirens samtal. Den genomsnittliga människan har cirka 692 000 timmar mellan födseln och vår död. Cirka 90 000 av dessa timmar spenderas i våra karriärer. Hur många av dessa timmar vill vi slösa på distraktioner?

Jag skrev följande lista för att fungera som en nordstjärna för att hålla mig på rätt spår:

  1. Prioritera tanketid, mental produktivitet och syfte.
  2. Vår tid och vår verksamhet måste återspegla vårt syfte.
  3. Att ta emot ett samtal, e -post eller meddelande är inte automatiskt en motivering för avbrott.
  4. Viktig kommunikation bör alla finnas på en plats.
  5. Hedra scheman som levererar med avsikt och produktivitet.
  6. De kreativa delarna i våra sinnen fungerar bättre vid olika tidpunkter på dygnet. De tiderna måste reserveras, skyddas och hedras.
  7. En beroendeframkallande uppmaning att omedelbart svara på triviala meddelanden måste begränsas.
  8. Teknik och metoder som hindrar kreativitet, produktivitet och innovation måste minimeras.

Jag föreslår att digital teknik (aka maskinerna) ska krävas för att göra vår mänskliga erfarenhet rikare, djupare och mer målmedveten än någonsin tidigare. I år är jag mer engagerad än någonsin i att få teknik att fungera för mig, inte mot mig. Vad tror du? DM mig.

************************************************** ***********************

Kevin Benedict

Partner | Futurist på TCS

*** Full Disclosure: Detta är mina personliga åsikter. Inget företag är dumt nog att göra anspråk på dem. Jag arbetar med och har arbetat med många av de företag som nämns i mina artiklar.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts