De bästa TFSA: erna i Kanada för 2021

De bästa TFSA: erna i Kanada för 2021

Som namnet antyder erbjuder TFSA en skattelättnad på avgifter-vilket betyder att, till skillnad från med ett vanligt sparkonto eller icke-registrerat investeringskonto, beskattas det du tjänar inuti ditt TFSA inte ens när du gör ett uttag. TFSA är också flexibla så att du kan hålla kontanter, ggaranterade investeringsbevis (GIC), aktier, obligationer, börshandlade fonder (ETF) eller fonder, så att du kan skräddarsy ditt konto till olika finansiella strategier och mål. De TFSA -avgiftsgräns för 2021 är $ 6 000, men kom ihåg att om du kvalificerade dig för att göra ett bidrag 2020, men inte gjorde det bidrag rummet fortfarande är tillgängligt för dig. För dem som fyllde 18 år 2009 eller tidigare är livstidsavgiftsgränsen 75 500 dollar.


De bästa TFSA -kontona i Kanada för 2021

Läs vidare för att lära dig grunderna om TFSA, och bläddra bland de bästa TFSA -priserna och kontona för kanadensare för att avgöra vilket konto som passar dina behov bäst. Dessa konton har listats baserat på deras individuella avkastning, säkerhet och andra förmåner.


Bästa TFSA -sparkonton

EQ Bank TFSA Sparkonto*

Med start på året erbjuder EQ Bank ett TFSA-sparkonto som kan hålla olika typer av investeringar med 1,25% avkastning-för närvarande den högsta ordinarie räntan på alla sparkonton i Kanada, och till och med lyckas slå ut den begränsade tiden erbjudanden från de stora bankerna. Med detta konto finns det inga avgifter på uttag eller insättningar. Ditt sparande växer inte bara snabbare utan avgifter, men som med alla andra TFSA kommer vinsterna inte att beskattas. Det gör detta till ett riktigt säkert sätt att spara konservativt. Observera att med EQ Bank kan du bara ha ett TFSA -konto öppet åt gången och ha högst 200 000 dollar på ditt konto.

EQ Bank är ett dotterbolag till Equitable Bank, som grundades 1970 och är Kanadas nionde största bank, med miljarder dollar under förvaltning. Detta TFSA, liksom alla EQ Banks konton, är CDIC-försäkrad, vilket innebär att dina medel upp till $ 100 000 är federalt skyddade. EQ Bank är inte tillgängligt för invånare i Quebec.

  • Ränta: 1,25%
  • Minsta saldo: Ingen
  • Uttag: Fri
  • Försäkring: CDIC

Öppna ett EQ Bank TFSA Sparkonto*

Ärade nämner:

Bank Ränta Försäkring
Steinbach Credit Union 1,40% DGCM
Alterna Bank 0,90% CDIC
motusbank 1,10% CDIC

Alterna Bank TFSA eSavings -konto

För de bekväma bankerna på nätet, vad Alterna saknar i filialer av tegelstenar, kompenserar det med en ränta över 0,90% över genomsnittet. Utan avgifter, ingen minsta investering och enkla ”mig-till-mig” -överföringar som tillåter insättningar när det finns lite extra kontanter, gör denna TFSA det enkelt för studenter att socka undan besparingar. Eftersom kontot är CDIC-försäkrat upp till $ 100 000 kan du sova gott och veta att din huvudman är säker.

motusbank TFSA Sparkonto

Låt inte det okända namnet lura dig: Även om motusbank är en relativt nykomling i listan över kanadensiska nätbanker, ägs och drivs den av Meridian Credit Union, som har funnits i 75 år.

Med en vanlig ränta på 1,10%erbjuder motusbankens TFSA -sparkonto hög avkastning och noll risk. Det finns inget minsta saldo, inga månadsavgifter och insättningar är försäkrade av CDIC upp till $ 100 000. (Obs! Motusbankkonton är inte tillgängliga för invånare i Quebec.)


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts