Detta är allt du bör veta om självförvaringsförsäkring

Detta är allt du bör veta om självförvaringsförsäkring

Självförvaringsförsäkring

Många vänder sig till alternativ för självlagring när de behöver lite extra utrymme för sina saker. Men alla tänker inte på att skydda sina tillhörigheter medan de förvaras utanför hemmet. Om du inte är täckt på annat sätt. Självförvaringsförsäkring kan vara ditt bästa alternativ för att skydda dig själv ekonomiskt från förluster relaterade till egendom i din lagringsenhet. Om du vill lära dig mer om självförvaringsförsäkring. Här är vad du behöver veta.

Täcks lagringsenheter av hyresgäst- eller husägarförsäkring?

Innan du gräver i självförvaringsförsäkring. Det är viktigt att förstå om någon annan fastighetsrelaterad policy som du har erbjuder dig täckning. Om du undrar: ”Täcks lagringsenheter av hyres- eller husägarförsäkring?” svaret är “det beror på”.

Med husägarens försäkring kan du ha ett visst skydd för föremål i en lagringsenhet. Om du gör det, faller det vanligtvis under den försäkrade delen av din försäkring. Det finns vanligtvis en täckningsgräns. Som anges som ett dollarbelopp eller en procentandel av ditt totala skydd för personlig egendom, så kan det vara tillräckligt för att skydda dig ekonomiskt om något skulle hända. Du måste dock se din policy för att vara säker på att den ger tillräckligt med täckning. Samt att granska eventuella begränsningar som kan finnas.

Hyresförsäkringen kan också täcka personlig egendom i en lagringsenhet. Liksom husägarens täckning tenderar gränsen bara att vara en del av din totala gräns för personlig egendom. Det exakta beloppet kan variera från en försäkring eller försäkringsgivare till nästa. Dessutom kan det finnas begränsningar.

Är försäkring obligatorisk för lagringsenheter?

Nästan alla lagringsenhetsföretag kräver bevis på försäkring. Detta kan inkludera bevis på att din befintliga husägares eller hyresgästpolicy har skydd för personlig egendom utanför lokalerna. Eller om du har en separat självförvaringsförsäkring.

Det är dock viktigt att notera att det finns undantag från denna regel. Vissa företag kräver bara försäkring för specifika enheter. Om du väljer en som inte har det kravet anses försäkring som frivillig i företagets ögon. Dessutom kanske vissa mindre, privatägda lagringsföretag inte gör försäkring obligatorisk heller.

Varför behöver du självförvaringsförsäkring

Medan en av huvudfaktorerna för varför du behöver självförvaringsförsäkring är att många faciliteter kräver det, är det inte den största anledningen till att ha en försäkring. Den främsta anledningen till att göra det är att ha skydd mot de ekonomiska svårigheter som kan uppstå om din egendom skadas eller blir stulen.

Om du väljer att gå utan försäkring när det inte krävs, tar du en risk. Skulle din egendom skadas eller stulas har du ingen ersättning. Som ett resultat ligger alla reparations- eller ersättningskostnader på dina axlar.

Självförvaringsförsäkring genom lagringsenheten

Om dina befintliga försäkringar inte erbjuder täckning eller om du inte har en husägar- eller hyresrättspolicy kan du kanske säkra lagringsenhetsförsäkring genom självförvaringsföretaget. De flesta av dessa täckningsalternativ motsvarar dock inte vad du kan få från en tredje part.

Med självförvaringsförsäkring via lagringsenheten fokuserar policyn vanligtvis på det nuvarande ekonomiska värdet av förlorad eller skadad egendom, inte kostnaden för att byta ut objektet. Som ett resultat, om du behöver göra ett anspråk, kanske du inte får tillräckligt med för att få en ny vara om behovet uppstår.

Dessutom kan vissa typer av fastigheter uteslutas, inklusive fordon och högvärdig personlig egendom. På samma sätt täcks inte specifika typer av skador-såsom gnagare, insekter, översvämningar, orkaner, jordbävningar eller tornado-relaterade förluster-samt saknade föremål utan tecken på inbrott.

Självförvaringsförsäkring genom en tredje part

Om du behöver självförvaringsförsäkring är det inte ett krav att gå igenom lagringsenhetsföretaget. Istället kan du vända dig till en tredje part.

Nuvarande hyresgäst eller husägare försäkringstagare bör vanligtvis prata med sin nuvarande försäkringsgivare först. För det första kan de redan ha täckning. För den andra är det i allmänhet ganska enkelt att få extra täckning genom en ryttare, så att du kan höja din skyddsnivå utan att skapa en ny räkning.

Om du inte har en befintlig husägar- eller hyresgästpolicy eller om täckningsalternativen där är otillräckliga kan du få en separat självförvaringsförsäkring. Du kanske kan vända dig till en bredare fastighetsförsäkringsgivare eller ett specialförsäkringsbolag som fokuserar på lagringsenheter.

Se i alla fall till att din policy erbjuder betalningar baserade på ersättningskostnader och inte aktuella värden. På det sättet, om någon av din egendom blir stulen eller skadad utan reparation, får du tillräckligt med för att få en ny version av det objektet.

Granska dessutom täckningsbegränsningarna noggrant. Helst vill du ha täckning som skyddar dig från så många typer av skador som möjligt, så att du har det skyddsnät du är ute efter.

Läs recensioner och jämför kostnader

Du kanske också vill läsa recensioner av företaget. Vissa försäkringsgivare är lättare att arbeta med under en kris än andra, så se hur andra kunders erfarenheter har varit för att avgöra hur svårt det kan vara att få några förmåner från din täckning om en kvalificerad incident inträffar.

Slutligen jämför kostnaderna. Liknande försäkringar från olika försäkringsbolag kan komma med dramatiskt olika prislappar. Som ett resultat kanske du vill få offerter från flera välrenommerade försäkringsbolag. Sedan kan du jämföra den föreslagna policyn och välja den som uppfyller dina behov och har det bästa priset.

Har du någonsin tecknat självförvaringsförsäkring? Om så är fallet, hur var din upplevelse? Om inte, varför valde du att avstå från självförvaringsförsäkring? Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

Läs mer:

Om du tycker om att läsa våra blogginlägg och vill prova på att blogga, har vi goda nyheter för dig; du kan göra exakt det på Saving Advice. Klicka bara här för att komma igång.
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts