Ekonomiska fördelar med att radera appar för sociala medier

Ekonomiska fördelar med att radera appar för sociala medier

Ekonomiska fördelar med att radera appar för sociala medier

Många människor förbiser de ekonomiska konsekvenserna av att spendera tid på sociala medier. Men att använda dessa plattformar kan faktiskt orsaka kaos på din budget, ofta på överraskande sätt. Om du vill få kontroll över ditt ekonomiska liv kan det vara ett bra alternativ att bli av med dina konton. Här är en titt på fem ekonomiska fördelar med att radera appar för sociala medier.

5 Ekonomiska fördelar med att radera appar för sociala medier

1. Mindre impulsutgifter

De flesta människor kommer inte in på en social medieplattform i avsikt att spendera pengar. Men eftersom många inlägg är relaterade till produkter eller tjänster, gör ett betydande antal inköp.

Ofta görs shopping på sociala medier mer på impuls än någonting annat. En person ser en spännande produkt eller tjänst på ett varumärkes sida eller i ett marknadsfört inlägg och bestämmer sig för att vidta åtgärder på ett infall.

Genom att inte komma på sociala medier försvinner dessa möjligheter för impulsköp. Som ett resultat kan du sluta spendera mycket mindre under månaden än du skulle ha om du fortfarande var på plattformarna.

2. Undvik annonser

Även om du inte sannolikt kommer att impulsköpa baserat på vad du ser på sociala medier, innebär det att vara på en plattform vanligtvis att bli utsatt för reklam. Från marknadsförda inlägg till fullblåsta reklamfilmer kan annonsexponering förändra dina shoppingvanor, potentiellt på oönskade sätt.

Att pausa på eller interagera med en viss annons innebär dessutom att du kan börja se den mer. Plattformen uppmärksammar ditt beteende, och om du verkar intresserad av en annons antar det att du kan vara nära att göra ett köp. Som ett resultat fortsätter det att visa dig reklam för den produkten eller tjänsten, i huvudsak försöker du se till att du förblir intresserad eller åtminstone inte glömma det.

Dessutom kan plattformen börja visa dig annonser för produkter eller tjänster som överensstämmer med områden som du har visat intresse för. Som ett resultat visas mycket specifika annonser som plattformen tror talar direkt till dina behov och preferenser. Ofta är förhoppningen att denna typ av riktade tillvägagångssätt gör annonserna svårare att motstå. När allt kommer omkring, när du spenderar pengar, gynnas plattformen, vilket ger dem ett eget intresse av att uppmuntra dig att köpa.

Genom att radera dina sociala mediekonton minskar du din exponering för den här typen av mycket riktade annonser. Som ett resultat kan du spendera mindre helt enkelt för att du inte ser annonser som är särskilt lockade.

3. Inget mer “Keeping Up with the Joneses”

Även icke-annonsinnehåll på sociala medier kan påverka dina utgifter. Ofta, om du kontinuerligt utsätts för inlägg som visar människor med olika produkter eller använder särskilda tjänster, kan du också känna att du måste köpa in.

Oavsett om det är en intern enhet som säger att “att hänga med i Joneses” är viktigt eller en rädsla för att missa (FOMO), kan det leda till att du lägger pengar på något du vanligtvis skulle glömma. Men genom att radera dina sociala medieappar, utsätter du dig inte för inlägg som uppmuntrar denna typ av tänkande. I sin tur kan du spendera mindre på produkter eller tjänster som du inte brukar gå efter.

4. Mer tid att fokusera någon annanstans

Många människor spenderar timmar varje dag på sociala medier. Genom att radera dina konton ger du dig själv tid som du kan använda på andra sätt, inklusive att öka din inkomst.

Fundera på vad som skulle hända om du bara tog en timme av din sociala mediatid och riktade det mot att vidareutbilda dig, förbättra dina färdigheter eller öka ditt företag. Ofta skulle det slutgiltiga resultatet vara en anmärkningsvärd ekonomisk vinst.

Medan du tar bort appar på sociala medier inte automatiskt ger dig en högre inkomst, kan det göra att arbeta mot en mer praktisk. Om tidsbrist har hindrat dig, överväg att ta dig bort från plattformarna. På så sätt kan du få den tid du behöver för att lyckas.

5. Inga fler utgifter för att få ett “gilla”

Om du skapar innehåll på sociala medier i hopp om att få “likes” är det en god chans att du spenderar pengar för att få det att hända. Att odla en online -bild kan vara förvånansvärt dyrt.

Du kanske köper nya kläder som du inte behöver se till att du inte syns i en outfit du har presenterat tidigare. Du kanske spenderar pengar på att äta ute på dyra restauranger med imponerande rätter bara för att få bilden.

Det finns många platser där du kan sluta spendera enbart i syfte att få en bild som du tror kommer att få positiva kommentarer och uppmärksamhet. Om det händer är det en god chans att din budget känner det.

Genom att radera dina sociala medieappar behöver du inte oroa dig för att skapa nytt innehåll. Som ett resultat kan du spara ganska mycket pengar.

Radera apparna, inte kontona

Om du vill se om du kan fånga de ekonomiska fördelarna med att stiga av sociala medier men är orolig för att radera dina konton, ta inte bort kontona. Ta istället bort apparna från dina enheter. På så sätt är dina profiler intakta om du bestämmer dig för att du vill komma tillbaka senare.

Kan du tänka dig några andra ekonomiska fördelar med att radera appar för sociala medier? Tror du att de potentiella ekonomiska vinsterna inte överväger det du känner att du förlorar genom att koppla bort? Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

Läs mer:

Om du tycker om att läsa våra blogginlägg och vill prova på att blogga, har vi goda nyheter för dig; du kan göra exakt det på Saving Advice. Klicka bara här för att komma igång. Kolla in dessa användbara verktyg som hjälper dig att spara Mer. För investeringsråd, besök Den brokiga dåren.
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts