En guide för köp av kunders returer

regions_menu_image

Kundernas avkastning är på toppnivå. Bara 2020 återlämnades 428 miljarder dollar i varor. Spiken i e -handel spelar en stor roll (cirka 30% av onlineköpen skickas tillbaka) liksom alltmer avslappnad returpolicy. Poängen är att returerna sprider sig!

Under de senaste åren har en förändring skett i hur återförsäljare och tillverkare hanterar sina kunders avkastning. Istället för att lägga dem tillbaka på hyllorna eller slänga dem, väljer många att avveckla dem. Faktum är att mängden kundreturerade lotter som listas i B-Stocks nätverk av likvidationsmarknader (jämfört med hyllplock/överlager) har stadigt ökat under åren.

När fler kunders återlämnade auktionslott dyker upp, tyckte vi att det var viktigt att förklara vad du som köpare kan förvänta dig när du köper denna typ av lager. Vi delar till och med hur du kan göra dessa kunders avkastning till ett lönsamt företag!

Vad är kunders returer?

Kundretur kan vara vilken vara som helst som du returnerar till återförsäljaren (både i butik och online). Från det par skor som passar för hårt till fel glödlampa, erbjuder de flesta återförsäljare någon form av returpolicy. Och i princip allt du ser på primära hyllor kan ta sig till sekundära hyllor. Det är där entreprenörer, tillsammans med företag som letar efter en pålitlig inventeringskälla, kommer in. Kundreturer kan köpas av pallen och för slantar på dollarn.

Så du vill köpa en auktionslot som innehåller kunders retur. Bra! Det finns några saker att notera:

Kund återlämnad = tidigare hanterad/levererad

Kundreturer inkluderar varor som tidigare har köpts och eventuellt hanterats, använts eller använts. Ibland skadas returer under transport medan de är på väg tillbaka till återförsäljare eller lager. Vissa föremål kommer att se ut som nya, vanligtvis kan du förvänta dig tecken på användning, allt från lätt till tungt.

Var man kan köpa kunders returer

Eftersom vi vet att varje återförsäljare hanterar kunders retur, har du gott om valmöjligheter för dig och ditt återförsäljningsföretag. Du kan enkelt hitta återförsäljares kunders avkastning på sina privata marknadsplatser. Låt oss bryta ner några av våra bästa marknadsplatser för kundpallar!

Amazon Liquidation Auctions

Eftersom Amazon säljer nästan allt under solen, gör det deras avkastning extremt populär (och diversifierad). I själva verket startar entreprenörer hela företag Amazons kund återvänder. Registrerade köpare på Amazon Liquidation Auctions kan bjuda på överlagermängder i alla storlekar av hemvaror, konsumentelektronik, leksaker, matvaror, kläder, skor och mer. Auktioner finns också på över 50 platser! Och om du är i Europa, Amazon Liquidation Auctions EU har du täckt.

Walmart likvidationsauktioner

Walmart likvidationsauktioner, köpare kan hitta bland kunder återlämnade blandade varor, elektronik, möbler, cyklar, små apparater, kläder med mera. Hundratals pallar per dag säljs i mindre än lastbilslast och full lastbilseuktion. För Candian -köparna där ute, shoppa Walmart Canada Likvidationsauktioner.

Målauktioner Likvidation

För en bra variation inom alla kategorier är målavkastning en bra satsning! Bjud på lager över kläder och tillbehör, elektronik, heminredning, musik och filmer, hushållsartiklar, skor, vitvaror, sportartiklar, leksaker och tv -spel.

Home Depot likvidationsauktioner

Om du letar efter allt som gör DIY och hem och trädgård, är kundavkastning från Home Depot något för dig. Lägg bud på verktyg som återlämnas av kunder och överlager, små apparater, dörrar, fönster, golv, hårdvara, kök, belysning och VVS. Massor finns i olika storlekar.

Tips för köp av kunders returer

Du bör noggrant läsa igenom auktionsparti manifest att fatta det mest informerade budgivningsbeslutet. Eftersom varor kommer att säljas i befintligt skick är det upp till köparna att förstå tillståndstyper.

Titta på marknadsvillkoren

Var och en av våra säljarmarknadsplatser har ett särskilt villkor-avsnitt som ger en detaljerad översikt över vad du kan förvänta dig när du köper kundåterlämnat lager. Avsnittet VILLKOR finns längst ner på varje marknadsplats (bläddra hela vägen till botten). Varje auktionsmanifest bör dessutom innehålla information om lagrets skick.

Villkoren för returvaror varierar från återförsäljare

Tänk på att tillståndskoder varierar beroende på återförsäljare. Till exempel Wayfair likvidationsauktioner marketplace har flera kvaliteter för sitt returnerade lager, medan Bästa köp likvidationsauktioner separeras med Nytt tillstånd, Köparna ånger och Testat arbete. Varuhusauktioner grupperar alla kunders varor tillsammans; skick och blandning av varor varierar i varje lot.

Dot Com och returer i butiken skapas inte lika

Vissa återförsäljare separerar sina kundåterlämnade auktionspartier baserat på om de köptes online eller i butik. Dot Com-returer är vanligtvis i bättre skick än returer i butik. När det gäller returer online är originalförpackningen ofta intakt. I vissa fall kan returer till och med vara helt nya/oöppnade! Det finns några anledningar till detta – som tendensen för konsumenter att beställa två eller tre stilar av samma sak och skicka tillbaka de som inte fungerar – eller så kan varan ha skickats felaktigt/ej levererad. För mer detaljerad information om allt detta, kolla in vårt inlägg: Varför DOT COM -returer är värda en andra titt.

Walmart likvidationsauktioner och Home Depot likvidationsauktioner är två av marknadsplatserna som skiljer massor till Dot Com kontra avkastning i butik.

Det kommer alltid att finnas en viss osäkerhet

Det finns alltid en viss risk när du köper likvidationsinventarier. Men med kundåtergång kan du slå guld lika snabbt! Var noga med att bekanta dig med hur varje återförsäljare kategoriserar och grupperar sina kundåterlämnade partier. Medan varje återförsäljare arbetar för att tillhandahålla ett så detaljerat objektmanifest som möjligt, är det viktigt att göra sin due diligence.

Hur man säljer kunders returer

Med tanke på tillräckligt med kunders returnerade lager kan du bygga ut en ganska gedigen sido. Oavsett om du vill tjäna pengar hemifrån online, säker inventering för ditt företag, eller sälj internationellt, är köp- och säljprocessen ganska enkel. Här är en snabb sammanfattning:

  1. Bjud och köp kunders retur (naturligtvis på B-Stock)
  2. Sortera inventering när det anländer med hjälp av auktionsmanifestet
  3. Rengör det eller gör nödvändiga reparationer
  4. Fotoinventering
  5. Pris därefter
  6. Lista dina objekt till salu!

Vi går steg för steg för köp och försäljning likvidationspallar i vår nedladdningsbar checklista.

Klicka här för att ladda ner ditt exemplar av Den kompletta checklistan för att köpa likvidationspallar!

Om du är redo att börja köpa kundreturer (och kanske förvandla det till ett företag), kolla in Att köpa grunderna: Hur man blir en B-aktieköpare Del 1 och Del 2. Om du är redo att börja surfa på auktioner, gå vidare till B-lagerauktioner!


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts