Förändra ditt liv med 52 veckors Mega Money Challenge

Förändra ditt liv med 52 veckors Mega Money Challenge

52 veckors Mega Money Challenge
Är 2022 ditt år med stora besparingar? Vill du avsätta så mycket pengar som möjligt för att förbättra din framtid? Om så är fallet bör du prova en utmaning för att spara pengar. Många människor gör en årslång pengautmaning. Om du vill förändra livet kan du lära dig om 52-veckors Mega Money Challenge. Det är en variant på en klassisk årlig pengautmaning designad för människor som verkligen vill skapa stora besparingar för sig själva. Oavsett om du sparar för ett specifikt mål eller om du bara vill bygga upp ditt sparande är det här ett bra sätt att närma dig det.

Vad är en 52 veckors Money Challenge?

En pengautmaning är en specifik uppsättning mål relaterade till din ekonomi. I många fall väljer människor att spara pengar. Det finns dock även utmaningar med skuldminskning, inkomsthöjande utmaningar etc. En 52-veckors pengautmaning, som namnet antyder, varar i ett helt år. De flesta börjar det antingen den 1 januari (början av ett nytt år) eller den 15 april (binder det till skatter). Du kan dock börja när som helst och planera de 52 veckorna i rad därefter.

Eftersom det är en veckovis utmaning är målet att göra något specifikt varje vecka för det året. Du kan till exempel spara 10 USD varje vecka i 52 veckor. Då skulle du ha $520 i besparingar i slutet av året. De flesta som antar utmaningar med pengar antar dock den extra utmaningen att stegvis öka sina mål från vecka till vecka. Så du kanske sparar $10 den här veckan, $20 under vecka 2, etc. 52 Weeks Mega Money Challenge är en variant på det senare tillvägagångssättet.

Vad är 52 veckors Mega Money Challenge?

I standardexemplet på en klassisk 52-veckors sparutmaning, skulle du spara samma belopp som veckonummer som du är inne på. Så, i vecka ett, lägger du helt enkelt $1 på sparande. Under vecka tio skulle du lägga tio dollar på att spara. Och det gör du hela vägen fram till vecka 52, då du naturligtvis lägger 52 $ på sparande.

I 52 Weeks Mega Money Challenge multiplicerar du dessa belopp med fem. Så, du börjar i vecka ett med att lägga $5 på sparande. Sedan i vecka två lägger du $10 och i vecka tio lägger du $50 och så vidare och så vidare. Ta utmaningens veckonummer, multiplicera det med fem och lägg in det på ditt sparkonto för veckan. Under den sista veckan av utmaningen sätter du in $260 för veckan.

Hur mycket pengar kan du spara med 52 veckors Mega Money Challenge?

Om du slutför utmaningen som planerat varje vecka i 52 veckor, sparar du totalt $6890. Här är uppdelningen. Du kan klicka på den här bilden och skriva ut den för att påminna dig om hur mycket du bör lägga på sparande varje vecka.

52 Vecka Mega Money Challenge Redigerbar

Flexibelt utmaningsalternativ

Vissa människor tycker att det är svårt att öka sina betalningar på detta sätt varje vecka. Om du börjar i januari betyder det att när du kommer till december måste du avsätta över 1 000 USD i besparingar bara för den månaden. Det är vanligtvis en dyr månad så det kan vara svårt att budgetera för det. Om du är orolig för det här problemet, kanske du vill prova alternativet “flexibla utmaningar” till 52 veckors Mega Money Challenge. Du kommer fortfarande att spara samma summa pengar men på ett mer flexibelt sätt, och arbeta bättre med din inkomst och utgiftsbudget under hela året.

I den här versionen är alla belopp listade längst ner i diagrammet och du väljer vilken du vill göra varje vecka. Detta gör att du kan slå av de större beloppen när som helst, och du kan spara de lägre beloppen till när ekonomin blir oväntat trång. Den här versionen tar i princip hänsyn till att livet händer och att de resurser du trodde att du skulle ha kanske inte förverkligas varje månad som förväntat. När detta händer finns det tillräckligt med flexibilitet för att du kan fortsätta utmaningen även om du inte riktigt når upp till det belopp du skjutit för varje vecka.

52WeekMegaMoneyChallengeRedigerbarMedBlueChart (1)

Ska du ta 52 veckors Mega Money Challenge?

Detta är en utmärkt utmaning för dig som är mycket motiverad och för närvarande har inkomsten att stödja att spara mer. Med det sagt är det sparade beloppet inte alls lika viktigt som att klara utmaningen. Syftet är att få dig till vana att spara pengar varje vecka, och en sidofördel är att du kan börja finansiera ditt akuta sparande också.

Därför skulle du vara mycket bättre av att skjuta för ett lägre belopp och slutföra hela utmaningen, än att försöka för en större summa och sluta i mitten. Därför, om du aldrig har gjort en 52-veckors utmaning, kanske du vill börja med $1-beloppet istället för $5-beloppet. Gör det som är rätt för dig.

Å andra sidan, om du har förmågan att göra det, varför stanna vid $5 för megautmaningen? Varför inte göra en megautmaning på $10 eller $20? Naturligtvis, om du avsätter så mycket pengar på ett år, kanske du vill få det att fungera för dig. Med andra ord, du kanske vill investera i istället för att lägga in det på ett sparkonto. Tänk på dessa saker när du planerar dina mål för pengarutmaningen.

Andra pengar utmaningar att prova

52 Week Money Challenge, och denna speciella $5-variant på den, kan vara ett bra sätt att spara pengar under hela året. Men det finns många olika pengar utmaningar där ute. Du kanske upptäcker att andra passar dig bättre. Om du inte gillar att hålla på med saker under ett helt år, överväg en utmaning som bara varar en månad eller ett kvartal. Om du får betalt varannan vecka eller månad, överväg en utmaning som bara sätter undan pengar så ofta. Fundera på vad som fungerar bra för dig.

Här är några exempel på andra pengar utmaningar att prova:

  • 26 veckors Money Challenge. Precis som 52-veckorsutmaningen är detta en inkrementell besparingsutmaning. Du avsätter ett visst belopp i vecka ett, sedan mer i vecka 2, etc. I det här fallet binder du beloppet till din inkomst. Du avsätter 1% av din inkomst vecka ett, 2% vecka två etc. Detta gör du varje vecka i sex månader, då har du sparat en fjärdedel av din årsinkomst!
  • 365 Day Quarter Challenge. Denna utmaning varar i ett år. Men du slutför det dagligen, snarare än varje vecka. På dag ett sätter du in en fjärdedel. På dag två sätter du in två kvartal. Och så vidare. Nu, om du kan göra det, så sätter du i slutet in så mycket att du sparar över $16 000 på ett år! Du kan dock göra det lättare för dig själv genom att återställa siffrorna varje månad. Du kommer fortfarande att få bra besparingar i slutet av året, eftersom du sparar över 100 USD per månad. Ett enklare alternativ är 365 dagars Nickel Challenge.
  • 52 Vecka Mini Money Challenge. I 52 Weeks Mega Money Challenge börjar du med $5 per dag istället för $1 och ökar därifrån. I miniversionen börjar du med bara femtio cent per dag och ökar därifrån. Vad är mest genomförbart för dig?

Kom tillbaka till det du älskar! Dollardig.com är den mest pålitliga cashback-sidan på webben. Bara Bli Medlem, klicka, shoppa och få full cashback!
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts