Ford, Thor Industries, Applied Materials och mer

Ford, Thor Industries, Applied Materials och mer

Ta en titt på några av de största flyttarna på förmarknaden:

Vadställe (F) – Ford accelererar sin skjuts in i elfordon, med planer på en ny amerikansk monteringsanläggning och tre batterifabriker. Ford och den sydkoreanska partnern SK Innovation kommer att investera mer än 11 ​​miljarder dollar i projektet. Ford -aktierna steg 3,3% i handeln med förmarknader.

Thor Industries (THO) – Fritidsfordonstillverkaren rapporterade kvartalsresultat på $ 4,12 per aktie och slog konsensusuppskattningen på $ 2,92 per aktie. Intäkterna toppade också Wall Street -prognoserna. Thor sa att efterfrågan på husbilar fortfarande är stark, med eftersläpningar rekordhöga. Dess aktier steg 3,6% i förmarknaden.

Tillämpat material (AMAT) – Applied Materials -aktierna sjönk med 3,6% i förmarknaden efter att New Street nedgraderade aktien till “neutralt” från “köp”, med notering av rekordvärdering och begränsad uppsida för tillverkaren av halvledartillverkningsutrustning.

FactSet (FDS) – Leverantören av finansiell information tjänade $ 2,88 per aktie för sitt senaste kvartal, 16 cent per aktie över beräkningarna. Intäkterna kom också in över prognoserna, hjälpt av en ökning av försäljningen av analys-, innehålls- och teknologilösningar.

United Natural Foods (UNFI) – Matdistributören slog 80 centen en konsensusuppskattning, med en kvartalsvinst på 1,18 dollar per aktie. Intäkterna kom under konsensusuppskattningarna. United Natural sa att försäljningen under kvartalet förra året visade en stark pandemidriven kundefterfrågan. Aktierna sjönk 2,7% i förmarknaden.

Aurora Cannabis (ACB)-Den kanadabaserade cannabisproducenten rapporterade lägre kvartalsintäkter än väntat när försäljningen av cannabis till konsumenter minskade med 45% från ett år tidigare. Företaget nämnde begränsningar av Covid-19 som en viktig orsak till nedgången. Aurora Cannabis gled 2,2% i premarket.

Pfizer (PFE)-Pfizer doserade sin första patient i en studie av ett MRNA-baserat influensavaccin, samma teknik som används i det framgångsrika Covid-19-vaccinet som det utvecklade med tysk partner BioNTech (BNTX). Pfizer lämnade också in studiedata till Food and Drug Administration om användningen av dess Covid-vaccin hos barn i åldrarna 5-11 år, med en formell inlämningstillstånd som väntas under de kommande veckorna.

Sanofi (SNY)-Sanofi tillkännagav positiva resultat från en studie av sitt eget MRNA-baserade Covid-vaccin, men sa sedan att det stoppar eventuell vidare utveckling på grund av dominerande av marknaden av Pfizer och Modern (MRNA) vacciner. Den franska drogtillverkaren sa att den skulle använda MRNA-teknik för att utveckla andra vacciner, samtidigt som den fokuserade på utvecklingen av ett proteinbaserat Covid-vaccin med den brittiska partnern GlaxoSmithKline (GSK).

Endeavour Group (EDR) – Endeavour köper sportspelverksamhet OpenBet från Vetenskapliga spel (SGMS) för 1,2 miljarder dollar i kontanter och lager. Ultimate Fighting Championship -ägaren planerar att kombinera OpenBet med sin befintliga sportspelverksamhet. Endeavors aktier steg 10,1% i förmarknaden.

Jägare (HUN) – Huntsman ökade med 4,2% i förmarknaden efter att aktivistens hedgefond Starboard Value tog 8,4% i den kemiska tillverkaren och kallade aktierna undervärderade. Huntsman sa att det ser fram emot en konstruktiv dialog med styrbord.

Merck (MRK) – Merck är nära en affär för att köpa drogtillverkare Acceleron Pharma (XLRN), enligt personer som är bekanta med saken som pratade med The Wall Street Journal. Bloomberg hade tidigare rapporterat att Acceleron förhandlade om att köpas av ett namnlöst stort läkemedelsföretag. Acceleron steg 2,6% i förmarknadshandeln.

Spotify -teknik (SPOT) – Spotify startade en global kampanj för att öka sin annonsförsäljning. Musikströmningstjänstens nya kampanj riktar sig till små och medelstora företag utöver vad som varit dess traditionella fokus. Spotify sjönk 1,9% i förmarknaden.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts