Frågor i semesterförsörjningskedjan: vad som ligger bakom dem och hur man klarar stormen

Frågor i semesterförsörjningskedjan: vad som ligger bakom dem och hur man klarar stormen

När vi avslutar 2021 kan det verka trött och meningslöst att omarbeta de senaste två åren och alla sätt som en global pandemi har omformat våra liv på. Vi vill bara gå vidare, och ett slut på denna fas tycks sakta smyga sig i sikte. Men för många företag kan leveranskedjeproblem mycket väl dämpa dessa förhoppningar.

Även om det är trevligt att drömma om en värld tillbaka till sitt gamla jag, är den hårda verkligheten att företag, konsumenter och tjänsterna som förbinder dem kommer att känna ekon från denna konstiga period under en tid. Ett antal faktorer, pandemin i roten till dem alla, har lett till stor brist på produkter och arbetskraft, liksom förseningar i försörjningskedjan till skillnad från vad vi har sett i det senaste minnet. Det är osannolikt att dessa effekter någonsin kommer att bli mer uppenbara än under årets semestertider.

Supply Chain -frågor och de frågor de ställer

Mellan allt vi betalar för – mat och mode, presenter och sammankomster, flygbiljetter och boende – har fjärde kvartalet alltid varit en kritisk tid för de företag som driver vår ekonomi. Oavsett om du är i tillverkning eller detaljhandel, tillverkar och säljer de produkter folk älskar, eller inom sjöfart och logistik, levererar dessa varor till ivriga konsumenter, stirrar du på många utmaningar och fler frågor än svar.

Kommer du att få tillräckligt med lager för att tillgodose efterfrågan? Kan du räkna med att leveranstjänsterna fungerar i tid? Kommer produkten du köper att hamna på hyllorna före semestern? Slutligen, vart vänder du dig om de i slutändan inte gör det? Det finns lösningar som kan ge ditt företag lite lättnad i denna tuffa period. Ändå är det viktigt att förstå orsakerna och riskerna bakom det hela.

Läs vidare för att lära dig mer om de logistik- och leveranskedjeproblem som världen står inför, varför dessa problem spelar ut och hur ditt företag i slutändan kan återhämta sig från dessa förväntade förseningar.

Packar upp arbetskraftsbristen

Pandemin får människor över hela världen att tänka om sina jobbmöjligheter. Oavsett om de är underbetalda, överansträngda eller helt enkelt jagar nya möjligheter som har uppstått från en ekonomi i rörelse, har arbetarna inte varit blyga för att lämna sina jobb. Bara i augusti 2021, 3,4 miljoner amerikaner slutade– det mesta sedan det amerikanska arbetsdepartementet började hålla räkningen år 2000. När arbetstagarna får hävstång har många företag hamnat i en trång position.

Medan vissa arbetare känner sig underskattade och håller ut för något bättre, finns det andra perspektiv. Många kämpade med bördorna för barnomsorgen medan skolorna gick avlägsna och har tagit föräldraskap på heltid. Vissa äldre arbetare tog helt enkelt de förändringar som pandemin medförde som ett tillfälle att gå i pension tidigt.

Alla dessa faktorer har stavat problem för en viktig del av vår ekonomi – lastbilar och lagerarbetare.

Driva ekonomin: Truckers sökes

Över $ 10 biljoner värda av den amerikanska ekonomins varor är flyttade ensam med lastbil. Det är 71% av det totala värdet av varor som skickas, så chansen är stor att allt du rör vid just nu spenderade åtminstone en del av sin resa till dig på en lastbil. Denna industris betydelse för oss alla kan inte överskattas.

Men på väg in i semesterperioden, den American Trucking Association rapporterar branschen kommer att sakna cirka 80 000 förare. Andra experter utarbetar, att skylla på vad de säger är inte en riktig trucker “brist” på låga löner, dåliga förarhållfasthet och dåliga utsikter för förare på instegsnivå.

I vilket fall som helst är resultatet detsamma – inte tillräckligt med förare. Och problemet går ännu djupare.

Lagringsproblem

Det är inte överraskande att de industrier som drabbats mest av denna utvandring inkluderar restauranger och hotell. Men mindre förväntat är den träff som fabriker och lager har tagit.
Pandemin orsakade en acceleration i den globala övergången till e-handel. Detta resulterade i en ökning av “Plocka och packa” arbete—Människor hämtar föremål från papperskorgar och hyllor och förbereder dem för direktförsändning till konsument. Denna modell är mycket mer arbetskrävande än att helt enkelt flytta varor till tegel och murbruk vid pallen.

Under sommaren hade lager- och transportindustrin nästan 500 000 lediga jobb. Detta förväntas förvärras under de kommande månaderna, eftersom sjöfartsjättar starkt förlitar sig på säsongshjälp som sannolikt inte kommer att finnas tillgänglig i år.

Även om detta är problem för beslutsfattare och arbetsgivare att ta itu med, kommer en del av leveranskedjeproblemen från utlandet.

Försörjningsbrist från utlandet

Hushållsfrågor åt sidan, produktionen av specialiserade varor från utlandet – nämligen halvledare och mikrochips – har bromsat till en dropp. Den första vågen av pandemin störde säkert tillverkningen av dessa högteknologiska komponenter, och detta stopp har kvarstått. Teknikproducerande länder i Östasien har stängda fabriker och har fortfarande mindre än full kapacitet.

Dessutom föreslår experter att kunderna köper dessa marker minskade sina order tidigt i pandemin, förväntar sig en ekonomisk nedgång och minskad efterfrågan på elektronik. När vi började återhämta oss ökade dock efterfrågan hårt. Köpare kräver plötsligt mer av tekniken som driver både vårt dagliga liv och den nya rörelsen hemifrån.

Det lilla som produceras för export står sedan inför ännu ett hinder: fraktförseningar.

Problem med hamnstoppning

Lagring, lastbil och produktionskapacitet är ingen hjälp för företag om deras produkter och komponenter från utlandet inte kommer i tid. Varor som transporteras tvärs över vattnet kommer mestadels i behållare på stora havsfartyg. De kommer in i ett land genom en eller flera större hamnar som ansvarar för lossning, inspektion och spårning av dem. Nyligen har detta steg visat sig vara ännu en chokepunkt.

Av de 22 viktigaste sjöfartsdestinationerna i världen har de i Los Angeles och Long Beach upplevt den största uppgången vid hamnförseningar. 2021 har sett tiden att ta emot och flytta ut ett fraktcontainerhopp från 3,6 dagar till 6,4 dagar. Den amerikanska regeringen utforskar 24/7 operationer för att öka takten.

Trots detta hanterar experterna förväntningarna. Med avmattningar i varje steg i leveranskedjan kan eliminering av bara en av många flaskhalsar bara hjälpa så mycket.

Vad frågor om försörjningskedjan betyder för semesterföretag

Vad betyder allt detta för ditt företag under semestern? Med konsumenterna instruerade att börja handla så snart som möjligt, återförsäljare och deras leverantörer kommer att vara mer pressade under en ännu längre säsong än vanligt.

Återförsäljare vill verkligen inte förlora intäkter eftersom de inte kunde ta hand om varor, men det finns ett annat problem med denna säkerhetskopia. Vad kommer de att göra när inventeringen äntligen kommer?

Med ett överflöd av sena varor och efterfrågan på semester som snabbt sjunker när december går, kommer företagen att befinna sig med ett olyckligt överskott av svåra att flytta säsongsbestånd. Lägg till detta den oundvikliga vågen av avkastningar och utbyten efter semestern, och de närmaste månaderna är verkliga hot mot detaljhandlarnas reskontrar och lagringskapacitet.

Det finns ett antal metoder som företag kan använda sig av mildra dessa utmaningar, inklusive att förbättra sina lagerspårningssystem och söka partners för att hantera avkastning. Dessa lösningar kräver dock betydande investeringar och gott om tid att genomföra. Dessa steg är verkligen inte realistiska när vi går in i den mest trafikerade tiden på året.

Vissa kan försöka lagra lager för nästa säsong om möjligt. Vissa kommer att likvidera det för nästan ingenting. Ännu värre, vissa kommer till och med att skicka varor till deponi. Företag behöver ett sätt att flytta överskott och göra plats för nya lager samtidigt återhämta så mycket värde som möjligt.

Knacka in på sekundärmarknaden med B-lager

Svaret ligger på andrahandsmarknaden, otaliga entreprenörer och småföretag som trivs med att köpa och sälja överflödigt lager.

Under det senaste året har dessa verksamheter hungrigt tittat på denna globala logistiklogg. De vet att återförsäljare snart kommer att försöka lossa det lager de inte kan flytta själva. Efterfrågan är stor och kunniga ledare kan se det återförsäljare är redan på gång. Vad ditt företag behöver är ett sätt att utnyttja den efterfrågan direkt. Ange B-lager.

B-Stock ger återförsäljare privata onlinemarknadsplatser där de kan sälja sitt lager till hundratusentals granskade köpare. Till skillnad från traditionella likvidatorer som köper och säljer din överskottsandel för vinst, använder B-Stock ett auktionsformat för att hämta det högsta priset som marknaden kommer att leverera-ofta med 30% eller mer jämfört med traditionella likvidationsmetoder. Med snabb tid till kontanter och en hög grad av varumärkeskontroll är denna lösning den perfekta återkopplingen.

Logistik- och försörjningskedjefrågorna 2021 kommer inte att vara lätta för ditt företag den här semestern. Men med B-Stock, små återförsäljare och företag lika kan lindra påfrestningarna på överlager och returer och komma på rätt spår för ett säkert och framgångsrikt 2022.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts