Gör ett erbjudande med alla kontanter på ett hus

A young man and woman sign a contract as their real estate agent looks on.

Ju mer konkurrenskraftig bostadsmarknaden är, desto större kommer köparna att gå för att få sig att sticka ut bland konkurrenterna. Att göra ett helt kontant erbjudande är ett sådant sätt en köpare kan skilja sig åt. I en säljares marknad, listor får vanligtvis flera erbjudanden, ofta över sitt ursprungliga pris. Detta leder vanligtvis till budkrig mellan köpare, och erbjudanden med alla kontanter kommer ofta in i fältet. Ha följande information i åtanke om du funderar på att göra ett helt kontant erbjudande på ett hus.

Vad är ett erbjudande med alla kontanter?

När en köpare lämnar ett erbjudande med alla kontanter betyder det att de har medel tillgängliga för att köpa huset på ett likvida konto och inte behöver säkra ett bostadslån. När köparen har visat att de har tillräckligt med pengar för att göra köpet kommer de att sätta ner en allvarlig insättning. Det återstående beloppet de är skyldiga kommer vanligtvis att överföras vid ett senare tillfälle.

Medan finansierade erbjudanden är knutna till en godkännandeprocess med en långivare, är alla kontanterbjudanden inte för att köparen redan har bevisat att de har det belopp som krävs för att köpa fastigheten till hands. Detta kan skapa en mindre riskfylld och mer strömlinjeformad försäljningsprocess, som säljare kan se som gynnsamma.

Hur gör jag ett helt kontant erbjudande på ett hus?

Först är det frågan om hur du organiserar de medel du kommer att använda för att göra ditt erbjudande med hela kontanter. Även om det inte är nödvändigt, kan det bli enklare att erbjuda processen genom att klumpa ihop dina pengar till ett konto. På det här sättet, när det är dags att visa säljaren ett kontoutdrag som visar att du har de nödvändiga medlen för köpet, behöver du inte lägga mer tid på att spåra pengar från flera konton.

När du har hittat huset du vill köpa, arbeta nära med din agent att formulera ett erbjudande. Att veta att du är beredd att göra ett helt kontant erbjudande lovar gott för förhandlingar. Din agent kan använda de garanterade pengarna och snabba stängningstider som en hävstång för att sänka priset på erbjudandet. Du kommer också att kunna plocka ut dina händelser, vilket ytterligare kan förvärra affären för säljaren. Detta kan komma till nytta på en mycket konkurrenskraftig marknad, där det helt enkelt inte räcker med ett erbjudande med alla kontanter för att vinna. Efter att erbjudandet har avtalats och undertecknats av båda parter, fortsätter det att spärra och stänga. Alla kontanterbjudanden leder ofta till snabb försäljning med korta stängningstider. Så det kan bara vara några dagar innan du har handlingen till ditt nya hem i handen.

Bildkälla: Getty Images

Vilka är fördelarna och nackdelarna med alla kontanterbjudanden?

Fördelar: Alla kontanter erbjuder i huvudsak bort mellanhanden från köpprocessen, så att du kan köpa ett hem utan ingripande från en långivare. Du sparar också på stängningskostnaderna som skulle ha orsakats av att säkra ett lån. Avslutningsprocessen blir kortare, vilket kan vara till hjälp för både köpare och säljare som vill flytta snabbt. Dessutom kan ett erbjudande med alla kontanter vara motgift för att navigera utmaningarna på en mycket konkurrenskraftig marknad öka din köpkraft och ge din agent hävstång när du närmar dig förhandlingar.

Nackdelar: Den största nackdelen med att göra ett erbjudande med alla kontanter är självförklarande-du kommer att ha färre kontanter tillgängliga när köpet går igenom. Det betyder att du kommer att skära i dina reserver för de otaliga utgifter som kommer med husägande. Innan du fortsätter med ett erbjudande med alla kontanter, se till att du har rätt budget för stängningskostnader, skatter, reparationer och andra ombyggnadsprojekt du har i åtanke.

Nyfiken på hur du kan förbli konkurrenskraftig utan ett erbjudande med alla kontanter? Det första steget är att bli förgodkänd:

Betydelsen av förgodkännande.
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts