Gör uppfattning om marknaderna den här veckan: 27 september 2021

Gör uppfattning om marknaderna den här veckan: 27 september 2021

Det finns farhågor om lagstiftningsmiljön i Kina. Dessutom har vi stigande energipriser och rädsla för en energikris, som vi nämnde förra veckan. Det pågår debatt om huruvida inflationen är övergående eller håller sig kvar ett tag. Och kan centralbanker börja avta sina program för att köpa obligationer utan att skicka chockvågor genom aktie- och obligationsmarknaden?

I denna inlägget täckte vi frågan om vad som är en avsmalnande raserianfall och vad är QE (kvantitativ lättnad)?

Alla sa, “köp-dipparna” dök upp precis enligt tidtabellen och tog marknaderna upp cirka 3,5% från veckans lägsta (för amerikanska aktier). Kanadensiska aktier samlades på liknande sätt, ledda av energilager som har tårar under månaden.

Med tanke på de överdrivna värderingarna för den amerikanska aktiemarknaden tror jag att en riktig korrigering skulle vara hälsosam. Men den verkliga korrigeringen verkar illusorisk. Men marginalsamtal skulle driva en börskorrigering till ett meningsfullt territorium. Låt mig förklara: Hävstång (lån för att investera) ligger på skandalösa nivåer. Korrigeringar i alla tillgångspris accelereras ofta med marginalanrop. Det är då mäklaren blir nervös för en förestående korrigering och skickar en anteckning till dig som säger att det är dags att betala. Investerare måste ofta sälja tillgångar för att betala fliken. Att ökad försäljning kan sätta ytterligare press nedåt på marknaderna och det kan leda till fler marginalanrop. Det blir en ond cirkel, en prisspiral nedåt.

Jag frågade Lance Roberts (ingen relation), chefsstrateg på RIA Advisors, på vilken nivå av korrigering vi normalt skulle se marginalsamtalskaskaden börja. Roberts sa att det händer på 20% pullback -nivå.

Även om vi inte kan tidsmarkera marknaderna, kan detta vara rätt tillfälle att påminna dig om att hålla dig till ditt ombalanseringsschema: Trimma de aktier och andra tillgångar som drivs till nya toppar för att hålla dina tilldelningsmål i schack. Och, naturligtvis, tänk på eventuella kapitalvinster och skattefrågor.

Om vi ​​når den korrigeringsnivån på 20% och sedan upplever en marginalanropshändelse, var redo att gå åt andra hållet. Du kanske får möjlighet att köpa till marginella försäljningspriser.

Fed -policy mötesrapport: Den högsta rösten talar mjukt

Den amerikanska centralbanken förväntades inte meddela några större politiska förändringar vid slutet av sitt möte onsdagen den 22 september. Och Jay Powell, Federal Reserve -ordföranden, gjorde inte besviken när han fick möjligheten att säga ingenting. Naturligtvis finns det ingen räntehöjning, det finns inte heller något datum eller klarhet när de kan börja minska sina obligationsinköp. Dessa obligationsinköp hjälper till att undertrycka räntor och totala lånekostnader.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts