Göra överstockauktioner på B-Stock-sättet

regions_menu_image

För att förbli konkurrenskraftig i dagens ständigt föränderliga handelsmiljö måste du ligga före i tiden. Detta inkluderar att hitta nya och bättre sätt att hantera retur och överflödigt lager.
Traditionella metoder för att sälja likvidationsinventarier blir allt mer föråldrade. Lyckligtvis finns det ett mer lönsamt sätt att återvinna intäkter på osålda varor. Enkelt uttryckt, när du vill lossa hylldrag och överlager är auktioner rätt väg.

Läs vidare för att lära dig mer om vad landets bästa big-box-återförsäljare gör för att effektivisera likvidationsprocesser, öka återhämtningsgraden och behålla kontrollen över sina försäljningskanaler och varumärkes rykte-även efter att lagret har rensats.

Konventionella metoder ger konventionella resultat

Företag runt om i världen slutade använda skrivmaskinen när datorn blev tillgänglig. De flesta slutade skicka korrespondens när det blev klart att e -post kunde göra jobbet snabbare, mer pålitligt och billigare. För att få ett företag till nya höjder av effektivitet måste beslutsfattare eliminera de långsamma, dyra processerna som håller dem tillbaka.

Praktiken med avveckling av lager är inte annorlunda. Att använda manuella metoder som fram och tillbaka telefonsamtal eller faxa kalkylblad till en handfull köpare kommer alltid att lämna pengar på bordet.

Problemet med likvidatorer från Old School

Traditionella likvidationstjänster köper stora mängder varor och får sin förmögenhet att sälja dem vidare till butiker som i slutändan lägger tillbaka dem på hyllor för konsumenter att köpa till rabatterade priser.

Tyvärr är traditionella likvidatorer ökända för extremt låga take-it-or-leave-it-erbjudanden på ditt lager-ibland bara slantar per enhet. En likvidator som köper av dig kan till och med vara det första av flera lager av mellanhänder, som var och en tar ett större och större snitt av värdet på din perfekt bra lager innan den hittar tillbaka till hyllorna.

Om du vill säkra bättre affärer måste du förhandla – om köparen är öppen för det – eller jonglera relationer med många likvidatorer. Det innebär att ringa efter varandra och leta efter ett bättre pris. Faktor in den tid och arbetskraftsinvesteringar som är involverade i den processen och du kommer förmodligen att upptäcka att ansträngningen knappt motiveras av det värde du återhämtar dig. För att ta detta scenario vidare, säg att du har ett fruktbart förhållande med en föredragen likvidationspartner. Om de stänger butiken av någon anledning hittar du dig själv tillbaka på ruta en och letar efter en pålitlig och pålitlig likvidator som betalar rättvisa.

Här är en annan fråga som traditionella likvidationsmetoder inte kan lösa. Återförsäljare vill inte sälja till vem som helst; de måste vara säkra på att deras köpare inte kommer att störa sina primära försäljningskanaler och att de inte kommer att sälja på sätt och platser som inte passar deras omsorgsfullt odlade varumärkes rykte. När du avvecklar osålt lager vill du veta att köparen respekterar dina önskemål, till exempel att dina varor måste säljs i Europa där du inte gör affärer. Endast med sådana avtal kan en återförsäljare vara lugn. Detta är dock inte en fördel som alla traditionella likvidatorer erbjuder.

Vid hantering av överstockar ökar auktionernas återhämtning

Det är av alla dessa skäl som B-Stock online auktionsformat är det överlägsna alternativet för återförsäljare som vill få ut det mesta av sina osålda varor. Med ett nätverk av hundratals tusentals entreprenörer, handelshungriga köpare, B-Stock ger dig efterfrågan.

Återförsäljare kan antingen bygga anpassade privata auktionssajter online eller utnyttja vår likvidationsmarknad med flera säljare, B-Stock Supply. Båda gör det möjligt för köpare att konkurrera om ditt lager, vilket driver priserna uppåt jämfört med att förhandla om ett bottenpris offline med bara en eller två köpare. Dessutom har återförsäljare fullständig kontroll över processen, inklusive logotypanvändning och bestämmer var produkten ska säljas.

Det finns en anledning till varför topphandlare i landet-för att inte tala om tusentals andra-utnyttjar B-Stock-marknadsplatser. Med denna lösning återvinner återförsäljare upp till 30% mer av deras lagervärde jämfört med traditionella metoder, och snabbare också. Från att ladda upp ditt manifest till B-Stock till kontanter tar hela processen i genomsnitt bara 15 dagar. Ännu bättre? Du behöver aldrig plocka upp telefonen eller skicka ut lagerkalkylark till flera parter igen.

Hur B-Stock Overstock Auktioner fungerar

B-Stocks team av auktionsstrategi och likvidationsexperter kommer att vara med dig under hela processen. Vi är här för att säkerställa att du får de verktyg, data och information du behöver för att skapa den högsta möjliga återställningen. Dessa resurser inkluderar en dedikerad Account Manager som hjälper dig att starta, hantera och växa din marknadsplats. En annan viktig resurs bakom kulisserna är ett heltidsteam för marknadsföring som hjälper dig att driva köpare. Slutligen får du en fullständig supportpersonal som hjälper dig att felsöka.

Nyfiken på hur noterings- och auktionsprocessen går? Här är en snabb ögonblicksbild:

1) Du skickar B-Stock en lista över vad du har att sälja. Du kan lista massor av lager – var som helst från en enda lastpall till en full lastbil – över alla produktkategorier eller villkor.

2) B-lagsteamet granskar detta och lägger upp din lista. Oavsett om det är mycket eller lite, begagnat eller överlagrat, auktioner startar med en start- och sluttid enligt dina önskemål.

3) B-Stock marknadsför din auktion till vår granskade köparbas. Vi kan också begränsa auktionen till en lista över förhandsgodkända köpare för att säkerställa förtroende mellan alla parter.

4) När auktionens starttid kommer går auktionen live. Se i realtid när köpare bjuder mot varandra för att köpa ditt överflödiga lager. När tiden går, ökar återhämtningsgraden.

5) När auktionen avslutas fakturerar B-Stock automatiskt köparen och samlar in pengar via banköverföring.

6) B-Stock skickar en inköpsorder till dig och dokumenterar försäljningen officiellt.

7) Du ordnar frakt med köparen eller använder någon av B-Stocks logistikpartners för att hantera processen.

Kom igång med B-Stock

I dagens konkurrenskraftiga företagsklimat har organisationer inte råd att använda traditionella manuella metoder för att avveckla överflödigt lager. Om du är redo att höja prissättningen på dina likvidationsvaror med så mycket som 30%, kontakta oss idag.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts