Gröna försörjningskedjor råder bland globala störningar

regions_menu_image

Vinnare av årets Green Supply Chain-pris höll inte bara uppe gröna initiativ under en global pandemi och aldrig tidigare skådade störningar, utan gjorde dem också till en prioritet.

Idén om en hållbar eller en “grön” försörjningskedja är mycket annorlunda än definitionen för bara några år sedan. Idag hänvisar många till de betydande störningarna i försörjningskedjan som “The Supply Chain Crisis” och dess omfattande problem driver både konsumenter och företag att tänka om sina värderingar. Konversationen som kretsar kring leverantörskedjan just nu handlar mest om reformer och motståndskraft, där hållbarhet får genomslag.

Supply and Demand Chain Executives 2021 Green Supply Chain-pris hyllar de i branschen som inte bara höll upp gröna initiativ under en global pandemi och aldrig tidigare skådade störningar, utan också gjorde dem till en prioritet. Förutom avstängningar, eftersläpningar och bristen på arbetstagare skapade naturkatastrofer ytterligare förödelse för försörjningskedjan under det senaste året, ett element som kan bekämpas genom gröna initiativ som de som våra vinnare skapade.

Medan varje konsument, organisation och företag spelar en roll i miljön, är leveranskedjan en av de mest inflytelserika industrierna när det gäller hållbarhet. Tack och lov vet medlemmarna i leverantörskedjan detta och utvecklar nya, moderna strategier för att bättre ge en hållbar framtid. Frågor som välfärd, avfallsminskning och förnybar energi blev en viktig del av chefernas värderingar under det gångna året. Enligt en studie från CSCMP och MIT investerade 59 % av företagen i försörjningskedjan i hållbarhet under 2020. Företagen nämnde anställdas välfärd och säkerhet, skydd för mänskliga rättigheter och energibesparingar/förnybar energi som de tre främsta frågorna när det gäller hållbarhet.

Läs hela Supply & Demand Chain Executive artikel här >>


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts