Håll icke-hållbara tyger borta från deponier med B-lager

regions_menu_image

Uppfinningen och uppkomsten av plast har varit både en välsignelse och en förbannelse för världens människor. Denna familj av elastiska material har gjort det möjligt för oss att skapa användbara, prisvärda, lätta varor som håller. Dessa varor, som används för allt från containrar till konstruktion till ohållbara tyger, tar dock en väga på vår miljö.

Trots avstängningar under COVID-19 såg vi fortfarande en betydande ökning av engångsprodukter av plast år 2020. Ändå var plastföroreningar ett problem före pandemin och det kommer att förbli ett långt efter.

Kanske överraskande är tyger en stor bidragsgivare till problemet. Experter uppskattar att kläder utgör mer av vårt kommunavfall än flaskor och behållare. Dessutom är 60% av material som används i kläder över hela världen plast. Vid sista räkningen uppskattar EPA att textilier utgjorde svindlande 16% av alla deponerade och förstörda kommunalt fast avfall.

Läs mer om icke-hållbara tyger och vad återförsäljare och tillverkare kan göra för att minska problemet från och med idag.

Flera vägar till hållbara tyger

Många faktorer avgör den slutliga miljöpåverkan av en trasa, inklusive tillverkning och transport.

Stora producenter kan fokusera på att välja smartare byggmaterial för att bygga sina produktionsanläggningar. På samma sätt kan de övergå till mer effektiv utrustning och processer och grönare energikällor för att driva dem. De kan till och med tänka om logistik och frakt för att förbränna mindre bränsle när de flyttar sina råvaror och produkter.

Ännu bättre än dessa steg skulle dock vara att tänka efter på de material som faktiskt går in i deras produkter. Många textilier är det svårt och dyrt att på ett säkert sätt göra sig av med deras livslängd – nämligen delvis och helt syntetiska tyger.

Ett varningens ord: Det kan vara frestande att göra syndabock syntet, men tänk på att hållbarhet är mer komplext än så. Det finns många frågor som spelar, och det finns ingen magisk kula för att lösa dem. Sanna lösningar kommer att kräva resurser som planering, finansiella investeringar, ledarskapsköp och tid. Det är ändå inte att säga att det inte finns sätt att skapa en omedelbar positiv inverkan (men mer om det senare).

För det första är det viktigt att ha lite bakgrund om detta stora miljöhot.

Plastproblemet

Även om de kanske inte ser ut så är många plagg tillverkade av syntetiska material kemiskt inte annorlunda än de engångsförpackningar av plast som förorenar vårt land och hav. Dessa material är extremt motståndskraftiga – en bra och dålig sak. Tänk på att under idealiska förhållanden, polyester går inte sönder tidigare än 20 år och kan ta så lång tid som 200 år att brytas ner helt.

Förutom att de inte går sönder hittar fibrerna i deponerade syntetiska textilier lätt in i våra vatten. Där kommer de in i näringskedjan när organismer konsumerar dem. Även om vi kan mäta de ökande nivåerna av mikroplast i miljön, vet vi ännu inte den fulla omfattningen av deras skada. Baserat på aktuella studier misstänker experter många negativa effekter.

Varumärken bör leta efter robusta, bekväma och hållbara tyger för att säkerställa att materialet inte överstiger sitt välkomnande på jorden. Detta inkluderar inte bara klädföretag, utan alla företag som är beroende av tyger som biltillverkare och möbelmärken också. Genom att vara klokare på det material de väljer kan företag fortsätta att producera de saker som konsumenterna älskar samtidigt som de minimerar skador på jorden och vår egen hälsa.

Slöseri med överflödigt lager

Gör inga misstag – grönare fabriker, bättre logistik och smartare material är alla värda sysslor. Men dessa metoder har att göra med produktion och leverans. Medan många företags hållbarhetsinitiativ visar lovande, tar de inte upp en nyckelfråga som redan sitter precis under våra näsor. En del av problemet är överproduktion och överflödigt lager. Men vad betyder detta och varför är det en fråga?

Vad många konsumenter kanske inte inser är att en stor del av klädmärkenas påverkan på miljön kommer från miljontals aldrig använda kläder—Såld lager eller returer — som helt enkelt sitter på lager.

Det kan vara svårt att exakt förutsäga efterfrågan på kläder varje given säsong. På grund av detta tenderar återförsäljare att överproducera så att de alltid kan möta efterfrågan. Dessutom är det mycket resurskrävande att flytta, bearbeta, inspektera, ompaketera och fylla på återvunna eller lätt skadade varor. På grund av kostnaden för ommarknadsföring är deponiet det billigaste alternativet. Det är precis där du inte vill att syntetiska ohållbara tyger ska gå. Men vad är ett företag att göra?

Andra chanser på sekundärmarknaden

Det finns ett sätt för återförsäljare att återvinna en del av detta värde samtidigt som de är hållbara. Tygprodukter som kläder och skor kan göra ganska bra på andrahandsmarknaden. Otaliga återförsäljare över hela världen vill köpa produkter till låga priser och sälja dem med vinst.

Företag har många alternativ när det gäller att välja en likvidationslösning som kommer att sprida dessa produkter till andrahandsmarknaden. Traditionellt innebär likvidation emellertid lager av mellanhänder som kommer att tjäna på lowballing -återförsäljare. B-Stock sätter stopp för detta.

B-Stock skiljer sig genom att det använder ett online auktionsformat. Detta sätter återförsäljare i direkt kontakt med hundratusentals köpare över hela världen, ger osålda produkter nytt liv, samtidigt som de hämtar det högsta priset som marknaden kommer att leverera. Ännu bättre, köparna kontrolleras så att du vet att de kommer att respektera det märke du arbetar hårt för att behålla. Det garanterar också att de inte kommer att konkurrera med återförsäljarens främsta försäljningskanaler.

Att utnyttja andrahandsmarknaden är bara ett blygsamt steg på vägen mot hållbarhet. Det är emellertid också en viktig som bara kan hjälpa till att platta kurvan av föroreningsproblem när vi förnyar nya metoder för att hålla vår planet ren och vår verksamhet växer.

För att lära dig mer om hur B-Stock kan fungera för dig, registrera dig för en demo i dag.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts