Här är en fullständig översikt över vad vi kan förvänta oss på onsdag

Här är en fullständig översikt över vad vi kan förvänta oss på onsdag

Federal Reserve förväntas inte vidta några politiska åtgärder efter sitt tvådagarsmöte den här veckan, men det kommer sannolikt att signalera att de funderar på dem.

Aktieterminerna var oförändrade på onsdag morgon då investerare väntade på 14: e ET-uttalandet och ordförande Jerome Powells presskonferens 30 minuter senare.

Vissa ekonomer förväntar sig att Fed kommer att nämna en kommande avsmalnande av sitt obligationsuppköpsprogram och ge preliminär vägledning om diskussionen men inte helt förbinder sig att avta. Fed kommer också att släppa nya ekonomiska prognoser, vilket de gör kvartalsvis.

Det finns en chans att det kan rita i en initial räntehöjning 2023. I sin tidigare prognos fanns det ingen enighet om en räntehöjning bland Fed-tjänstemän dock 2023.

“Jag tror att kommentarerna och presskonferensen kommer att vara intressanta. Det finns helt klart en uppdelning i styrelsen och bland Fed-presidenterna om hur stark ekonomin är och om det är dags att börja utveckla politiken”, säger Rick Rieder, investeringschef global ränteinkomst på BlackRock. “Hur ordföranden beskriver det kommer att bli väldigt intressant. Det är svårt att säga att det är [going to be] hawkish för … Jag tror att det går från uber dovish till alltför dovish. “

Den amerikanska centralbankens ordförande Jerome Powell pratar med journalister efter att Federal Reserve sänkte räntorna i en nödåtgärd som syftade till att skydda världens största ekonomi från coronavirusets effekter under en presskonferens i Washington den 3 mars 2020.

Kevin Lamarque | Reuters

Avsmalnande prat

Vid sitt senaste möte noterade några Fed-tjänstemän att om ekonomin fortsatte att göra framsteg, kunde det vara lämpligt att börja diskutera en plan för att justera takten på obligationsinköp, enligt mötesprotokollet.

Diskussionen kan börja denna vecka, men bara på en preliminär nivå, säger vissa ekonomer. De verkliga detaljerna i avsmalnande av sina 120 miljarder dollar inköp förväntas komma senare i år. Många ekonomer förväntar sig att den officiella diskussionen kommer att äga rum i slutet av augusti, när Fed träffas i Jackson Hole, Wyoming, för sitt årliga symposium. Fed kan sedan börja avveckla sina obligationsuppköp i slutet av året eller början av nästa, säger de.

“Meddelandet den här veckan kommer sannolikt att vara en tung dos av” fortfarande en lång väg att gå “beströdd med oro för uppåtriktade risker för inflationen. Vi förväntar oss inte att debatten om avsmalnande ska vara robust utan bara att inleda diskussionen och uttrycka oro över den starka inflationsimpulsen borde ha hawkiska övertoner, “sade Barclays ekonomer i en anteckning.

Avsmalnande av obligationsprogrammet är viktigt eftersom början på slutet av sina så kallade kvantitativa lättnadssignaler Fed skulle vara på väg att så småningom strama åt politiken – eller höja räntorna. Fed började köpa Treasurys och hypotekslån förra året som ett sätt att tillhandahålla likviditet när Covid-pandemin stängde av ekonomin.

När Fed börjar minska sina inköp kan det ta månader att slutföra. När den når noll skulle dörren vara öppen för Fed för att höja räntorna. Fed: s enkla policyer har krediterats för att driva aktiemarknadens rally till upprepade nya toppar och skapa en robust miljö för bostadsmarknaden.

“Börja prata om att prata om det”

Powell kunde välja att ta upp den avsmalnande under sin pressmöte efter mötet, och han kommer säkert att bli ombedd om det.

“Vi förväntar oss inga större politiska förändringar från Fed. Det mesta kommer att vara karaktäriseringar kring avsmalnande och vad Fed säger om det, tillsammans med justeringar i Fed: s prognos”, säger Mark Cabana, chef för USA: s korträntestrategi på Bank Amerika. “På avsmalning tror vi att de kommer att börja prata om att prata om det. Vi förväntar oss att Powell kommer att upprepa att det fortfarande är lite tid kvar.”

Men Goldman Sachs-ekonomer säger att det är för tidigt för Fed att “prata om att prata om avsmalnande” trots att vissa Fed-tjänstemän skulle vilja börja processen. Tjänstemän i kärnan i Fed – guvernör Lael Brainard och New Yorks Fed-president John Williams – gör det inte.

“Vi tror att Powell sannolikt håller med guvernören Brainard och president Williams om att arbetsmarknaden ännu inte har kommit tillräckligt långt. Vi fortsätter att förvänta oss den första ledtråden i augusti eller september, följt av ett formellt tillkännagivande i december och början på avsmalnande på i början av nästa år, “sa Goldman-ekonomerna i en anteckning.

Het inflation

Fed förväntas öka sin inflationsprognos för i år efter varmare avläsningar än väntat denna månad och förra månaden. Konsumentprisindexet för maj ökade med 5%. Ekonomer fokuserar på 2023-prognosen, eftersom högre inflation i framtiden kan få Fed att också ändra sin ränteprognos.

Fed ser på kärninflationen för personlig konsumtion. De inflationsprognoser som följs närmast är de för 2023, eftersom det är vettigt att Fed förväntar sig att höja räntorna om inflationen kvarstår. Fed har hittills sagt att inflationen är tillfällig och härrör från störda försörjningskedjor och uppdämd efterfrågan.

”Det kan bli allt svårare för Powell att säga upp [inflation] som förväntat, “sade Cabana.” Han kommer troligen att säga “Vi övervakar det. … Vi tror fortfarande att det kommer att vara övergående, men vi kommer att övervaka uppgifterna mycket noggrant. ‘”

Cabana räknar med att öka tillväxt- och inflationsprognoserna för i år och nästa år. Fed-tjänstemän förväntar sig för närvarande PCE-kärninflationen med 2% 2022 och 2,1% 2023.

“Hur mycket utsläpp till 2023 kommer att vara den verkliga berättelsen. Är något av dessa inflationstryck bestående? Håller de ett par år? Förmodligen inte, men vi får se”, sa han. “Kommer Fed-penna i en räntehöjning 2023 eller inte? Det tar bara tre Fed-tjänstemän att flytta till räntehöjningslägret för att se det hända. Vi tycker att det är ett nära samtal, men de kommer förmodligen inte att flytta.”

Fed presenterar sin inflationsprognos på en “dot plot”, med anonyma poster för varje Fed-tjänsteman. I mars visade punktplottet en splittring på 11 till 7 mot en 2023-vandring. JPMorgan-ekonomer förväntar sig att flera Fed-tjänstemän ändrar sin position och stöder en 2023-vandring. De ändrade också sin egen ränteprognos till en räntehöjning 2023.

Bank of America-strateger förväntar sig dock inte att tjänstemän kommer överens om en 2023-vandring. “Vi tror att de kommer att stanna kvar i” i väntelägret “lägret, men det kommer att vara ett av de viktigaste fokuserna på marknaden”, säger Cabana. “Marknaden prissätter 2, 2,5 höjningar i slutet av 2023. Fed förväntar sig för närvarande inga.”

Övernattningspris

Fed-övervakare är också delade om huruvida centralbanken kommer att göra tekniska justeringar av vissa korta räntor.

Cabana förväntar sig att Fed höjer räntan på överskottsreserver något på grund av byggtrycket på den kortfristiga utlåningsmarknaden.

Finanspolitisk stimulans har resulterat i att en stor mängd medel landar på statskassans allmänna konto, i grund och botten statskassans checkkonto. Eftersom fonderna har lämnat statskassan för att betala för program har den hittat sin väg in på penningmarknaderna och banksystemet, vilket skapat stor efterfrågan på kortfristigt papper.

Det har lett till en massa ovanligt tung aktivitet på marknaden för daglån och har sänkt räntorna för statsskuldväxlar.

“På IOER och omvänd repo-facilitet över natten tror vi att de kommer att göra en blygsam justering i fastställandet av dessa räntor, [by] 2 eller 3 baspunkter. Detta kommer att göras för att säkerställa motståndskraften hos [the Fed’s] nollräntan och förhindra att penningmarknadsfonder är negativa, “säger Cabana.” Det finns verkligen för mycket kontanter i banksystemet. Bankerna vill inte ha det. De driver det till penningmarknadsfonder … och penningfonder säger till oss att de inte vill ha det heller. Skattesatserna ligger runt noll. … De hoppas alla på en anpassning som detta möte. “


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts