Har du någon laglig skyldighet att betala tillbaka RESP -pengar till dina föräldrar?

Har du någon laglig skyldighet att betala tillbaka RESP -pengar till dina föräldrar?

A. Bra fråga, Barbara. Eftersom dina föräldrar är prenumeranter på RESP– det vill säga att de har skapat ett konto för dig och gjort bidrag – pengarna är lagligt deras tills de lämnar över dem till dig, mottagaren. Men när pengarna väl är i dina händer är de lagligt dina och du behöver inte betala tillbaka dem.

Det finns dock några andra saker du och dina föräldrar bör ha i åtanke om dina RESP -medel, särskilt med tanke på din plan att pausa dina studier.

Som du kanske kommer ihåg, under den första terminen av ditt första universitet, fick du dra maximalt $ 5 000 i utbildningsstöd (EAP), vilket inkluderar de statliga bidrag som betalas in i RESP och eventuell ränta eller investeringstillväxt på RESP -besparingar. Som mottagare blir dessa EAP -uttag en del av din årliga skattepliktiga inkomst.

Du fick också ta ut det belopp du ville ha från de tillgängliga medel från eftergymnasial utbildning (PSE) eller de huvudsakliga bidrag som dina föräldrar gjorde till planen. PSE -uttag är inte skattepliktiga, eftersom dina föräldrar redan betalade skatt på de pengarna när de tjänade dem.

Efter den första terminen är alla belopp och kombinationer av EAP- och PSE-uttag tillåtna, så länge du har bevis på inskrivning i en kvalificerad eftergymnasial institution och program. Men om du lämnar skolan – som du planerar att göra – och mer än ett år går innan du återvänder, kommer du återigen att vara begränsad till $ 5 000 EAP under den första terminen tillbaka.

Dessutom är det viktigt att förstå att den maximala livslängden för ett RESP -konto är 35 år. Vid den tiden måste planen stängas och oavsett hur mycket pengar som finns kvar sprids följande:

  • Bidraget återlämnas till regeringen
  • Huvudmannen återlämnas till prenumeranterna (dina föräldrar) och
  • Tillväxten återbetalas till prenumeranterna (dina föräldrar) som skattepliktig inkomst, tillsammans med 20% straff.

Därför ligger det i dina föräldrars bästa att ta ut alla pengar från RESP medan du kvalificerar dig för uttag och innan planen löper ut efter 35 år.

Om du lämnar skolan och det finns en möjlighet att du kanske inte återvänder, kan dina föräldrar överväga att ta ut alla RESP -medel nu, med hänsyn till följande:


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts