Hur du räknar ut dina investeringsavgifter

Hur du räknar ut dina investeringsavgifter

A. Client Relationship Model 2 (CRM2) trädde i kraft 2017, med målet att öka avgiftsupplysningen och transparensen för kanadensiska investerare. Tyvärr, John, det finns många människor som, precis som du, fortfarande är otydliga om sina avgifter. Ännu värre, jag har sett det en del rådgivare är vaga för avgifter som betalas av investerare, även när de frågas direkt.

För närvarande är de flesta investeringshandlare och rådgivare skyldiga av tillsynsmyndigheter att minst en gång om året uppge det årliga dollarbeloppet för avgifter som betalas för tjänster och råd. Vanligtvis är detta avslöjande en del av antingen ett bokslutskommuniké eller en separat rapport om avgifter och ersättningar, en avgiftsrapport eller något liknande dokument. Upplysningar kan lämnas via post eller online, beroende på ditt värdepappersföretags leveransmetod.

Avgifter som avslöjas inkluderar efterföljande provisioner som betalas från fondbolag till rådgivare och företag, samt transaktionsavgifter för köp och försäljning av värdepapper som fonder, aktier, obligationer eller börshandlade fonder.

Vissa företag tar ut en förvaltningsavgift, antingen utöver eller i stället för efterföljande provision eller transaktionsavgifter.

Det kan också finnas driftskostnader som årliga administrationsavgifter, vanliga för registrerade konton som RRSP.

Ett av problemen med CRM2 är att de avgifter som avslöjas kanske bara berättar en del av historien. Fonder, börshandlade fonder (ETF: er) och vissa andra produkter har avgifter som inte kräver avslöjande för investerare.

Fonder har en förvaltningsavgift som tas ut från medlen varje år. De flesta fonder som används av investeringsrådgivare har dock två lager avgifter, och detta är ett stort misslyckande för finansindustrin att bara berätta för konsumenterna halva historien. De efterföljande provisioner som kräver årlig offentliggörande till investerare varierar vanligtvis från 0,5% till 1%. All-in-avgifterna som investerare faktiskt borde bry sig om är i genomsnitt cirka 2%, men varierar vanligtvis från 1%till 3%.

Som ett annat exempel, om du investerar med en robo-advisor, finns det förvaltningsavgifter på cirka 0,5%. De underliggande ETF: erna har också sina egna avgifter, vilket kan lägga till ytterligare 0,25%.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts