Hur ett kanadensiskt företag innoverar lön för gästfrihetsarbetare

How one Canadian company is innovating pay for hospitality workers

Möter behoven i vårt kontantlösa samhälle

XTMs lösning är gratis och enkel att installera och innehåller tre delar – en portal, ett kort och en app. Att ha kontanter till hands för att betala personalens dricks (eller till och med löner) är tidskrävande, kostsamt och har ökad säkerhetsrisk. Istället ges anställda en Idag kort, som är som ett vanligt betalkort. Med hjälp av en säker onlineportal som företag kan skräddarsy efter deras behov kan arbetsgivare ladda sina anställdas kort med intjänade tipspengar i slutet av varje skift.

Kostnadsfritt kan anställda använda sina kort för obegränsade försäljningsställen och onlinetransaktioner, bankomater på över 56 000 platser i USA och över 1 000 platser i Kanada, peer to peer-användaröverföringar idag och till och med fakturabetalningar. Det finns bara en nominell avgift för e-överföringar.

Marilyn Schaffer, VD, XTM

”Vi har hittat en plats på marknaden med ett stort otillfredsställt behov”, säger Marilyn Schaffer, XTM: s VD. “Att ha kontanter till hands för gästfrihetsföretag är den sista manuella saken i branschen, och vi har sett bra antagande av vårt system, eftersom de kan inse fördelen.”

De flesta av de stora syndikatrestaurangkedjorna i Kanada använder plattformen på en eller flera platser, och XTM försöker utöka sin närvaro utöver restauranger till salonger och andra personliga vårdföretag.

Störa det traditionella löneschemat

Enligt en ny rapport från personalföretaget Ceridian HCM har en tredjedel av de anställda kanadensarna slut på pengar mellan lönedagarna. Och 42% sa att de ville ha tillgång till de löner de har tjänat i slutet av varje arbetsdag, en siffra som stiger till 56 procent för Gen Z och Millennial -anställda. Samma studie drog slutsatsen att 43% av kanadensarna skulle anse att en arbetsgivare som erbjuder on-demand-löner är mer attraktiv än en som inte gör det.

Det finns ingen annan lösning som XTM i Kanada. Och de är redo att komma in på den amerikanska marknaden och samarbetar med RASI, ett ledande virtuellt outsourcat bokförings- och löneföretag, som kommer att integrera XTM -plattformen i sitt lönesystem, så att arbetare kan få sina löner den dag de tjänar det.

Företag kommer att kunna använda detta intjänade lönesystem för att rekrytera personal, vilket alltmer blir en utmaning inom besöksnäringen. ”Restauranger kan inte fungera fullt ut på grund av personalbrist. Hur kan du stimulera människor att komma till jobbet? ” frågar Schaffer. “Genom att betala dem samma dag som de arbetar.” (Om du vill lära dig mer om hur det fungerar, titta på videon här.)

Enligt Shaffer har forskning visat att ersättningens regelbundenhet är ett incitament för människor att dyka upp för sina skift.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts