Hur Johnson Controls går ‘digitalt till kärnan’

Diane Schwarz, CIO, Johnson Controls

Eftersom Johnson Controls utökar sitt fokus från tillverkning av HVAC, branddetektering och byggkontrollprodukter till att tillhandahålla förutsägbar analys och smarta anläggningar, måste Johnsons end-to-end-processer, säger CIO Diane Schwarz, vara ”digital in the core”.

“Historiskt sett tillverkade, installerade och servade vi artiklar”, säger Schwarz, som har varit CIO för det globala företaget på 22 miljarder dollar sedan 2020. “Men vi gör övergången till prenumerationstjänster för att stödja de produkter vi säljer. Skiftet från en engångsförsäljning till ett prenumerationsfokus förändrar hela dynamiken i företaget. ”

“Johnson Controls är digitalt på marknaden, så vi måste vara digitala i alla aspekter av hur vi beter oss internt”, säger hon. “Om kunderna ser ett glänsande, rött, moget äpple från utsidan måste äpplet vara lika bra, ända in i kärnan.”

Utnyttja molnet och självbetjänings-IT

För att leverera analysen för att stödja företagets nya förutsägande underhåll och IoT-baserade servicelinje driver CTO Vijay Sankaran övergången till en plattformsarkitektur med en gemensam uppsättning API: er. För Schwarz och hennes team ligger fokus på att tillhandahålla hela processekosystemet, inklusive försäljning, fakturering och kundsupport till den förändrade verksamheten. “Vi tänker om allt vi gör internt för att stödja en kund från kontrakt till kontanter”, säger hon. För detta ändamål flyttar Schwarz och hennes team ERP och andra kritiska system till molnet och lägger in så många självbetjäningsfunktioner som möjligt.

Men lika viktigt som moderniserade system är att göra Johnson Controls digitala till kärnan, ser Schwarz kultur och beteenden som den mer kritiska förändringen. “Den största transformationsutmaningen är mänsklig”, säger hon. ”Vi uppmuntrar våra ledare att ta till sig självbetjäningsteknik. Vi vill att de ska testa utvecklingsmodeller med låg kod och RPA och en misslyckad kultur. Vi byter från en kultur för att analysera en ny teknik så att den aldrig kommer att bryta företaget till en proof-of-concept-strategi, så att vi kan förutse en ständigt föränderlig marknadsplats. ”

Till exempel använder ett av Johnson Controls regionala affärscentra hundratals små robotar för att automatisera finansiella processer. ”Jag hittar fickor, som den här gruppen, som redan använder självbetjäningsteknik, och jag lyser upp dem. När en ny grupp ser fördelarna med RPA och visar intresse ber jag mitt IT -team att hjälpa dem att sätta upp verktygen. ”

Upphovsrätt © 2021 IDG Communications, Inc.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts