Hur man faller bevis på ditt hem

An elderly couple climbs the stairs in their home.

Varje objekt i ett hem tjänar ett syfte, men för dem som upplever yrsel och domningar kan många av dem också vara en potentiell fara. Att vidta åtgärder för att minska risken för att falla i ditt hem är en värdig övning för alla husägare, särskilt om du har äldre familjemedlemmar eller små barn som bor i ditt hem eller besöker ofta. Här är några sätt att säkra rummen i ditt hem.

Kök

Köket är synonymt med spill och röra. Var säker på att dessa olyckor inträffar rengör dem snabbt och noggrant för att minska risken för fallskada. Hala golv har varit boven i otaliga brutna ben och blåmärken, så det är bäst att vänta tills den rengjorda platsen är torr tills du återupptar matlagningen.

Håll dig så låg som möjligt på marken genom att hålla dina mest använda föremål som kryddor, köksredskap och handdukar inom räckhåll för att minska antalet gånger du behöver använda en trapppall.

Badrum

I badrummet är ytorna ofta hala och hala, och den hårda plattan ger en oförlåtande landningsplats. Det är vanligt att husägare placerar en halksäker matta i duschen eller badkaret för att minska risken för halka och falla. Handtag är ett mer permanent alternativ för att göra badrummet säkrare. För dem som är intresserade av att installera en gripstång men har reservationer för estetiken i att installera en gripstång, titta på bitar som anpassar sig till din befintliga inredning. Matcha handtaget med din duschhuvud, duschstång och handduksställ för att få det att passa med utrymmet.

Sovrum

Nyckeln till att förhindra fall i sovrummet är synlighet. Sovrummen är mysiga, intima utrymmen, vilket innebär att utrymmet ofta kan begränsas. Håll alla vägar rena och se till att dina nattduksbord och sänglampor är inom räckhåll. Förvara alla snören bredvid din säng för att undvika att snubbla över dem på natten.

Trappor

Vi har alla tagit en tumla på trappan någon gång. För att minska risken för att falla, håll alltid din trappa organiserad. Det är lätt för röran att bygga upp sig på toppen eller botten av trappan eller på plattformar mellan våningarna, men dessa föremål är snubblande. Överväg att installera en räcke om du inte har en eller lägg till en andra om du för närvarande bara har en räcke på ena sidan.

För mer information om hemsäkerhet, städtips och mer, besök den levande delen av vår blogg.

Windermere Blog – Living
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts