Hur man förbereder sig för en brand hemma

A man and a woman examine a smoke detector in their home.

En brand som bryter ut i ditt hem är en allvarlig potentiell fara. Lyckligtvis finns det enkla steg du kan vidta för att identifiera de tidiga tecknen på en brand och att förbereda sig för en nödsituation. Följande lista hjälper dig och ditt hushåll att sammanställa din brandsäkerhetsplan.

Brandsäkerhet

Att ha fungerande rök- och CO2 -detektorer är avgörande för din säkerhet. Testa dina rök- och CO2 -detektorer ofta och byt ut batterierna vid behov. Det är rekommenderat att ha en rökdetektor utanför varje sovplats och på varje nivå i ditt hem.

Förvara alltid en brandsläckare nära köket för att bekämpa flamutbrott från spisen eller ugnen. Det är bäst att ha minst en brandsläckare per våning för enkel åtkomst. Tänk på att brandsläckare används för att kontrollera och släcka små, inneslutna bränder. Om en brand har spridit sig i ett helt rum, eller om det börjar svälja ditt hem, ska du veta att brandsläckare inte matchar branden, och du bör fly omedelbart.

Utrymnings plan

En hembrand kan vara mycket desorienterande. Under en nödsituation är det viktigt att alla medlemmar i ditt hushåll vet hur de ska evakuera hemmet. Identifiera två sätt att fly från varje rum om en väg är osäker. Välj en mötesplats någonstans utanför för att alla ska träffas på ett säkert avstånd från elden. Detta kan vara tvärs över gatan, längs kvarteret, hemma hos en granne eller var som helst som är mest vettigt för dig och din familj. Det viktigaste är att ni alla har en överenskommen träff. Välj en nödkontakt som du kan kontakta om något går fel i evakueringsprocessen eller om en familjemedlem saknas.

Bästa praxis

När du flyr från ditt hem, kryp så lågt som möjligt för att hålla dig under röken. Testa stängda dörrar innan du använder dem för att fly. Om de är heta är det ett tecken på att det finns lågor på andra sidan dörren och du bör använda en alternativ flyktstrategi. Var försiktig så att du inte bränner handen när du testar stängda dörrar. Se till att alla i ditt hushåll känner till proceduren för att ringa 9-1-1 och varna brandkåren ordentligt. Om du har husdjur hemma, inkludera dem i dina evakueringsplaner. Om du tvingas välja mellan att evakuera säkert och försöka rädda ett husdjur, vet att brandmän är utbildade experter på att rädda djur från husbränder.

För mer tips om hur man planerar för brandrelaterade nödsituationer hemma, läs vår blogg för Tips för förberedelse och evakuering av skogsbränder.
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts