Hur man går i pension bra i Vermont

How to Retire Well in Vermont

Hur man går i pension bra i Vermont

Efter att Von Trapps flydde från sitt österrikiska hem, familjen som inspirerade Ljudet av musik beslutade att bosätta sig och slutligen gå i pension i Stowe, Vermont. Medan Georg, Maria och deras melodiska avkommor flydde från nazistförföljelse anlände de flesta pensionärer idag till staten under mindre dramatiska omständigheter. Så här går du bra i pension i Vermont:

Hur man går i pension bra i Vermont

Som alla stater kommer pensionering i Vermont med sina glädje och smärtor. Levnadskostnaderna i Vermont tenderar att bli högre än många andra stater, med de tio bästa städerna i genomsnitt cirka 20 procent över det nationella genomsnittet för livets grunder.

Vermont är kanske inte platsen för välmående guldåldrar som letar efter ett land med låga skattesatser. Green Mountain-staten debiterar mellan 3.35 procent till 8,75 procent för inkomstskatt – särskilt påverkande för de med högre pensionsinkomster.

Innan du går över den här stora producenten av lönnsirap, vill du veta att statens skattesystem är sympatiskt för amerikaner med låg till medelinkomst. Med en mer blygsam inkomst inräknad kommer Vermont under det nationella genomsnittet.

De flesta typer av pensionsinkomster beskattas dock, vilket börjar lägga sig när du tar in andra typer av skatt. Till exempel är den genomsnittliga kombinerade statliga och lokala momsen 6.22. Även om Vermonts intäktsinsamlingsprogram kan ge dig klisterchock, kommer momsen att komma under det nationella genomsnittet.

Var man ska gå i pension bra i Vermont

Vermont handlar om New England charm och böljande, grönskande kullar. Staten lockar hårda själar som gillar naturorienterade ansträngningar, småföretag och natursköna små städer, som dessa fyra alternativ:

Brattleboro

Det är en perfekt bildstad med uppskattning av det estetiska. Erkänd i John Villanis berömda bok De 100 bästa konststäderna i Amerika, Det är en populär plats för silverräven som ska gå i pension och ta del av all kultur som denna plats har att erbjuda. Över 11 000 människor kallar denna plats hemma, och medianinkomsten är 241 760 dollar. Enligt Salary.com sitter levnadskostnaderna 17 procent över det nationella genomsnittet. Det är inte det mest prisvärda, men om du vill ha en andra karriär som öppnar ditt galleri är det här platsen för dig. Sannolikt kommer du inte att vara ensam heller. Över 20 procent av stadens befolkning är 65 år och äldre.

Rutland

Det är en annan ståtlig liten stad komplett med pittoreska täckta broar och vita kyrktorn. Över 15 000 folk kallar Rutland hem, och de som njuter av sina gyllene år kan välja mellan områdets två skidorter, flera golfbanor och 4 000 tunnland nationalskog. Medianpriset för bostaden är $ 137,900, och levnadskostnaden är 9.9 procent högre än det nationella genomsnittet. Över 21 procent av befolkningen är äldre, så pensionärer kommer att hitta en livlig, likasinnad gemenskap av individer att spendera tid i staden.

Montpelier

Som huvudstad i Vermont ligger den här lilla pärlan i det nordligaste området av Green Mountain State. Liksom många andra centra är klassisk arkitektur och ett överflöd av vildmarksrelaterade aktiviteter kännetecken för denna stad. Befolkningen svävar runt 7.300, med mer än 20 procent är eller pensionsålder. Medianpriset för bostaden är 250.200, och levnadskostnaden är 21 procent högre än det nationella genomsnittet.

Läs mer:

Du kan fortfarande gå i pension vid 65 år utan pension genom att följa dessa steg

Ska du hyra eller äga i pension?

Vad är det genomsnittliga pensionssparandet för personer över 60?

Foto av Vladimir Soares på Unsplash
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts