Hur man går i pension genom att flytta till en annan stat

Hur man går i pension genom att flytta till en annan stat

Gå bra i pension genom att flytta till en annan stat

Även om det är möjligt att få en bra pension där du för närvarande bor, flyttar många pensionärer för lägre skatter eller varmare temperaturer. Bara 2020, 400 000 pensionärer gjorde ett stort drag, där 38% flyttade till en annan stat. Oavsett om du vill flytta för att vara nära dina barn eller spara pengar på bostäder, kan flytten göra att du kan njuta av dina gyllene år mer. Här är våra tips om hur du går i pension genom att flytta till en annan stat för att hjälpa dig att bestämma var du ska bo.

Välj en stat med låga skatter

Att välja en stat med låga skatter kan hjälpa ditt boägg att sträcka sig längre. Inte överraskande är en av de mest skattevänliga staterna för seniorer Florida. Det har ingen egendom, arv eller inkomstskatt, så att du kan hålla kvar mer av dina pengar. Georgien är också ett bra val för pensionärer eftersom det inte beskattar sociala avgifter och inte har någon dödsbo- eller arvsskatt.

Om du föredrar ett kallare klimat är Wyoming och South Dakota bra ställen att gå i pension eftersom de inte har en statlig inkomstskatt. Wyoming har också några av de lägsta försäljnings- och fastighetsskatterna i landet, vilket kan göra det lättare att leva på en fast inkomst.

Andra skattevänliga stater som är värda att överväga inkluderar:

 • Mississippi
 • Alabama
 • Arkansas
 • Oklahoma
 • västra Virginia
 • Alaska

Forskning Bostadspriser

En annan faktor att tänka på när man väljer en pensionär är bostadskostnader. Om du planerar att köpa ett annat hem kan du välja att köpa ett nästa hus kontant genom att välja en stat som har lägre fastighetsvärden än där du bor nu. Att vara inteckningslös i pension kommer att ge mer utrymme i din budget för resor och annan lyx.

Några av billigaste staterna att köpa ett hus omfatta:

 • västra Virginia
 • Mississippi
 • Arkansas
 • Oklahoma
 • Iowa
 • Kentucky
 • Alabama

Du bör dock inte flytta till ett tillstånd bara för att det har de lägsta egenskapens värden. Det är inte värt att bo på en plats du inte gillar bara för lägre boendekostnader. Även om du hamnar i en stat med något högre fastighetsskatter eller bostadspriser, finns det sätt att kompensera dessa kostnader.

Gemenskaper för personer över 55 år tenderar att ha lägre och billigare bostadspriser. Du kan också köpa ett flerfamiljshus och hyra ut de andra enheterna för att täcka kostnaden för din inteckning.

Tänk på transportkostnader

Ett annat sätt att gå i pension genom att flytta till en annan stat är att överväga transportkostnader. Vissa stater har höga försäkringspriser och gaspriser, vilket kan påverka din ekonomi. Michigan är det dyraste stället att äga en bil med genomsnittlig årskostnad på 5 413 dollar.

I andra änden av spektrumet är New Hampshire den billigaste staten för fordonsägare. Det kostar bara 3 344 dollar per år att äga en bil där. Du kan också köra bil utan att bryta banken i North Carolina, Virginia, New Mexico, Missouri, Ohio, Montana, Mississippi och Alaska.

Avslutar

Att flytta till en annan stat som har billigare skatter eller bostadspriser kan hjälpa dig att få ut det mesta av din pensionsinkomst. Ingen stat är perfekt och kommer att ha allt du letar efter. Men med lite forskning och planering borde du kunna hitta en plats att leva som uppfyller dina livsstilsbehov och budget.

Läs mer

Så här går du bra i pension på 60 000 per år

Hur man går i pension i Virginia

Hur man går i pension i Vermont

Om du tycker om att läsa våra blogginlägg och vill prova på att blogga, har vi goda nyheter för dig; du kan göra exakt det på Saving Advice. Klicka bara här för att komma igång.
Kolla in dessa användbara verktyg som hjälper dig att spara Mer. För investeringsråd, besök Den brokiga dåren.
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts