Hur man hanterar och sparar pengar utan budget

Hur man hanterar och sparar pengar utan budget

Se hur du bankar

Titta på banktjänsterna som är tillgängliga för dig – de är utformade för att hjälpa dig att hantera dina pengar och spara mer pengar.

Kolla in kampanjerbjudanden

Eftersom finansindustrin har blivit allt mer konkurrenskraftig har bankerna börjat erbjuda kampanjer som är utformade för att locka nya kunder. Och vissa är otroligt lukrativa. Ta till exempel det aktuella HSBC -erbjudandet där du kan tjäna upp till $ 1500 i värde tillbaka när du öppnar ett konto. Du får en bonus för att öppna ett konto hos dem (upp till $ 350 när du ansöker online), plus ytterligare incitament för att ställa in löne- eller förhandsgodkänd debitering, göra online räkningar, skicka valutakablar och mer.

Bunta ihop dina banktjänster

Precis som kabel-, telefon- och försäkringsbolag låter banker dig spara pengar genom att samla tjänster och produkter. Finansiella buntar finns i olika kombinationer, till exempel premiumkonton som innehåller många funktioner och produkter för en fast månadsavgift. Och med familjepaket kan du och dina familjemedlemmar njuta av belöningar med ett konto för flera medlemmar. Med HSBC: s nuvarande kampanj för ett tjockt konto som följer med HSBC World Elite Mastercard kan du tjäna upp till 100 000 poäng och årsavgiften för den primära kortinnehavaren avstår från det första året.

Välj banktjänster utan avgift

Du kan sänka bankavgifterna helt genom att välja ett kostnadsfritt konto. Det finns många banker och andra finansinstitut som erbjuder konton utan avgifter för daglig bank, som Interac e-Transfer-transaktioner, fakturabetalningar, betalningar med mera. Till exempel har HSBC en portfölj med chequing -konton som avstår från månadsavgifter för dem som uppfyller behörighetskraven. Detta kan ge upp till hundratals dollar i besparingar varje år.

Anpassa ditt bankkonto

Även om du bestämmer dig för att inte göra några ändringar i din bank eller dina konton kan du fortfarande trimma dina utgifter. De flesta banker tar betalt för papperstransaktioner, så du kan spara pengar genom att välja e-uttalanden istället. Om du är student eller senior, fråga din bank om specialiserade konton eftersom det ofta finns låga eller kostnadsfria alternativ för dessa grupper.

Se hur du betalar dina räkningar

Räkningar, räkningar, räkningar. Alla har dem, men inte alla vet hur de ska hantera dem. Läs vidare för strategier för att hålla dina utgifter nere.

Fråga om årliga betalningar

Vissa tjänsteleverantörer erbjuder rabatt när du betalar dina årsavgifter i ett engångsbelopp. Om du kan göra en enda betalning är det värt att be om detaljer.

Ställ in automatiska betalningar för att undvika förseningsavgifter

Om du någonsin har glidit och glömt att betala en räkning, vet du hur enkelt det kan vara. Papperslösa uttalanden kan förvärra problemet, särskilt för dem som är vana vid att spåra när räkningar ska betalas med papperskopior. Du kan undvika besväret och kostnaden för en missad räkningsbetalning genom att skapa automatiska betalningar via ditt konto.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts