Hur man köper cardano i Kanada

Hur man köper cardano i Kanada

I allt högre grad har överklagandet av virtuella mynt gått över demografiska linjer. Som en rimlig portföljstrategi får den bredare acceptans hos både enskilda och institutionella investerare. “Baby boomers och Gen X, som äger det mesta av världens förmögenhet, anammar kryptovaluta -revolutionen”, säger Green och tillägger att detta kommer att ytterligare stärka kardanopriserna på längre sikt.

Zagari varnar dock för att kryptomarknadens hypertillväxt kommer med extrem volatilitet. Det är odjurets natur. “Om du inte behöver få tillgång till dessa medel på minst fem år är Cardano värt att överväga för din portfölj”, säger han.

När det gäller den del av din portfölj som kan tilldelas cardano, det beror på hur mycket av det du är bekväm att hålla fast eller illikvid i några år. “För de flesta investerare bör det antalet inte överstiga 10% av deras totala portfölj,” konstaterar Zagari.

Köper cardano med CAD

För att köpa cardano eller någon kryptovaluta förblir en mäklarplattform eller en kryptoväxling de två mest populära alternativen. Kanadensiska investerare som vill bli exponerade för cardano har några valmöjligheter på sin egen bakgård. De kunde köpa ADA direkt via en av Kanadas hemodlade kryptobörser –CoinSmart, Newton, Förmögenhet enkelt, NDAX och andra – som underlättar köp och försäljning av flera kryptotillgångar, inklusive ADA, i kanadensiska dollar.

Det finns några icke-kanadensiska handelsplattformar—Crypto.com, Binance och Kraken– som stöder kryptoköp via ett sortiment av fiat -valutor, inklusive CAD.

Zagari varnar: ”Kanadensiska investerare kan inte hålla cardano inne på sina TFSA-, RRSP- eller icke-registrerade investeringskonton. Det enklaste och säkraste sättet att köpa/hålla och konvertera krypto till andra kryptoinnehav är genom en börs. ”

För personlig vårdnad kan cardano lagras i en lokal programvara eller hårdvarubaserad plånbok. Vissa investerare föredrar faktiskt det extra säkerhetsskiktet genom att flytta sina digitala mynt till kylförvaring– ett offline -skydd med privata nycklar till dina tillgångar.

Oavsett ditt föredragna sätt att köpa cardano måste du förstå risken som ligger i kryptoägande och noggrant väga risken för förlust av investeringar mot den potentiella utbetalningen innan du trycker på “köp” -knappen.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts