Hur man övervintrar din fastighet vid vattnet

A lake house covered in snow.

Efter att de långa sommardagarna har kommit och gått och hösten är slut, är det dags att börja förberedelserna för att vinterisera ditt hem. När temperaturen börjar sjunka behöver din stuga vid sjön, stugan vid havet eller fjällstugan lite extra TLC för att klara de kallare månaderna tills våren kommer igen. Oavsett om din egendom vid vattnet är din semester hemma eller en primär bostad, är det viktigt att övervintra det ordentligt för att undvika potentiella skador och för att spara tid och pengar.

Rör och VVS

Sprängrör är ofta orsaken till vattenskador. Förhindra en vattenskada på din fastighet vid vattnet i vinter genom att vara proaktiv.

Om ditt hem vid vattnet är din sommarresa, koppla sedan bort dina slangar från yttre rör för att förhindra att de fryser och går sönder. Om du planerar att stänga av värmen för vintern, stäng av huvudvattentillförseln och öppna kranarna. Allt vatten som finns kvar i dina slangar kan orsaka skada, så var noga med att tömma slangarna som är anslutna till din diskmaskin, tvättmaskin och andra apparater.

Om du kommer att kalla din fastighet vid vattnet hemma för vintern, inspektera noggrant isoleringen för både dina inre och yttre rör. Alla områden där isolering saknas kan leda till ett sprucken rör, som har risk för allvarlig skada och kan kosta en betydande summa pengar att reparera.

Tak och rännor

Korrekt övervintring av tak och takrännor hjälper till att undvika att regn, snö eller skräp blir en strukturfråga. För husägare med singeltak är det här dags att kontrollera ditt tak för tecken på skador och reparera därefter. Spruckna bältros kan bäras av kraftiga vindar, rivas av i en vinterstorm, eller kan falla till marken efter att ha träffats av en nedfälld gren, vilket gör ditt tak sårbart för läckor.

Detta är särskilt viktigt om du kommer att vara borta från din fastighet vid vattnet hela vintern. Eftersom du inte kommer att vara i närheten kanske du inte är medveten om att ditt tak har skadats förrän det är för sent.

För metalltak, kontrollera att allt är skruvat fast. Rensa dina rännor för löv och skräp. Ju tyngre dina rännor blir, desto mer benägna är de att läcka och kan eventuellt slita bort från ditt tak. Håll rännorna rena under hela vintern. Blockeringar av löv, kvistar eller is kan leda till läckage, skada dina väggar och isolering.

Andra områden

När ditt VVS, rör, tak och rännor är ordentligt övervintrat, titta till andra delar av din fastighet för att förbereda inför vintern. Kontrollera alla fönster och dörrar för att identifiera eventuella luftläckor. Om du identifierar en läcka, var noga med att lappa den innan du tar av för vintern – eller om du stannar hemma under säsongen innan temperaturen börjar sjunka. Inspektera ditt hems isolering och väderstötning och gör byten efter behov.

Ta in dina utemöbler och förvara dem i ett säkert utrymme för att hålla dem i gott skick till våren. Inspektera din båtlyft och docka. Överväg att investera i en bubblare eller omrörare för att hålla isen borta från din brygga om du förväntar dig minusgrader under hela vintern. Följ riktiga vinterregler för din båt och andra vattenskotrar du har innan du täcker dem eller placerar dem i vinterförvaring.

För fler tips om hemunderhåll under säsonger och mycket mer, besök avsnittet Living i vår blogg.

Windermere Blog – Living
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts