Hur man startar ett likvidationsföretag

regions_menu_image

Om du vill vara din egen chef är det ett bra, genomförbart alternativ att starta ett eget likvidationsföretag. Med den ökande andelen tillgängligt lager har det aldrig varit enklare att få tag på kvalitetsvaror av märkesnamn till fyndpriser. Medan företag likviderar sina varor när de är på väg att lägga ner, är likvidation också en smart del av alla återförsäljares eller tillverkares affärsplan för omvänd logistik. Och detta är goda nyheter för alla som vill starta ett likvidationsföretag.

Det finns ett par viktiga höjdpunkter när du startar ditt eget likvidationsföretag. För det första behöver du inte en stor del pengar för att komma igång. Faktum är att du kan börja med en ganska liten mängd kapital. För det andra kan du hitta varumärkeslikvidationslager till ett lågt pris. Med tillgången på olika partistorlekar och produktförhållanden kan du hitta pallar med varor som passar din budget. Slutligen, med rätt resurser på plats är det lätt att göra vinst. I den här artikeln kommer vi att dela upp vad du behöver veta tillsammans med de rätta stegen för att starta ett likvidationsföretag.

Steg för att starta ett likvidationsföretag

Detaljhandelsarbitrage…har du hört talas om det? Enkelt uttryckt är det processen att köpa varor till ett rabatterat pris och sälja dem högre, med vinst. Medan många människor gör detta som en oberoende praxis, bygger hela företag som loppmarknader eller lågprisbutiker, som TJ Maxx och Ross, på denna affärsmodell. Så om du vill sälja vidare online, öppna en lågprisbutik eller bli en loppmarknadsförsäljare, den här listan hjälper dig att börja skaffa lager och börja din återförsäljning av likvidation.

Välj mellan likvidation och grossist

I din sökning för att hitta inventarier för att starta ett likvidationsföretag har du troligen stött på termen “grossist”. Även om likvidation och grossist liknar varandra, finns det definitivt viktiga skillnader. Till exempel är grossist försäljning av varor och varor till återförsäljare och företag. Grossistpriset är vanligtvis fast och mängden produkt kan variera kraftigt. Å andra sidan innebär likvidation vanligtvis att en organisation snabbt försöker förvandla överskott, överlager eller föråldrade varor till kontanter.

När det kommer till att köpa likvidationsvaror för att sälja vidare har möjligheten aldrig varit bättre. Många återförsäljare kringgår traditionella likvidationsmetoder och lanserar skräddarsydda B2B-marknadsplatser för onlineauktioner som kopplar returnerade och överflödiga varor direkt till företagsköpare. Detta skapar lika villkor för alla köpare, stora som små, att konkurrera om lagret. Vad mer är, inventeringen är i allmänhet listad till en bråkdel av MSRP.

Hitta välrenommerade likvidationssajter eller grossister

Gör din läxa om de olika företagen som erbjuder likvidation och grossistlager. Bestäm om du hellre vill köpa direkt likvidation eller från en grossist. Bestäm dessutom vilken typ av varor du vill köpa. Finns det en viss kategori (hem och trädgård, kläder, hemelektronik, etc.) av varor du vill sälja? Finns det ett specifikt tillstånd (dvs. helt nytt/överlager kontra renoverat vs. bärgning av delar) du vill specialisera dig på? När du precis har börjat rekommenderar vi att du håller dig till ett helt nytt lager eftersom det vanligtvis är lättare att sälja vidare. Och när det gäller inköp av lageralternativ, En guide till likvidationsplatser är en bra artikel som jämför toppföretag.

Bli auktoriserad återförsäljare

Det första du behöver göra för att börja anskaffa likvidationslager är att bli ett legitimt företag. När du har registrerat ditt företag måste du skaffa en återförsäljningscertifikat. Detta certifikat befriar dig från att betala skatt när du köper varorna för att sälja vidare. Nästan alla välrenommerade, stora likvidations- eller grossistföretag kräver ett återförsäljningscertifikat för att köpa lastpallar med varor.

Köp likvidationspallar

Ett bra sätt att börja köpa likvidationspallar från återförsäljare är att handla deras online B2B-likvidationsmarknad. De flesta stora butiker som Target, Walmart, The Home Depot, Macy’s och fler har privata onlinemarknadsplatser. Registrerade företagsköpare kan köpa återförsäljarnas överlager, kundreturnerade och andra likvidationsinventarier direkt från dem – vilket eliminerar en mellanhand. Vanligtvis, onlinemarknadsplatser använder ett auktionsbaserat format, så att du kan bläddra bland aktuella auktionsobjekt till försäljning och bjuda det belopp du känner dig bekväm med. Dussintals återförsäljare och tillverkare (inklusive nio av de 10 bästa i USA) använd onlineauktionssajter som B-Stock för att lasta av sina likvidationsprodukter –– för öre på dollarn.

Återförsälja föremål

Så du har dina varor och du är redo att sälja vidare! Förhoppningsvis har du redan undersökt och spanat in potentiella webbplatser för att sälja dina varor. Om inte, sajter som Amazon, eBay, Facebook Marketplace, och B-lagerförsörjning är bra ställen att börja sälja vidare på. Om du vill ta ditt företag offline för att eliminera fraktkostnader kan du alltid sälja på loppmarknader, secondhandbutiker eller i en fysisk butik. Missa inte 21 Affärstips för återförsäljning du bör känna till för ett djupare dyk!

Hur man säljer online

Så du flyttar dina varor och säljer framgångsrikt online – det är fantastiskt! Men går du med vinst? För att vara säker på att du faktiskt tjänar mer än att nå noll, låt oss prata om affärsstrategi för likvidation. Här är nio saker du bör göra för att höja resultatet:

Skapa en affärsplan

Du vill veta dina kostnader för att göra affärer. Redovisa saker som att skaffa nytt lager, fraktkostnader, ny utrustning som behövs, extra hjälp osv.

Göra marknadsundersökningar

Att göra några marknadsundersökningar hjälper till att avgöra vilka dina kunder är. Lär känna din publik och marknadsför dem därefter.

Förstå dina försäljningsalternativ

Om du ska sälja på flera plattformar, bekanta dig med reglerna, processerna, avgiftsstrukturen etc. för var och en.

Lär dig nya färdigheter

Skaffa dig kunskap om saker som online marknadsföring, fotografi och SEO för att öka din försäljning.

Undersök dina konkurrenter

Se vad de säljer samma eller liknande produkter för. Du måste vara konkurrenskraftig för att flytta ditt lager.

Skapa ett rykte

Det är enkelt, ger en fantastisk kundupplevelse och du får bra recensioner! Om du är konsekvent, lyhörd och engagerande kommer folk att vilja köpa av dig.

Prova att annonsera

Du kan använda annonser för att marknadsföra ditt företag. Detta kan vara så enkelt som Facebook-förstärkta inlägg, som börjar för så lite som $1 per dag, eller en radiospot som täcker ditt lokala område!

Skapa en returpolicy

Returpolicyer är ett bra sätt att etablera kundernas förtroende och få dem att komma tillbaka. Det händer misstag – men du behöver inte bli överraskad utan en solid returpolicy. För mer hjälp, läs Gratis och enkel returpolicymall för ditt återförsäljningsföretag.

Letar du efter mer lager att sälja vidare? Vi har dig täckt…

Hur man köper pallar med returnerade varor

Om du är redo att öka verksamheten och börja köpa likvidationspallar regelbundet, här är några sista tips som du kommer att vilja notera.

Kontrollera Amazon-returer och andra populära återförsäljares returer

Som vi nämnde gillar stora återförsäljare Amazon och Walmart sälja sin avkastning på auktionsplattformar online. Kundreturer kommer i alla former och storlekar – vi rekommenderar att du läser En guide för att köpa kundretur innan du går den här vägen – och det kan vara mycket värt mödan. Ofta kan det fortfarande vara som nytt skick inventering!

Läs manifesten

Förstå vad du potentiellt köper innan du lägger ett bud. Använd manifestet för att undersöka aktuell prissättning på föremål och för att se vilka storlekar, modeller, färger, skick etc. som ingår i auktionspartiet.

Lär dig tillståndskoder

Eftersom varje återförsäljare kategoriserar sina produktvillkor lite olika måste du läsa återförsäljarens villkorskoder innan du lägger ett bud.

Faktor i frakt

Oavsett om det är köparordnad eller bindande frakt kommer detta att vara utöver det slutliga budpriset. Se till att läsa Köpgrunder: Auktionslots fraktmetoder att lära sig mer.

Även om detta kan tyckas vara många uppgifter för att få igång ditt likvidationsföretag, är det faktiskt ganska enkelt. Ditt första steg är att skapa ett registrerat företag och få ett återförsäljningscertifikat; resten kan du ta tag i ett steg i taget. För att hålla steg-för-steg återförsäljningsinformation till hands, se till att bokmärka vår ultimata spelbok, Hur man köper likvidationsprodukter.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts