Hur man vänder skor för vinst

regions_menu_image

Det säger National Retail Federation konsumenter spenderar $ 161 i år på skor. Ett nytt par sparkar är en av de mest köpta artiklarna-särskilt under back-to-school och andra viktiga shoppinghelger. Skor anses inte bara vara ett modeuttalande utan även samlarobjekt. Vissa människor köper skor för att slutföra en outfit medan andra köper skor och sneakers för att sälja dem igen och tjäna lite pengar på sidan. Oavsett anledningen kan det vara bra att lära sig att vända skor i vinstsyfte för blivande entreprenörer eller för dem som vill utöka sin försäljning.

Faktum är att sneaker -återförsäljningsindustrin kommer att bli en 6 miljarder dollar verksamhet globalt år 2025. Värdet av återförsäljning i sneakerbranschen är direkt relaterat till utbudet som säljs av bland annat återförsäljare som Nike och Adidas. Om det fanns tillräckligt med skor och sneakers för att gå runt, skulle det inte bli nästan lika mycket konkurrens när det gäller återförsäljning. Skor kan också få värde över tiden om konsumenterna inte längre kan hitta dem på butikshyllorna (eller virtuella). För att inte tala om tillgängligheten av vissa storlekar, märken och färger.

I det här inlägget tar vi en djupdykning i att sälja skor för vinst. Vi kommer att gå in mer i detalj på:

  • Skosalgsindustrin
  • Där du kan sälja sneakers vidare
  • Hur man börjar sälja vidare
  • Skotavveckling

Skosäljbranschen: Översikt

Det är inte många artiklar som säljs för över detaljhandelsvärdet på andrahandsmarknaden, men skor och sneakers är två av dessa fall. Det beror på att återförsäljningsmarknaden för sneakers specifikt fungerar på två viktiga principer: brist och exklusivitet. StockX, en av de största sneakermarknaderna i världen, sa sneakers som säljs på plattformen är i genomsnitt 48 procent dyrare än deras prislappar.

Vissa sneakers, i synnerhet, tillverkas som “limited release”, så med tanke på tillräckligt med marknadsföring och hype överstiger efterfrågan långt utbudet. Det betyder att det finns en öppning för återförsäljare som vill vända skor för vinst. Beroende på storlek, herr kontra kvinnor, utbud, märke eller collab och tidpunkt för släpp kan återförsäljare göra seriösa örhängen.

Var kan du sälja sneakers och skor

Det här är bara en handfull av de plattformar du vill bekanta dig med om du funderar på att sälja sneakers och skor. Enkelt uttryckt, dessa webbplatser gör ditt liv enklare och kan också effektivisera dina skor- och köpprocesser.

StockX

StockX spårar priset på skor och sneakers under en tolvmånadersperiod – ett användbart verktyg när du ska bestämma vilka skor du kanske vill investera i för återförsäljning. Säljare kan lista skor för återförsäljning där intresserade köpare bjuder eller köper dessa skor. StockX fungerar som en mellanhand mellan köparen och säljaren – vilket kan vara lugnande med falska sneakers som cirkulerar där ute. Detta hjälper också till att ta ut den besvärliga processen att skicka till dina egna kunder genom att låta StockX hantera det istället.

När vi pratar om sneakers som säljer för över det ursprungliga detaljhandelsvärdet är det detta vi menar. Ett par Nike SB Dunks kan till exempel sälja för $ 90 och sälja för så mycket som $ 300 på StockX. Kolla in deras prishistorik över tiden nedan.

StockX Nike SB Dunk Low

GET

GOAT positionerar sig mellan primär- och återförsäljningsmarknader och tillgodoser sneakerentusiaster med stilar från det förflutna, nuet och framtiden; de har också expanderat till tillbehör och kläder. Köpare kan köpa från utvalda skosäljare som återförsäljare och butiker, eller direkt från GOAT. Med över 20 miljoner medlemmar i 164 länder är denna globala plattform en häftklammer för återförsäljare.

Stadionvaror

Du skickar dina föremål (skor, kläder och tillbehör) till Stadium Goods och de hanterar inspektion, förteckning, marknadsföring och frakt. Det är så enkelt. För att inte tala om Stadium Goods är en annan pålitlig källa för skoåterförsäljare och välkänd bland samhället.

De använder sina egna försäljningskanaler, tillsammans med Amazon, eBay, Farfetch och mer för att bredda räckvidden för allt du försöker sälja. Eftersom Stadium Goods håller lager på plats kan säljare förvänta sig snabb leverans och utbetalningar.

Depop

Du hittar mycket mer än bara skor och sneakers på Depop. Men uteslut inte den här helt. Den personliga touchen av social försäljning är en nyckelkomponent på denna marknadsplats och du kan definitivt fånga några skoentusiaster som letar efter trendiga streetwear – 21 miljoner användare och räknas! Shoppare köper direkt från säljare (peer-to-peer) och kan bläddra och gilla listor som liknar en sociala medier. På baksidan kan säljare skapa sin egen butikspolicy och det finns en fast avgift på 10% för när en vara säljer. Depop är också baserat i Storbritannien så att du kan nå internationella kunder.

Hur man börjar sälja sneakers igen

Forskning

Det är viktigt att hålla koll på sneakernyheter. Du måste vara på toppen av skoutgivningarna och hur du kan få tag på nya sneakers. Det finns ett par sätt att gå tillväga:

  • Konventioner – Sneaker Con är ett bra sätt att träffas ansikte mot ansikte för att köpa, sälja och byta samlarskor med tusentals deltagare och leverantörer.
  • Följ sociala konton på Twitter (SNKR_TWITR) och Instagram (@deadstocksneakermarket) som skapar gemenskaper för sneakerentusiaster för att få kontakt.
  • YouTube – YouTube -kanaler bygger kultföljder och uppdaterar sina följare om allt som rör sneakervärlden, laddar upp recensioner och säljer från sin egen samling.
  • Hypebeast och Highsnobiety – Båda nyhetssajterna började som bloggar om gatukläder och mode, och nu är två huvudkällor för sneakernyheter (de täcker också andra lyx-märke partnerskap och kultur).

Börja med ett par

Om du vill börja med ett par som du vet kommer att sälja, gå till populära märken. Det gör det lättare att upptäcka förfalskningar och undersöka priser. Det finns pålitliga spelare i sneakerindustrin som du kan börja med som har funnits i decennier som Nike och Adidas. Du kommer att vilja titta på det specifika silhuetter och färgvägar som kan sälja bättre (och snabbare) än andra.

Planera när och hur du kan köpa

Om du är på topp med release -droppar kan du få det bästa priset (vilket är detaljhandelspriset) innan de introduceras på andrahandsmarknaden, där återförsäljningspremier kan nå hundratals dollar mer. Speciellt för samarbeten och begränsade upplagor kommer du sannolikt aldrig att hitta dem billigare än på deras släppdagar. Det är därför du bör skapa en effektiv strategi för när och hur du ska köpa. Dessa verktyg kan hjälpa:

  • Appar som spårar utgivningar – Appar som Copdate hjälper dig att undvika linjer och säkra efterlängtade skodroppar. Du gör i huvudsak en reservation för kommande produktlanseringar och Copdate gör resten. Grailify håller en släppkalender efter sneakernyheter “från det allra första ryktet till det officiella släppet till det sista lageret.”
  • Bots – Några av de större skoåterförsäljarna använder bots för att automatisera processen att hitta skor i den storlek, färg och stil de vill ha. De söker i huvudsak på detaljhandelssajter så att du inte behöver! Men när du börjar rekommenderar vi att du tar dig tid att noga söka efter skor själv.

Tänk på att medan några bots och appar låter dig lägga beställningar så att du inte fysiskt behöver vänta i kö, det gör detsamma för andra återförsäljare! Konkurrensen är hård och du måste vara på topp i ditt spel om du vill köpa till ett bra pris som gör att du kan tjäna tillbaka pengarna och sedan några.

Kontrollera eBay -priser

Det är omöjligt att prata om vändskor utan att nämna eBay. Vi vet att återförsäljare har använt den i stort och köppubliken är enorm, men gör sneakers bra på den här onlinemarknaden? Svaret är ja. Bara en sökning efter “Limited edition sneakers” ger 66 000+ resultat. (Vilket kan vara överväldigande om du precis har börjat.) Oroa dig inte – det finns filter som du kan använda för att begränsa din sökning lite. Filtrera till exempel efter märken som Nike, Jordan, Adidas, Reebok, New Balance och mer. Du kan också filtrera efter färg och tema, till exempel “retro” eller “90 -talet”, samt villkor och funktioner som “Prestanda”. Det finns till och med en kryssruta för “Autenticitetsgaranti” för att ge dig sinnesro.

Det bästa att kolla på eBay är prissättning. Du kan se vad sneakers i begränsad upplaga passar för samt budaktiviteten. Det är också värt att notera vilka auktioner som stängdes av genom att lägga till filtret “Säljs objekt”. Detta ger dig en bra uppfattning om hur mycket du potentiellt kan tjäna själv (med rätt par skor, förstås). Se ett exempel nedan på vad Air Jordan1s och Nike Yeezy Red Octobers listades för!

Hur man börjar sälja sneakers på eBay

Bli social

YouTube -kanaler är ett bra pedagogiskt verktyg men också ett annat utlopp för återförsäljare och sneakerheads. Och med YouTube är över 2 miljarder inloggade månadsanvändare, du har potential att nå många ögonbollar. Att ha en engagerande sociala medier som centrerar sig kring din valda kategori, som skor, lockar intresserade köpare som vill undersöka sina köpbeslut. Med tiden kommer du att komma upp i relevanta sökningar och du kan marknadsföra dina försäljningskanaler i din profil.

Lär dig hur du upptäcker förfalskningarna

Det här är inte en lektion du vill lära dig på den hårda vägen. Med så många säljare där ute vill du vara säker på att du köper den riktiga affären. Ett pris som är för bra för att vara sant är alltid en indikator på att det kan hända något skumt. Om du vill vara mycket noggrann kan du be om specifika foton med indikatorer som aktuellt datum på en tidning för att placera dem exakt. Du kan också be om köpkvittot, kontrollera deras säljarbetyg på eBay och Amazon, läsa recensioner och få appar som hjälper till att kontrollera äkthet som CheckCheck.

Återinvestera dina intäkter i fler skor

Om du vill komma in i återförsäljningsspelet på lång sikt är det ett bra alternativ att återinvestera dina örhängen till ett par dyrare eller begränsade upplagor. Du kan börja undersöka vilka par de kan vara redan innan du har pengar att köpa dem. När du väl känner dig bekväm med branschen kan du sälja mer eftertraktade skor med högre vinstmarginaler!

Ha en plan för lagring

Skor tar mer plats än andra föremål som du kan börja vända. Och det är inte så att du kan fälla ihop dem i fina högar som med T-shirts och byxor. Skokartongen är lika viktig när du säljer skor, så du måste ha plats för staplar med skokartonger. Tänk också på hur du kommer att organisera olika storlekar, färger och typer.

Bläddra igenom auktioner för avveckling av skor på B-Stock

Om skor och sneakers redan är din hobby, och du har varit intresserad av att gå in på action men utan de höga priserna, kan du också titta på likvidationsskor och kläder. Hitta inventarier för skoavveckling från återförsäljare som Amazon, Macy’s, Nordstrom, Journeys och Zulily på deras privata B-Stock-marknadsplats. Inte bara kan du skaffa mycket lager på en gång för det pris du är villig att bjuda på, men du kan växa ditt försäljningsföretag snabbare än genom att köpa ett eller två par skor åt gången.

Kolla upp En guide för att köpa likvidationskläder, tillbehör och skor för mer information och registrera dig för att bli a B-aktieköpare idag!
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts