Hur matportioner kan spara pengar

Hur matportioner kan spara pengar

Hur matportioner kan spara pengar

Att konsumera för många kalorier är inte bara dåligt för din hälsa – det är också svårt för din plånbok. Det uppskattas att överätning kan kosta dig upp till $ 7,72 mer per måltid än att äta en hälsosam portion. Att vara överviktig ökar allt från dina bränslekostnader till dina livsmedelsräkningar till dina årliga medicinska kostnader. Men som tur är kan du trimma dina räkningar och vikt bara genom att titta på vad du äter. Här är fyra sätt som matportioner kan spara pengar på lång och kort sikt.

4 sätt Matportioner kan spara pengar

Minska din livsmedelsinköp

Ett av de viktigaste sätten att matportionering kan spara pengar är genom att minska din livsmedelsräkning. När du kontrollerar dina portionsstorlekar och äter mindre behöver du inte spendera så mycket i mataffären. Istället för att polera bort en hel låda pasta vid middagstid, kommer du att kunna sträcka ut din mat och pengar ytterligare genom att dela upp den i flera portioner och njuta av resterna nästa dag.

Enligt en nyligen genomförd undersökning 25% av människorna ransonerade sin mat på pandemins höjdpunkt för att undvika att gå till mataffären och hjälpa till att platta ut kurvan. Detta gjorde det möjligt för dem att sänka sina livsmedelsräkningar med så mycket som 35% och hålla undan ”karantän 15” som många av oss fick på grund av stressätande. Så om du avsiktligt minskar ditt matintag kommer du att kunna spara pengar och släppa den extra vikten du kan ha lagt på dig under lockdown.

Skär ner matsvinnet

Matportionering kan också hjälpa dig att minska matsvinnet. Om du äter vad du vill kan ditt matintag variera beroende på din hungernivå. Detta kan göra det svårt att köpa rätt mängd mat varje vecka.

Men om du reglerar dina portionsstorlekar vet du exakt hur mycket av varje ingrediens du ska köpa i mataffären. Grönsaker och andra mycket lättförgängliga ingredienser förstörs inte i ditt kylskåp innan du kan använda dem längre, vilket kommer att spara dig hundratals eller till och med tusentals per år. Den genomsnittliga amerikanska familjen kastar ut $ 1500 i mat per år, så besparingarna från att minska ditt matsvinn kan verkligen öka.

Eftersom du har ett grepp om hur mycket du äter varje dag, har du också lättare att sätta ihop en inköpslista och prata ut dig från impulsköp som ohälsosamma mellanmål som du egentligen inte behöver.

Spara pengar på restauranger

En annan fördel med matportioner är att det sparar pengar när du äter ute. Istället för att beställa en stor förrätt, kommer du sannolikt att känna dig nöjd med att äta en mindre, billigare förrätt eller sallad. Och om du beställer en stor middag kan du få ut några måltider och sänka din kostnad per portion, vilket gör det enklare att äta ute i plånboken.

Lägre sjukvårdskostnader

Matportionering kan spara pengar genom att hjälpa dig att gå ner i vikt och bibehålla en hälsosam vikt. Om du är smal och vältränad kan det vara mindre troligt att du utvecklas dyra, pågående medicinska tillstånd som diabetes och hjärtsjukdom. Att ta hand om dig själv och titta på ditt matintag kan spara tusentals medicinska räkningar och göra det möjligt för dig att leva ett lyckligare och hälsosammare liv.

Överätning kan vara svårt för din plånbok och din hälsa. Även om det är svårt att minska på mellanmål när du arbetar hemifrån eller känner dig stressad, kommer du att vara disciplinerad och titta på vad du äter löna sig i längden.

Läs mer

Hur man tjänar pengar på uppblåsbara hus

Bästa Side Hustles i Arkansas

Så här går du bra i pension på $ 50 000 per år

Om du tycker om att läsa våra blogginlägg och vill prova på att blogga, har vi goda nyheter för dig; du kan göra exakt det på Saving Advice. Klicka bara här för att komma igång.
Kolla in dessa användbara verktyg som hjälper dig att spara Mer. För investeringsråd, besök Den brokiga dåren.
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts