Inuti APL Logistiks digitala transformationsresa

sun shining through bow of cargo ship 84039583

APL Logistics CIO Hakan Yaren fick stora utmaningar för honom när han gick med i den globala leverantörskedjan logistikleverantör 2019. Företaget med huvudkontor i Singapore hade tidigare introducerat ett av branschens första webbaserade beställnings- och leveransspårningssystem, men ville att fortsätta sin teknikinnovation på sina bil-, konsument-, industri- och detaljhandelsmarknader.

Yarens utmaning var – och förblir – att modernisera teknikplattformarna samtidigt som de förenklas, trots de komplexa problem de tar upp.

APL Logistik

Hakan Yaren, CIO, APL Logistics

Ta orderhantering som ett exempel. På sin mest grundläggande nivå är orderhantering organisationen av inköpsorder för att identifiera kostnads- och effektivitetsvinster. Men med kaskaden av data tillgänglig genom modern teknik har orderhantering utvecklats till en av de mest komplexa aspekterna av den globala leveranskedjan.

Internt var ett av de största handikapp som APL mötte att blandningen av moderna system och äldre plattformar var enormt problematisk. För att åtgärda detta behövde företaget ett arkitektoniskt tillvägagångssätt med affärsmöjligheter. Yarens team var också tvungen att utvärdera sina egna tekniska förmågor och ta in expertis från teknikpartners där det behövs.

“Det vi inte ville göra var att IT -avdelningen skulle gå undercover, göra vår tekniska grej och sedan komma tillbaka och förklara framgång”, sa han till CIO ASEAN. ”Istället fokuserade vi på att tillföra värde under hela moderniseringen, så det ses inte som ett” teknikinitiativ ”. Ett av de bästa sätten att göra detta var att engagera affärspartnerna från början och knyta teknikinitiativen till organisationens strategiska mål. ”

Yaren förväntar sig att hans företag kommer att fortsätta fokusera på digitala transformationsinitiativ för att eliminera friktion i kundupplevelsen, ge bättre medarbetarupplevelser inom hybridmiljön, modernisera sina gamla plattformar och stärka deras säkerhetsställning. “Vi har ett fantastiskt partnerskap med våra affärsintressenter, och att utnyttja teknik för att lösa dessa komplexa problem tillsammans är det som gör våra jobb spännande och tillfredsställande”, sa han.

Copyright © 2021 IDG Communications, Inc.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts