Investera dig till ekonomisk frihet

Investera dig till ekonomisk frihet

Att hantera rikedom för kunder med olika tidshorisonter, riskprofiler och livsomständigheter kräver lika delar disciplin och flexibilitet.

Disciplinen kommer i form av en övergripande filosofi. Den filosofin är universell oavsett klientens omständigheter. Din filosofi bör vägleda alla beslut på hög nivå.

Flexibiliteten spelar in när man genomför den specifika investeringsplanen för varje kund. Varje strategi måste vara personlig för att passa kundens behov och mål.

Som Jeff Bezos en gång sa: ”Vi är envisa med visionen. Vi är flexibla med detaljerna. ”

När jag skrev Allt du behöver veta om pension förra året försökte jag fokusera främst på min filosofi för att komma igång med att spara och investera. Men jag var också tvungen att inkludera några detaljer. Eftersom majoriteten av min publik är amerikansk innebar det att inkludera några detaljer om 401k -konton, 403b -konton och individuella pensionskonton.

Detta är en gissning men boken är förmodligen 85% universell filosofi och 15% detaljer relaterade till det amerikanska pensionssystemet.

Eftersom Internet är den stora utjämnaren av information är min publik inte uteslutande baserad i USA. Faktum är att enligt Google Analytics är bara 60% av mina läsare baserade i Amerika. Resten är utspridda över hela världen.

Så när Craig Pearce från Harriman House nådde ut för att se om jag skulle vara intresserad av att konvertera delar av den här boken till en publik i Storbritannien blev jag fascinerad. Problemet är att jag inte vet så många detaljer om pensionssystemet i Storbritannien

Men jag känner en bloggare och advokat för finansiell utbildning från Storbritannien som omedelbart kom att tänka på när Craig bad om några rekommendationer. Robin Powell kl Den bevisbaserade investeraren har producerat innehåll av hög kvalitet på marknader, investeringar och privatekonomi i åratal. Han är inte bara entusiastisk över att sprida det goda ordet, utan han kan det här inifrån och ut.

Jag bad Robin att hjälpa mig att fylla i hålen för att skriva en version av min bok för människor i Storbritannien.

Jag publicerade mig själv första gången så det var bra att ha några proffs i mixen den här gången. Craig och hans team på Harriman utrustade oss med ett snyggt nytt omslag, redigerade boken och hjälpte till att integrera det nya materialet från Robin. Vi uppdaterade en del av informationen, data och diagram och ändrade till och med titeln.

Den nya versionen heter Investera dig till ekonomisk frihet.

Jag tog upp stand-up paddleboarding på sjön i somras så jag var glad att se att det var ett av alternativen för omslaget. Det är de små sakerna i livet.

På vissa sätt är USA annorlunda än Storbritannien. De har mycket svalare klingande slangord än oss. Vi har bättre mat. Ölen är förmodligen en kastning.

Det finns också många likheter. Brittiska tillsynsmyndigheter försöker ta reda på hur man bättre skyddar investerare och hjälper dem att investera på ett vettigt sätt:

Tidigare i veckan redovisade Financial Conduct Authority (FCA) sin ”syn på konsumentskador” på investeringsmarknaden och en treårig strategi för att hantera det. Planens huvudsyfte är att uppmuntra fler att investera i vettiga investeringar samtidigt som man undviker bedrägerier, vilket låter lovvärt. FCA har satt upp flera mål för att nå dessa mål, vilket kan hjälpa till att genomföra förändringar men måste behandlas med omsorg.

Enligt tillsynsmyndighetens analys har 37 procent av investerarna i Storbritannien med över 10 000 pund investerbara tillgångar allting i kontanter, och ytterligare 18 procent har det mestadels i kontanter. Som svar har FCA satt upp ett mål att minska med 20 procent antalet “högre risktolerans” -konsumenter som har över 10 000 pund i kontanter till 2025.

För många människor kan det bara vara överväldigande att komma igång. Detta är sant oavsett var du bor. Det finns så många val när det gäller konton, fonder, värdepapper och strategier.

Den här boken var utformad för att hjälpa dem som vill komma igång men inte vet var, tillsammans med dem som har kommit igång men inte har en aning om var de står när det gäller att nå sina ekonomiska mål.

Från och med nu är den här boken endast tillgänglig i Storbritannien

Du kan hitta den här.

En av mina favoritfinansiella bloggar, Monevator, var tillräckligt bra för att få ett utdrag av boken om investerarens livscykel här.

Och om du är någon som inte bor i Storbritannien som känner sig utanför, kan du beställa originalet här.

Vidare läsning:
Hur börsen fungerar

Utskriftsvänlig, PDF och e -post

Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts