Lägsta fastighetsskatt i Arkansas

Lägsta fastighetsskatt i Arkansas

De lägsta fastighetsskatterna i Arkansas

Medan många människor flyttar hit under sina pensionsår erbjuder Arkansas låga levnadskostnader och en hög livskvalitet. Förutom alla friluftsaktiviteter du kan njuta av i Natural State, har den också en blomstrande konstscen och många ekonomiska möjligheter. Medan pensionärer får betydande skatteförmåner, betalar Arkansas invånare också en av de lägsta fastighetsskattesatserna i landet. Här är en kort översikt som hjälper dig att hitta de lägsta fastighetsskatterna i Arkansas.

En ögonblicksbild av Arkansas fastighetsskatter

Det finns ingen väg runt dem, skatter är helt enkelt en del av livet. Varje år uppskattar landsbedömaren värdet på ditt hem och bestämmer sedan hur mycket du är skyldig i fastighetsskatt. Skatterna som fastighetsägare betalar finansierar viktiga offentliga tjänster som utbildning, allmän säkerhet och konstruktion och underhåll av infrastruktur. Även om lokala regeringar var och en bestämmer sina egna skattesatser, har Arkansas den femte lägsta räntan i hela landet.

Som du kan förvänta dig betalar boende i stadsområden högre fastighetsskatt. Den genomsnittliga invånaren betalade dock 532 dollar i fastighetsskatt för 2020. Denna siffra är baserad på statens medianvärde för hemmet som är 102 900 dollar, eller 0,52% av det bedömda verkliga marknadsvärdet. Med en genomsnittlig inkomst på 48 177 dollar per hushåll betalar invånarna 1,1% av sin årslön i fastighetsskatt.

Fastighetsskatter efter län i Arkansas

De lägsta fastighetsskatterna i Arkansas

Arkansas är känt för sina parker och vildmarksreservat, därav namnet Natural State. På grund av geografin och den robusta terrängen har den en stor landsbygdsbefolkning. Det finns lite mer än 3 miljoner invånare spridda över 75 län. De högsta befolkningskoncentrationerna är dock runt Bentonville och Little Rock. Av en slump har de också de högsta fastighetsskatterna.

De Exakta skattesatser bestäms av län och varierar över staten. Benton County tar ut de högsta skatterna (0,6% av medianvärdet för hemmet) på totalt $ 929. Grannlandet Washington County är bara något lägre med en hastighet på 0,59% eller $ 909 per år. På samma sätt har Pulaski County, som är hem för statens huvudstad, den högsta faktiska räntan (0,68%) som i genomsnitt cirka 915 dollar per år.

Lägsta fastighetsskatt i Arkansas

De flesta län utanför de stora stadscentrumen har rimligt låga fastighetsskatter. De lägsta fastighetsskatterna i Arkansas är i de mer lantliga och jordbruksregionerna i de södra och östra delarna av staten. Även om det har en av de lägsta priserna i USA, är vissa län betydligt lägre år efter år.

De tre länen med de lägsta skatterna är alla hem för vildmarker och nationella skogar. Calhoun County har de lägsta fastighetsskatt i Arkansas. Som det minst befolkade länet tog det också ut minst skatter. Varje hushåll var i genomsnitt 275 dollar, vilket motsvarar 0,53% av medianvärdet för hemmet. Lee County invånare betalade bara lite mer för $ 286. Desha County, som gränsar till Mississippifloden och White River söder om Lee County, samlade i genomsnitt 322 dollar eller 0,58% i fastighetsskatt för 2020.

Fastighetsskatt

Särskilda undantag

Liksom många andra stater erbjuder Arkansas särskilda undantag till äldre, funktionshindrade, veteraner och deras berättigade anhöriga. Ett undantag som alla över 65 bör känna till är skattebefrielsen för seniorer. På din 65 -årsdag fryser taxeringsvärdet av ditt hem. På samma sätt börjar fastighetsvärdet för husägare med funktionshinder från det datum då det inträffade. Undantaget gäller även deras beroende barn och änka (er) så länge de inte gifter om sig.

Hembygdsskattekrediten

En annan fastighetsskattepaus Arkansas invånare kan hävda är Homestead Tax Credit. Det ger upp till $ 375 varje år för dem som kvalificerar sig. För att göra anspråk på krediten:

      • du måste vara ägare,
      • vara köparen enligt det registrerade försäljningsavtalet, eller
      • inta fastigheten som din primära bostad.

Det finns ingen angiven ålder för att kräva skattelättnaden. Fastigheten kan ägas av ett återkalleligt eller oåterkalleligt förtroende. Och det finns fortfarande sätt att kvalificera sig när ägandet och huvudboendet byts. Du kan fortfarande göra anspråk på det om du är ägare men är bosatt i ett assistansboende eller sköter hemmet till någon annan medan du fortsätter att använda det som din huvudsakliga bostad. Du måste dock ansöka om hemskatteskatten genom länsbedömarens kontor. Och du kan fortsätta att göra anspråk på det varje år du är berättigad.

Förutom behörighetskraven finns det andra faktorer som kan påverka det totala bedömda värdet. Om du har betydande förbättringar av fastigheten inklusive renoveringar, rekonstruktioner eller renoveringar som ökar fastighetsvärdet med minst 25%, kommer det också att öka beloppet som “frystes”. Men ändring 79 begränsar också hur mycket den lokala regeringen kan öka värderingen av en fastighet från år till år. De kan bara öka hembygdsfastigheterna med 5% per år tills det når det fulla värdet. Samtidigt kan kommersiella, jordbruks- eller lediga fastigheter bara stiga 10% per år. Dessa begränsningar gäller dock inte när det har skett “väsentliga förbättringar”.

Överklaganden till Länsbedömarens kansli

Arkansas invånare har rätt att överklaga varje år om de tycker att deras fastighetsvärdering är för hög. Om du tror att beloppet är felaktigt börjar du med att kamma igenom skatteregistreringar och skapa en detaljerad lista över egenskapens funktioner och detaljer. Om du upptäcker felaktigheter eller misstag skulle det ge dig skäl att överklaga. Du kan dock bara överklaga taxeringsvärdet, inte skatterna.

När du har valt att överklaga är nästa steg att kontakta omvärderingsnämnden. Diskutera dina bekymmer med någon på värderingskontoret och leta efter fel i värderingsprocessen. Tyvärr leder dessa möten inte alltid till en tillfredsställande lösning. Så du kan behöva göra ett formellt överklagande personligen eller skicka ett framställningsbrev till Equalization Board. De ger till och med en guide som hjälper dig att skriva din framställning och se till att du inkluderar all viktig information. Du kommer då att få ett datum för förhandlingen med en domare. Men om du inte håller med om deras beslut kan du överklaga det hela vägen till statens högsta domstol.

Om du har några specifika frågor eller funderingar kring fastighetsskatter är det alltid bäst att söka advokat. De kan informera dig om dina rättigheter och hjälpa dig att minimera din fastighetsskatträkning för att behålla mer av dina hårt intjänade pengar.

Om du tycker om att läsa våra blogginlägg och vill prova på att blogga, har vi goda nyheter för dig; du kan göra exakt det på Saving Advice. Klicka bara här för att komma igång. Kolla in dessa användbara verktyg som hjälper dig att spara Mer. För investeringsråd, besök Den brokiga dåren.

Läs mer
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts