Merck, Lordstown Motors, Coty, Zoom och andra

Merck, Lordstown Motors, Coty, Zoom och andra

Kolla in de företag som gör rubriker före klockan:

Merck (MRK)-Merck-aktierna ökade med 7,5% på förmarknaden efter att det meddelade att dess experimentella piller Covid-19 minskade risken för död och sjukhusvistelse med 50% i en senstudie. Merck planerar att ansöka om tillstånd för nödanvändning så snart som möjligt.

Lordstown Motors (RIDE) – Lordstown slöt en affär om att sälja sin fabrik i Ohio till Taiwans Foxconn för 230 miljoner dollar, med Foxconn som tar över tillverkningen av Lordstowns elektriska pickup i full storlek. Det rapporterades tidigare i veckan att en överenskommelse mellan de två sidorna var nära. Lordstown ökade med 6,3% i handeln med förmarknader.

Coty (COTY) – Kosmetikföretagets aktie ökade med 2% i förmarknaden när det tillkännagav ett avtal om att sälja ytterligare 9% av sin skönhetsverksamhet i Wella till private equity -företag KKR (KKR). I gengäld kommer KKR att lösa in ungefär hälften av sina återstående konvertibla preferensaktier i Wella, vilket minskar Cotys andel till cirka 30,6%. Coty hade sålt en andel på 60% i Wella till KKR i december förra året.

Zooma videokommunikation (ZM) – Zooma och Fem9 (FIVN) har avslutat en affär på nästan 15 miljarder dollar med ömsesidigt samtycke. Zoom hade ingått ett avtal om att köpa kontaktcenteroperatören, men det avvisades av Five9 -aktieägare. De båda sidorna kommer att fortsätta ett partnerskap som hade funnits före den föreslagna transaktionen. Zoom hoppade 4% i förmarknaden medan Five9 gled 1,4%.

Walt Disney (DIS) – Disney och Scarlett Johansson har löst en stämning som rör filmen “Black Widow”. Johansson hade stämt Disney för att filmen släpptes på streamingtjänsten Disney+ samtidigt som den debuterade på bio. Villkoren för förlikningen avslöjades inte.

Wells Fargo (WFC) – Wells Fargo kommer att bli tvungen att möta en stämningsansökan mot aktieägare som omfattar dess försök att återhämta sig efter år av skandaler. En domare avvisade bankens önskan att få talan ogillad och sa att det var troligt att uttalanden från olika Wells Fargo -tjänstemän om återhämtningen var falska eller vilseledande.

Exxon Mobil (XOM)-Exxon Mobil sa i en SEC-ansökan att högre olje- och gaspriser kan öka resultatet för tredje kvartalet med så mycket som 1,5 miljarder dollar. Exxons vinster har förbättrats bland de stigande priserna och kostnadsminskningarna från energigiganten.

Nio (NIO)-Nio rapporterade leveranser av 10 628 fordon i september, en ökning med 126% för ett år sedan för den Kina-baserade elbilstillverkaren. Nio lade till 1,8% i förmarknaden.

Internationella smaker (IFF) – Tillverkaren av livsmedelssmak och kosmetiska ingredienser sa att ordförande och verkställande direktör Andreas Fibig planerar att gå i pension, även om han kommer att vara kvar vid rodret i företaget tills en efterträdare hittas. Aktier lade till 2,5% i premarketåtgärder.

Jefferies Financial Group (JEF)-Jefferies redovisade en kvartalsvinst på 1,50 dollar per aktie, vilket slog 99 procent-konsensusuppskattningen, och finansinstitutets intäkter toppade också Wall Street-prognoser. Jefferies såg sina resultat förstärkta av en stark utveckling i sina investeringsbanker. Jefferies fick 1,4% i förmarknaden.

MGM Resorts (MGM) – Susquehanna Financial nedgraderade MGM till “negativt” från “neutralt”, säger DraftKings (DKNG) bud på det brittiska spelbolaget Entain försvagar MGM: s möjligheter på den digitala spel- och spelmarknaden.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts