Mobility-as-a-Service skapar störande resealternativ

Mobility-as-a-Service skapar störande resealternativ

Med utgångspunkt i betydande framsteg inom big data, analyser och Internet of Things (IoT), syftar mer innovativa transittjänster till att öka kollektivtrafiken och minska utsläpp eller trängsel inom storstadsområdena.

Genom att tillhandahålla dessa tjänster via smartphone -appar ökar transittjänsterna också avsevärt användarnas bekvämlighet och ger information om olika erbjudanden för mänsklig mobilitet – inklusive offentliga

transport, ridesharing och autonoma fordon.

Mobilitet-som-en-tjänst-marknadsutveckling

Enligt den senaste marknadsundersökningen från Juniper Research kommer Mobility-as-a-Service (MaaS) -abonnenter att generera 53 miljarder dollar i intäkter för MaaS-plattformsleverantörer år 2027-det stiger från 5,3 miljarder dollar 2021.

Låt oss börja med en grundläggande definition. MaaS tillhandahåller multimodala end-to-end-resetjänster via enstaka plattformar, genom vilka användare kan bestämma en optimal rutt och pris.

Studien identifierade en månatlig prenumerationsmodell som nyckeln till att öka antagandet av MaaS bland resenärer. Men tills användarna litar på förslaget om prenumerationsbaserade transporttjänster måste MaaS-plattformar se till att prismodellerna är flexibla genom att erbjuda pay-as-you-go-resor och korttidsabonnemang.

Juniper-analytiker rekommenderar att plattformsleverantörer utnyttjar kontobaserade biljetter för att tillhandahålla flexibla prismodeller. Kontobaserad biljett gör att resenärer kan faktureras på konto, med smartphone-appar, resekort och bärbara apparater som används för att bevisa resans behörighet.

Forskarna varnade dock för att kontobaserad biljettförsäljning kommer att kräva betydande digitalisering av transportnät, som redan är utbredd i Europa och Asien-Stillahavsområdet.

Juniper förutspår nu att över 85 procent av MaaS -abonnentintäkter kommer att hänföras till dessa regioner år 2027.

“Kontobaserad biljettförsäljning är en viktig förutsättning för MaaS, eftersom den möjliggör multimodal interoperabilitet och stöder en korrekt fördelning av intäkter mellan transportoperatörer, som båda är viktiga för att driva mobilitetspartnerskap och inköp från lokala myndigheter”, säger Adam Wears , forskningsanalytiker på Enbärsforskning.

Studieresultaten avslöjade också hur affärsresenärer globalt kommer att använda MaaS -plattformar för att slutföra 25,7 miljoner affärsresor årligen år 2027, eftersom företag försöker minimera utgifterna för företagsresor, till exempel underhåll av flottan.

Framtidsutsikter för tillväxt i applikationer för mobilitet-som-en-tjänst

Denna forskningsbedömning belyser dock att företagen måste ha en hög reseutgift och ett stort antal anställda för att de ekonomiska fördelarna med dessa program ska vara avsevärda.

Juniper rekommenderar därför att MaaS -plattformar betonar de samhälleliga fördelarna med sina erbjudanden för att locka företag som vill förstärka sina miljö- och hållbarhetsuppgifter när de riktar sig mot detta segment.

Som sagt, jag ser för mig att den nuvarande momentum för klimatförändringsrelaterad politik kommer att driva tillväxt. Statliga investeringar i kollektivtrafik och offentligt ledda partnerskap mellan MaaS-leverantörer och kommersiella transportoperatörer kommer att vara nyckeln till att stimulera till ökad adoption.

Dessutom kommer behovet av mobila enheter och internetuppkoppling sannolikt att begränsa MaaS -antagandet till utvecklade regioner i världen. Som ett exempel kommer över 70 procent av förflyttade resor 2025 att ske på avancerade marknader i Europa och Fjärran Östern, enligt Juniper -bedömningen.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts