Möt Steve Stoma: En titt på ett decennier gammalt återförsäljningsföretag

regions_menu_image

Få företag klarar tidstestet som S&M Family Outlet. Speciellt detta familjeföretag har en unik historia som sträcker sig över 65 år! Men innan internet- och e -handelsföretag sprang ut, fanns det alltid affärer att hitta. Joe Stoma, pappa till Steve Stoma, ägde en grosshandel och köpte slutförråd från små butiker som gick i drift. (Nu vet vi, avveckling är ofta en del av de flesta återförsäljares omvända logistikstrategi, medan de fortfarande är i affärer.) Steve och hans familj har hittat ett sätt att fortsätta den traditionen att köpa likvidationsinventarier och lågprisbutiker och förvandlat det till S&M Family Outlet.

Med tre butiker i Texas och Louisiana och ett lager på 20 000 kvadratmeter specialiserar de sig på likvidation, överlager, stängningar och katalogköp för designerkläder, damskor och hemvaror. Årtionden senare – och för att inte tala om hur orkanen Laura och Delta återhämtar sig – ser Steve fortfarande fram emot framtiden. En som kanske till och med inkluderar att överlåta verksamheten till sin egen son.

Vi chattade med Steve för att höra mer om deras återförsäljningsverksamhet, S&M Family Outlet. I denna utgåva av vår återförsäljargemenskap Spotlight: Meet Steve Stoma!

Början på S&M Family Outlet

F: När började du?

Detta är ett familjeägt företag som pappa hade startat för ungefär 65 år sedan. Jag växte upp i branschen och vi har gjort det hela tiden. Så olika sätt, olika bitar av att arbeta med leverantörer, men vet att vi har gjort det så länge.

Steves son, student vid University of Alabama, hjälper till med familjeföretaget.

F: Säljer företaget alltid likvidationsinventarier?

Ja, det var alltid lågpris. Pappa började köpa små butiker som gick i drift och avvecklade dem på plats. De började göra fabriker som dök upp i söder under 50- och 60 -talen. Vi har vuxit sedan dess och gjort olika saker. Vi började göra några av dessa internetköp redan före B-Stock, som Sam’s Club, Southern Textiles och Macy’s. Macy’s har vi köpt och brukade köpa direkt från dem där vi skulle flyga upp till butikerna och faktiskt titta fysiskt på aktierna. Det har utvecklats lite hur vi gör det, men det är samma koncept – köp billigt, försök att sälja billigt.

Vi har fått genom åren från alla större varuhus och hundratals specialaffärer och tillverkare.

Rabatterade kläder erbjuds på S&M Family Outlet

F: Gör du detta på heltid eller deltid?

Det är ett heltidsjobb för mig. Pappa är 95, så han är i stort sett pensionerad. Min son försöker ta sig ur college och har arbetat lite under sommaren för oss och kan komma in i verksamheten. Vi får se vad som händer.

F: Hur lärde du dig först om återförsäljning?

Jag tror att vi uppfann det, men jag är inte säker.

F: Vad har varit din stoltaste prestation i att driva familjeföretaget?

Jag började på college när jag var 22-23. När jag var 40 bestämde vi oss för att bygga alla våra egna butiker. Så vi byggde tre butiker på ungefär tre år. Jag fick dem betalt ganska snabbt. Jag gillar att ha mina egna platser och äga min egen fastighet. Det var roligt att bygga byggnaderna.

Lärdomar på vägen

Återförsäljare, oavsett driftstorlek, vet hur man hittar en affär. Men att vara kunnig med siffror eller ha en affärsbakgrund är inte det enda du måste vara bra på när du driver ett företag. När du har varit i branschen sedan innan internet finns det massor av andra lärdomar på vägen. Här är några höjdpunkter:

Likvidation migrerade online

S&M Family Outlet har varit i likvidationsbranschen sedan innan ”shopping online” föddes. För många år sedan fungerade de flesta likvidatorer genom att du kom fysiskt personligen för att kontrollera varorna. I takt med att relationerna med företag har utvecklats över tiden, så har inköpspraxis. Med förmågan att köpa avvecklingspallar i butik och uppkopplad, det krävs mindre ansikte mot ansikte-tid men du behåller fortfarande direktåtkomst till varor.

”Ibland gör tekniken det enklare. Ibland gör det det svårare. Du har inte de personliga relationer du brukade ha. Vi skulle gå över till Houston eller flyga upp till Boston, komma och äta lunch med någon och sedan titta på varorna och köpa dem. Så det är bara annorlunda. ”

Att underhålla personal är nyckeln

Oavsett om du arbetar med entreprenörer eller anställa deltidsanställda, underhåll av personal är ofta en av de mest utmanande delarna av att driva företag. Mycket tid och pengar går till att anställa, och retentionsnivåer mitt i en global pandemi kan vara ännu mer utmanande.

”Den mest utmanande delen skulle jag säga är att hantera personal. Den här COVID -affären blev bara riktigt irriterad och gjorde det värre. Vi har turen att vi har många bra medarbetare som arbetar för oss, har varit med länge. Vi har omsättning och att försöka ersätta människor i den här miljön har varit utmanande. ”

Tänk på att arbetskostnaderna också spelar in när du beräknar dina vinstmarginaler – så tänk på arbetskraft, noteringstid, försäljningsavgifter och mer om du bara kommer in i återförsäljningsutrymmet.

Katastrof kan drabba även den mest etablerade verksamheten

Trots att de är erfarna proffs finns det några utmaningar som ingen riktigt kan förutsäga. Inklusive naturkatastrofer rygg mot rygg. År 2020 slog orkanen Laura till; tre veckor senare, orkanen Delta. Stormstötar, starka vindar och översvämningar orsakade allvarliga skador på företag och bostadsområden. Tyvärr var Stomas Lake Charles -lager en av de drabbade och har återhämtat sig sedan dess.

”Förra året fick vi en orkan som slog igenom och utplånade cirka 10 000 kvadratmeter lager och cirka trekvart miljoner dollar i lager. Vi är på återhämtningsväg nu men det verkar gå bra. ”

En vy över det skadade Lake Charles, LA -lagret

Specialiserat på vad de stora återförsäljarna inte kan

Skillnaden mellan ett företag som S&M Family Outlet och lågprisbutiker som TJ Maxx och Marshalls är inte produktlinjerna. S&M Family Outlet har kläder, skor och hemvaror – samma som TJ Maxx. Den stora skillnaden är att Stomas verksamhet också kan beställa från små återförsäljare och tillverkare som större företag, som TJ Maxx, inte skulle titta på bara på grund av affärernas storlek.

”Det är en typ av vår specialitet – att plocka upp saker som är för små för de stora killarna att hantera och försöka erbjuda något värde där. Det finns många små boutiqueföretag som vi arbetar med som har avancerade produkter som vi tar in till låga priser. ”

Heminredning erbjuds på S&M Family Outlet

Var villig (och förväntar dig) att lära dig nya saker

Över 40 års arbete med detaljhandel och likvidationsprodukter kommer att lära dig mycket. Beroende på årstiden och din geografiska region finns det ännu fler överväganden. Bröllopsklänningar och snöskor säljer till exempel bättre online jämfört med i butiker och en överflödig mängd godisinventarier kan leda till några oönskade besökare!

”Vad du än tror att du vet vet du förmodligen inte. Du måste lära dig varje dag. Modeförändringar, tävlingsförändringar. Saker som jag trodde att jag visste för 20 år sedan fungerar förmodligen inte idag. ”

Köp utanför säsongen och lagra

Shoppare köper inte sommarartiklar på hösten och vice versa. Det betyder inte att du inte bör fylla på om tillfälle bjuds. Återförsäljare försöker alltid bli av med överflödigt och kundåtervänt lager när säsongen är över. Det betyder att du kan ta tag i det out-of-season-inventariet mycket!

”Det som verkligen fungerar för oss är att köpa utanför säsongen … Det andra är att ha gott om kontanter tillgängliga. Du vill inte behöva missa en bra affär eftersom du inte har pengar att köpa. ”

Om du har råd att hålla på den varan i flera månader tills säsongen kommer tillbaka har du en fördel. Anledningen till det är när du försöker köpa säsong, alla vill ha det samtidigt och priset stiger.

Ser fram emot S&M Family Outlet

Vi frågade Steve hur framtiden för S&M Family Outlet ser ut. Här är vad han hade att säga:

”Jag tror att de kommande åren kommer att bli bra, så snart vi kommer över det här COVID -avtalet. Vi hade en riktigt bra ökning för maj, juni och juli, då dök denna Delta -variant upp och saker och ting frös. De verkar komma tillbaka …

Utöver det kommer det förmodligen att vara min sons beslut att bestämma vad han vill göra med verksamheten. Jag fyller 64 år – jag har några år till och det kan nog räcka. ”

Vi på B-Stock hoppas kunna se S&M Family Outlet i många år framöver!

S&M Family Outlet har tre platser, inklusive Beaumont, TX; Port Arthur, TX; eller Lake Charles, LA. Du kan hitta de bästa erbjudandena på designerkläder, skor och hemvaror personligen på en av deras tre butiksplatser. Kolla in dem och gilla dem Facebookockså!

B-Stock’s Reseller Community Spotlight är en pågående serie som syftar till att lyfta fram våra unika köpare i B-Stock-nätverket.

Är du en B-Stock-köpare och vill berätta mer om din försäljningsverksamhet? Låt oss veta och vi kan presentera dig i B-Stock’s Reseller Community Spotlight-serie.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts