National Hair Day 2021: Hur man sparar pengar på hårvård

National Hair Day 2021: Hur man sparar pengar på hårvård

Nationella hårdagen 2021

Glad National Hair Day 2021! Det stämmer, det finns en dag för det. 1 oktober är den dagen. Det finns så många olika saker som vi kan prata om när det gäller hår, eller hur? Men eftersom du är här för att lära dig att spara pengar, är det uppenbarligen det vi kommer att fokusera mest på. Hur kan du ta hand om ditt hår utan att spendera mycket pengar?

Vad är National Hair Day 2021?

Innan vi gräver in, låt oss ta reda på vad den här dagen handlar om. Enligt Salonist av Shrivra, den första nationella hårdagen var 2017. Ett licensierat hårföretag vid namn NuMe skapade denna dag. På vissa sätt var avsikten att hedra stylister och produkter som hjälper till att hålla håret friskt. Men låt oss inse det; Det är också en dag för försäljning av hårprodukter och tjänster. National Hair Day 2021 är fjärde årsdagen av semestern. Det verkar fortfarande gå starkt i branschen.

Och det är inget fel med det. Först och främst, det finns en dag för allt, eller hur? Och för det andra är det bra att tänka på din hårvård. Du lägger troligen produkter på håret varje dag i veckan. Är de rätt för dig? Är de rätt för ditt bankkonto? Det här är bra saker att tänka på på National Hair Day 2021, även om det är en liten tangent av den ursprungliga avsikten med denna dag.

Allas hårbehov är unika

Alla hår är olika. Vi har alla nytta av olika produkter, olika vårdscheman, etc. Därför finns det ingen regel för alla storlekar om vad hälsosam hårvård betyder för dig. Personligen har jag riktigt lätt hår. Och jag gillar inte att göra så mycket åt det. Så jag har klippt mitt eget hår i över ett decennium utan problem. Jag använder schampo och balsam som fungerar för mig. Och det är ungefär det. Jag har tur på det sättet – delvis genom att jag har anständigt hår som är lätt att hantera, delvis för att jag inte bryr mig om snygga produkter och frisyrer.

Åh, och jag färgar mitt hår från en låda. Folk har starka åsikter om detta. Jag har gjort det sedan jag var 18. Det är mer än 20 år. De få gånger jag har gjort salongfärg hatade jag upplevelsen. Så det här är det som är rätt för mig.

Min syster har det däremot inte så lätt. Hon skulle älska att bara kunna behandla hennes hår som jag behandlar mitt. Hon har dock supertjockt lockigt hår. Om hon inte gör något för att behandla det, får det ett utseende och en känsla som hon inte gillar. Och om hon försöker klippa det själv är det en röra. Fan, om hon inte hittar en frisör som förstår arten av hennes lockiga hår, är det en röra. Så frisk hårvård betyder något annat för henne än för mig. Å andra sidan har hon noll intresse av att någonsin färga håret. Så den delen av hårvården är inte ens en faktor för henne.

Vad betyder bra hälsosam hårvård för dig?

Det jag försöker komma till här är att National Hair Day 2021 är en bra tid att tänka på vad hälsosam, prisvärd hårvård ens betyder för dig. För det är lätt för mig att berätta att du kan spara pengar på hårvård genom att klippa det själv. Men om det inte stämmer överens med vad som är rätt för dig så är det ett värdelöst tips, eller hur? Så fråga dig själv:

 • Hur ofta och genom vilken process klipper håret rätt för mig?
 • Färgar jag håret och vad betyder frisk hårfärg för mig?
 • Hur viktigt är det för mig att använda hårtjänster som fläta, maskbehandlingar osv?
 • Vilka typer av hårprodukter använder jag och varför? Vad betyder det för mig när jag tänker på att göra dessa friska?

Med andra ord, tänk på varenda aspekt av din hårvård. Fråga dig själv hur och varför du gör det? Kanske just nu köper du billiga hårprodukter som är skadliga för miljön. Men du vill hellre behandla ditt hår och miljön bättre genom att skaffa miljövänliga produkter. Vi vill att du ska spara pengar på hårvård. Men vi vill också att du tänker på din etik.

National Hair Day 2021 är en bra tid att göra denna revision. Faktum är att du kanske vill markera din kalender och besöka dessa frågor varje år den 1 oktober.

Investerar du i ditt hår av rätt skäl?

I dagens värld av Instagram och Zoom är det lätt att bli besatt av att ha det “perfekta” håret. Det är alldeles för lätt att bli svept i trender när det gäller stilar, snitt, färger och produkter. Om detta är något som ger dig stor glädje i livet, är det en sak. Men om du lägger för mycket tid och pengar på håret helt enkelt för att du känner pressen att hålla det säkert för kameran … kanske du vill bli ärlig mot dig själv om det. Ett av de enklaste sätten att spara pengar på hårvård är att minska det du gör bara för att se bra ut för andra människor. Gör vad som är rätt för ditt hår!

Sätt att spara pengar på hårvård

Med allt detta i åtanke, nu är det dags att ta en titt på din hårvårdsbudget. Ja, du borde ha en. Om det inte är en del av din befintliga budget, är det dags att göra en granskning. Lägg till det i budgeten. Om du inser vad du spenderar på hårvård varje månad och du införlivar det i din utgiftsplan kommer du att bli bättre ekonomiskt.

Fråga dig själv om det finns några områden där du kan minska hårvården. Vissa kommer att vara uppenbara nu när du har tänkt djupt på din hårvård. Med det i åtanke, här är några av de mest populära midjebesparingarna på hårvård:

 • Gör så mycket av din hårvård som möjligt. Det kan innebära att du klipper ditt eget hår. Men det kan också innebära att du gör dina egna miljövänliga hårprodukter hemma.
 • Minska tiden mellan besöken hos frisören. Om du går fyra gånger per år istället för sex, sparar du en bra bit pengar.
 • Gör en jämförelse för att hitta en frisersalong du älskar som kan vara mycket billigare än dit du har gått. Brådska rekommenderar att du försöker mindre erfarna stylister och till och med skönhetssalongskolor till ett bra pris.
 • Fråga runt i ditt nätverk efter personer som gör hår. Ta reda på om du kan byta tjänster med någon du litar på.
 • På tal om ditt nätverk, Naturligtvis lockigt föreslår att du byter hårprodukt. De föreslår också att köpa i bulk.
 • Hitta en enkel signaturstil som verkligen fungerar för dig. Hoppa över trenderna.
 • Håll dig till ett hårvårdsschema. Det är lätt att impulsivt gå till salongen bara för att du behöver hämta mig.
 • Shoppa runt för att hitta de lägsta priserna på de produkter du använder regelbundet. Se sedan till att dra fördel av all försäljning, kuponger och andra erbjudanden när de är tillgängliga.
 • På tal om produkter, se till att du använder rätt mängd. Många av oss använder mycket mer än vi behöver. Jag vet att jag är skyldig att pumpa ut en handfull balsam varje dag istället för den “dime size” som rekommenderas.

Vad är den dyraste delen av din hårvård?

Läs mer:

Om du tycker om att läsa våra blogginlägg och vill prova på att blogga, har vi goda nyheter för dig; du kan göra exakt det på Saving Advice. Klicka bara här för att komma igång.

Kolla in dessa användbara verktyg som hjälper dig att spara Mer. För investeringsråd, besök Den brokiga dåren.
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts