Nytt för 2021: The Ultimate Couch Potato Portfolio Guide

couple looking at laptop monitor

Det finns en fångst-22 inför många blivande investerare som håller dem borta från marknaden. Å ena sidan känner de att de saknar ekonomisk kunskap för att hantera sina egna investeringar tryggt. Å andra sidan vill de inte förlita sig på råd från finansiella rådgivare, som ofta har ett eget intresse av att sälja produkter som betalar dem de största förvaltnings- eller handelsavgifterna.

Faktiskt, enligt a MoneySense omröstning online, 46% av de tillfrågade sa att det största hindret för att investera för den genomsnittliga kanadensaren är att det är för komplicerat eller förvirrande, och 30% sa att de inte litar på finansiella rådgivare.

Men det finns en lösning som går runt båda dessa vägspärrar: Soffpotatisinvestering.

För dem som är nya på idén är Couch Potato-metoden ett enkelt tillvägagångssätt för att bygga en väl diversifierad portfölj av aktier och obligationer med låg underhåll och låg kostnad. Som investerare i soffpotatis behöver du inte ägna timmar åt att undersöka olika tillgångar i ett försök att hitta potentiella “vinnare” på marknaden, vilket kan vara som att hitta en nål i en höstack. Istället äger du hela höstacken genom att investera i stort på den totala marknaden totalt sett. Det kallas indexinvestering.

För att använda en sportanalogi, snarare än att försöka gissa vilket prohockeylag som kan vinna Stanley Cup under ett visst år, äger du små bitar av hela ligan och tjänar på hela operationen – som inkluderar både vinnare och förlorare.

Dessutom, genom att använda denna enkla, billiga investeringsmetod som syftar till att matcha övergripande marknadsprestanda-inte slå det-kommer du troligen att göra det bättre än om du betalade en rådgivare för att investera dina pengar i fonder. Hur så? Enkelt uttryckt betalar kanadensare några av de högsta avgifterna i världen för att investera i aktivt förvaltade fonder; mer än 2% kommer överst på en fondens resultat innan du ser en röd cent. Den lata Couch Potato-investeraren kan bygga en portfölj för mindre än en tiondel av den kostnaden-så lågt som 0,10%-vilket innebär att fler investeringsintäkter flödar in på ditt konto snarare än din rådgivares.

Medan den allmänna förutsättningen för soffpotatisen förblir densamma, har mycket förändrats sedan dess MoneySense tog strategin till Kanada för 21 år sedan. Portföljerna har länge inkluderat samma fyra grundläggande byggstenar – kanadensiska aktier, amerikanska aktier, internationella aktier och obligationer. Men portföljstrategi och investeringsalternativ har utvecklats, och nu finns det många fler sätt att vara en soffpotatis.

Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts