Precision som en konkurrensfördel

Precision som en konkurrensfördel

Genom historien har militära ledare lidit av bristande kunskap. De letade ofta desperat genom “krigets dimma” för att hitta svaren på sju viktiga frågor:

  1. Var är mina fiender?
  2. Var är mina egna krafter?
  3. Var är mina allierade?
  4. Var finns allas förnödenheter, material och utrustning?
  5. Vilket skick är de i?
  6. Vilka funktioner finns tillgängliga vid en given tidpunkt och plats?
  7. Vilken plats och miljöförhållanden kan försämra möjligheterna?

Dessa stora “okända” påverkade de strategier och taktiker som ledare använde och resultaten av strider genom historien. Ledare tvingades spendera massiva resurser bara för att försvara sig mot de okända riskerna.

Medan tidigare militära ledare var handikappade av brist på verktyg för att samla insikter och intelligens, har vi idag många. Med sensorer av alla slag, trådlösa och satellitnätverk, mobil teknik, drönare, analyser och artificiell intelligens kan ”krigets dimma” reduceras kraftigt. Exakta realtidsdata från hela världen kan omedelbart aggregeras, analyseras och resultat distribueras till alla relevanta grupper nästan omedelbart genom nätverkscentrerade operationer. Den resulterande minskningen av okända, frigör ledare och resurser att fokusera mer på strategier och lösa problem baserade på kunskaper. Detta är en monumental utveckling i historien.

Sensorer förlänger våra sinnen bortom vår fysiska räckvidd och fungerar som våra globalt distribuerade digitala nerver. Dessa nya förmågor påverkar avsevärt hur företag kan fungera och erbjuder nya möjligheter till konkurrensfördelar för företagsledare.

W. Edwards Deming, fadern till kvalitetsförbättringar, sa en gång: “De största problemen är där människor inte inser att de har en i första hand.” Dessa “blinda fläckar” – den okända statusen för en process, schema, leverans eller tillgänglig resurs, till exempel – borde vara en levnad från det förflutna. Idag har vi möjlighet att ta bort gissningar och arbeta med exakta data.

Många företag har ännu inte utvecklats från gamla affärsmodeller baserade på det ”okända och oprecisa” och fortsätter att kasta bra pengar efter dåliga genom att följa ”uppskattningsbaserade” modeller. Många företag har ännu inte implementerat ett omfattande digitalt nervsystem. Som ett resultat har dessa organisationer ännu inte uppdaterat sina strategier och taktik för att stödja nya modeller av realtidsprecision. Att ignorera dagens “revolution i precision” är oacceptabelt och skulle vara som en tillverkare som ignorerar rörelsen “kontinuerlig kvalitetsförbättring” i tillverkningen. Ledare måste känna igen både mikro- och makrotrenderna som påverkar deras marknader.

Deming sa också: ”Det är inte nödvändigt att ändra. Överlevnad är inte obligatoriskt. ” Att dra fördel av precision är ett måste om överlevnad är i din plan. Eftersom automatiseringen ökar på grund av framsteg inom sensorer, bandbredd, artificiell intelligens, algoritmer och maskininlärning, blir precision inte bara möjlig utan nödvändig.

************************************************** ***********************

Kevin Benedict

Partner | Futurist på TCS

*** Full Disclosure: Detta är mina personliga åsikter. Inget företag är dumt nog att göra anspråk på dem. Jag arbetar med och har arbetat med många av de företag som nämns i mina artiklar.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts