Prova dessa 7 enkla energieffektivitetslösningar för ditt hem

Prova dessa 7 enkla energieffektivitetslösningar för ditt hem

energieffektiva lösningar

Vi vet uppenbarligen alla att vi ska försöka spara energi hemma. När allt kommer omkring vill vi inte slösa pengar på höga gas- och elräkningar. Dessutom vet vi att det är bättre för miljön om vi sparar energi. Och ändå gör vi inte alltid de saker vi behöver göra för att hålla våra hem så energieffektiva som möjligt. Varför är det så? Det vanligaste svaret: det känns jobbigt. Det är inte svårt, men det känns jobbigt. Så börja med de enkla grejerna. Implementera dessa sju enkla energieffektivitetslösningar i ditt hem ASAP. Du kommer att spara pengar och må bättre om dig själv också.

1. Sluta värma och kyla ditt hem

Din värmare och/eller luftkonditionering är förmodligen energidräneringen nummer ett i ditt hem. Om du slutar använda värmen och AC kan du enkelt spara mycket pengar på dina energiräkningar. Vid första anblicken kanske detta inte verkar vara en av LÄTT energieffektiviseringslösningar. När allt kommer omkring har vi alla vant oss vid våra varelser. Men det är förvånansvärt lättare än du tror. Faktum är att hösten är den perfekta säsongen för att sluta använda luftkonditioneringen och inte bry sig om att slå på värmen än.

Några av sätten att minska värme- och kylanvändning i ditt hem inkluderar:

  • Klä dig efter vädret i ditt hem. Slå inte på AC och sätt dig sedan under en filt!
  • Öppna och stäng fönstren för att göra ditt hem varmare eller svalare.
  • Använd gardiner och persienner för att bättre isolera fönster och glasdörrar.
  • Använd eldstaden om det börjar bli kallt på kvällarna.
  • Blockera eventuella utkast. Det här kan innebära att ta bort tätningen. Eller det kan betyda att du lägger upp en ihoprullad handduk framför dörren.

Se åtminstone till att du använder din AC / värmare så lite som möjligt. Det betyder att du ställer in temperaturen på något måttligt så att det inte går hela tiden. Det betyder att inte värma och kyla hemmet när ingen är där. Se också till att det fungerar så effektivt som möjligt med rena filter etc.

2. Släck lamporna

Släck lamporna när du inte använder dem. Du använder dem mer än du tror. Naturligtvis vet du att du ska släcka lamporna när du lämnar ett rum. Förhoppningsvis gör du det redan. Var dock mycket uppmärksam på hur många lampor som är tända när du är i rummet. Använd naturligt solljus och så få ljus som möjligt för varje uppgift. Du kanske inte behöver taklampor när en läslampa skulle räcka. Utmana dig själv att släcka så många lampor som möjligt så ofta som möjligt. Detta är verkligen en av de enklaste energieffektivitetslösningarna.

3. Koppla ur det som inte används

Ljus är inte det enda du vill släcka när du inte behöver dem. Du bör stänga av och till och med koppla ur så många föremål som möjligt när du inte använder dem. Jag tittar runt i mitt hus just nu. Precis där jag sitter kan jag se följande saker anslutna: bärbar dator, iPad, telefon, 2 lampor, dammsugare, Oculus VR -enhet, stationär dator och Alexa Echo. Jag behöver definitivt inte allt det där just nu. Jag behöver nog inte ens de flesta anslutna. Koppla bort objekt som inte används. Låt inte den vampyrenergin lägga till din elräkning!

4. Omfamna tystnaden

Detta gäller den sista punkten, men det är värt att säga det själv. Håll inte buller hela tiden när du är hemma. Jag är hemsk om den här. Jag har hela tiden på en podcast, musik och/eller tv -program. (Ja, jag har ibland mer än en bullrig sak på gång samtidigt.) En av de enklaste energieffektivitetslösningarna är att stänga av det bullret i minst flera timmar per dag. Det är också bra för hjärnan. I synnerhet är det klokt att stänga av dessa saker timmarna före sänggåendet. Du får bättre sömn som en bonus.

5. Byt till kallt vatten

Använd inställningen kallt vatten på din tvättmaskin. Tvätta händerna med kallt vatten. Om du tål det, ta duschar med kallt vatten. Att värma upp vatten ökar din energianvändning. Personligen älskar jag heta duschar. Jag försöker dock hålla dem korta. Jag tvättar dock händerna, kläderna och disken i kallt vatten.

6. Gör uppgifter på det gammaldags sättet

Tvätta och torka disken för hand. På så sätt behöver du inte köra diskmaskinen. Eller använd diskmaskinen för att tvätta dem. Hoppa dock över torkcykeln för att spara lite pengar. På samma sätt kan du använda din tvättmaskin i kallt läge. Hoppa över torktumlaren och lintork dina kläder. Dessa saker är inte så svåra som de verkar i början. Folk gjorde detta i årtionden. Du kan också göra det. Och det är värt energibesparingarna.

7. Läs en artikel per dag om energibesparing

Ja, det här är lite av ett ovanligt förslag. Men jag menar allvar med det. När du håller fokus på energieffektivitetslösningar för hemmet är det mer troligt att du vidtar dessa åtgärder. Om du läser en artikel om detta ämne varje dag kommer den att påminna dig om att göra vad du behöver göra för att spara energi hemma. Du kan ställa in en Google Alert för att skicka dig den typen av information. Eller hitta en energibesparande podcast som ger dig snabba och enkla tips varje dag. Poängen här är att vara inspirerad varje dag. När du hör ett tips som låter tillräckligt lätt för dig, implementera det omedelbart. Detta hjälper dig att fortsätta spara energi i längden.

Läs mer:

Om du tycker om att läsa våra blogginlägg och vill prova på att blogga, har vi goda nyheter för dig; du kan göra exakt det på Saving Advice. Klicka bara här för att komma igång.

Kolla in dessa användbara verktyg som hjälper dig att spara Mer. För investeringsråd, besök Den brokiga dåren.
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts